От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба

Майката платила 21 лв. глоба, посъветвали я да подаде жалба
12 фев 2020 12:01, Анисия Иванова
110
От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба
Снимка: БГНЕС

Родители от Варна алармират, че им слагат скоби на автомобилите, когато прибират децата си от училище. Наталия Шулика, чийто деца учат в Музикалното училище на центъра на града, разказва за случая от първо лице.

Вчера, докато чакала трите си деца, седейки в автомобила си, видяла как служител на "Синя зона" слага скоба на колата й.

Въпреки обяснението, че автомобилът не е паркиран, а е в престой, защото шофьорът е в колата, служителят на "Синята зона", заявил, че това няма значение.

"Както всеки учебен ден, спрях пред училището на трите си деца, за да ги изчакам да излязат. В момента, когато излизаха, служител на синя зона слиза и ми слага скоба. Аз отворих врата и го попитах: "Какво правите?“.

Той дори не отговори. В този момент се събраха и други родители, които видяха безочието. След това платих глобата, но исках да напишат в протокола, че съм била в колата. Казаха, че не можело, нямам право на възражения".

Майката платила 21 лв. глоба, разказва тя в личния си профил в социалната мрежа, пише "Фокус".

От своя страна от "Синя зона" – Варна коментираха, че според наредбата, ако автомобил е спрял в Синята зона и шофьорът е в автомобила си, пак трябва да заплати такса.

Въпреки това от дружеството посъветваха майката да подаде писмен сигнал, за да може случаят да бъде разгледан и служителите да дадат обяснение. Оттам допълниха, че това е първият подобен сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
24
 
! Отговори
до 79 преди 4 години
Престоят няма общо с изгасване на двигател и закопчани колани, ама изобщо. Например, при товарни работи можеш нито да си на шофьорското място, нито двигателят да работи:"(1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.". А госпожата, както вече казахме, си е паркирала най-спокойно без да извършва никое от тези действия. Чакала си е = паркиране.
76
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не 21 лв а 221 трябва да плати и така докато и дойде ума в главата, по смали егото и вземе да спазва правилата. А правилата саза всички, без значение дали жената е майка"или не. За да има ред, трябват яко глоби.
75
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен така са ме учили - престой е колата да е в покой, да не е загасен двигателя, да светят фаровете и колана да е закопчан. Откопчееш ли колана - край, не е престой. Загасиш ли фаровете - край, не е престой. Спреш ли двигателя - край, не е престой.Престой е във всеки един момент да си готов да потеглиш, без да нарушаваш правилата.И в тоя ред на мисли - виждам, че някой ивда със скоба към мен, дали няма да тръгна 10 санта напред? Мммм, май не е можела, щото не е била в престой...
74
1
 
26
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Баща ми,казваше.....С *** човек не се спори, той винаги е прав. Нагледен пример е това, а и като цяло за тази територия.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 5 минути проучване всичко е ясно- тази е кремълски провокатор. Нормално е да прави панаири за 21 лева глоба. Да се изсели веднага!!!
72
10
 
11
 
! Отговори
панчо преди 4 години
тази арогантност е присъща на не европейски индивидитази май се е помислила че е над закона
71
2
 
28
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а не може ли да се паркира където е позволено след това намаханата дама да повърви до където се налага и да си прибере когото трябва?
70
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая еснафска *** с воденето и прибирането на децата от училище е прекалена. Има градски транспорт ако да далече, а могат да вървят ако са близо. Града е задръстен от дебелогъзи квачки в "престой" и лигавите им деца. В 17-18 ч. покрай училищата и детските градини не можеш да минеш нито по тротоара, нито по велоалеите заради тоя тип "престои".
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браузнете я тая Шулика. Председател на кремълски НПО-та за православие и ценности. Да и беше турил на нея скобата и с ритниците обратно към тайгата.
68
3
 
21
 
! Отговори
Един преди 4 години
Правилата са за всички и трябва да се спазват! Стига с това "Ама аз съм за малко, ей сега тръгвам." и други подобни. Докато всеки се прави на тарикат за всичко, няма да тръгнем на добре.
67
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая същата живее в Морската градина и редовно хвърчи по алеите с колата. Най-после я хванаха, че си кара и паркира където си ще.
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това Варна, не беше ли най-агресивната руско-русофилска диаспора в България, начело с метежника Костя Копейкин !
65
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво значи в престой!? Има си правила - паркираш плащаш! Аман от кухи *** с големи усти и малки мозъчета. От община Варна са постъпили безупречно, а това че тази майка и близка до някой от днеса, не значи че е повече от другите и трябва да й правим шпалир.
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом руската Матрьошка ся я "закопчали", значи не била в автомобила, но щом не е в автомобила, се приема за паркиране, а на платен паркинг се плаща дори и да има човек в автомобила.Ако рускинята се оплаче, трябва веднага да й взимат книжката, за абсолютно непознаване на правилата за движение по пътищата !
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше турил скобата на женката и да си я върнат обратно в ГУЛАГ.
62
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, мале тая квачка си съсипа децата с пpoстотията си, ще ги счупят съучениците им от базици. Ужас. Дано и те не са нагли и неуки, като нея да не могат 1 ред от закона, който го има на 101 места в интернет да прочетат що е то престой преди да се излагат из социалните мрежи и новините.
61
3
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТВА Е ДА СИ БЪЛГАРКА
60
5
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Няма чаках,има закон -да се прилига към всички -та дори и той да е аемериканският посланик ... .
59
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ме прощава госпожата, не е права, даже е доста нахална. Долу няколко души са написали дефиницията за престой. Бих й предложил така- да направи 1-2 кръгчета около училището с колата, докато дечицата се появят пред него, да спре и да ги качи- това е престой. Ще ме прощава, но нейното е паркиране по законова дефиниция. Там е зона, следователно е платено.
58
12
 
7
 
! Отговори
----- преди 4 години
Пускаш аварийни и всичко е наред