Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСП

Отговорност за проблема с водата да се търси от всички, иска той
578
Борисов сметна: Перник 4 г. управляван от ГЕРБ, а 26 - от БСП
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов, който отново е на инспекция в засегнатия от водна криза Перник, заяви, че трябва да се търси отговорност от всички за проблема.

Още по темата
"Ако погледнем последните 30 години - само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник", коментира той в профила си във Facebook.

По думите му, ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да вземаме пари от държавата.

"Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода", заяви още премиерът.

Вчера стотици перничани излязоха на гражданско шествие заради водната криза в града и околните села. Шествието премина през центъра на града до площад "Кракра", където бяха огласени исканията на хората. Сред тях са търсене на отговорност от виновните за водната криза в Перник, съд и присъди на всички ръководни длъжностни лица, довели града до тежката ситуация, спешен избор на нов управител на "ВиК".

Хората  увериха, че ако след 6 януари не се вземат видими мерки, ще направят протест в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


578
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
4
 
40
 
! Отговори
чарли преди 4 години
26 години има вода няма криза,а за 4 години какво стана ?
355
22
 
5
 
! Отговори
b преди 4 години
45 г.+ 30г. явно не стигат!!!!!50 нюанса червено.....
354
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тия 10г кой ли не ви беше виновен за невиждана некадърност и безхаберие! Но има един главен виновник!!! Българският народ, нашите майки и бащи, които преди 89-та, построиха всичко това, което сега грабите и рушите!!!
353
0
 
35
 
! Отговори
Фактите са други преди 4 години
Проверете кой колко е управлявал в Перник ;) Истината е мааалко по-различна ;) В Перник се знае кои са отговорините за тази криза (познайте-не е сушата ;) ) Проверете и не слушайте кой какво ви лъже! Ако сте медия-проверете и не лижете г*зовете на партиите и лидерит им! А няколко ДЕЙСТВАЩИ министри, бивша кметица, нейният кумец и случайно шеф на ВиК, бивша областна управителка и още хора мои-твои хора са за ЗАТВОР! Оставките са прах в очите-или са невинни или са виновни и са затвора!
352
1
 
24
 
! Отговори
Баш Бандита преди 4 години
Да влиза в затвора, където му е мястото, да го правят Булка с Букет!
351
2
 
34
 
! Отговори
vxcvxc преди 4 години
Някой да махне тоя балкански бабаит че ще ни затрие. Не го ли е срам не е ден не е два, а четири години и било малко да разберат, че има проблем. Нахален банкянски сел....ур.
350
5
 
48
 
! Отговори
ГЕШЕФ Е РАДОСТ преди 4 години
На некадърните герберасти все някой друг им е виновен!
349
3
 
14
 
! Отговори
Дани Кирилов Мр.Бийн преди 4 години
ВИЗА ЗА ПЕРНИШКИТЕ СЪРБО-КУМАНИ , И САМО С ИЗДЕЙСТВАНА И ПОКАЗАНА ПОКАНА НА КПП-ТО ДОЛУ ДО ЮЖНАТА ТАНГЕНТА. --- ДА СЕ ПУСКАТ В СОФИЯ .Иначе задействам ЦЯЛОТО МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЕДЕНЕТО, И ПОЧВАМ ДА ГОНЯ ВСЕКИ,..НИ БОКО , НИ МОКО, ЩЕ СЕ СПАСИ ОТ ЗАТВОРА И ОТ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО МИ .
348
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като му знаете умствения багаж, защо постоянно ни го пробутвате
347
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
26 години други партии управляваха Перник и няма водна криза;4 години управлява ГЕРБ и успя да предизвика водна криза в града.Е на това му се казва "кадърност"
346
31
 
15
 
! Отговори
Стария шоп преди 4 години
Софиянци, събудете се. Искате ли да делите нашата вода с винкелите? Не вярвам. Нека ги посрещнем още на Владая и не позволим на жадните пернишки хуни да нахлуят. Не ние сме виновни че няма с какво да си разреждат ракията и реват като дракони. Да се качват в пещерите и да чакат там до пролет както Бойко им каза. Нямат място в столицата.
345
4
 
37
 
! Отговори
Дааааа преди 4 години
Премиеро е ***. Той не знае, че водните ресурси на България се управляват от правителството, а не от кметовете. Затвор за ***.
344
2
 
30
 
! Отговори
само питам преди 4 години
А сарсайския хиндроинженер ще вземе ли 2-3 милиона "консултански" и за пернишките "хидрокаскади"?
343
2
 
40
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Случайност ли е или не, но никоя медия, дори и самия Бойко не смее да произнесе името на собственика на Стомана Перник?
342
36
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Лили Павлова тогава спаси Перник от безводие. Но кой може да предвиди колко вода могат да изпият жадните пернишки лами? Само ракията която варят е по 300-400 л на винкел. Смятайте колко тона вода отиват само тук. Не язовири и пещери ами гледам сега решили в София да идват. Уж за протест. Не! Не ви искаме и тук. Софиянци, събудете се и дружно да отблъснем жадното пернишко нашествие.
341
3
 
46
 
! Отговори
Дед Хасан преди 4 години
Нака този мушмурок да прослуша интервюто от 2016 с Лили Павлова пълно с обещания за реминт на яз. Студена .
340
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неееее,няма да се търси отговорност от всички.През последните 4 години градоначалника беше гербав,а ти управляваш вече повече от 10.ТИ СИ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПРОБЛЕМА!!!
339
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни облъчвате с лицето на снимката?Ще ни хване лъчева болест.
338
3
 
57
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Баце ама то няма вода сега бе.Преди 4г е имало.
337
3
 
47
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Главният виновник, сега го играе спасител.