От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба

Майката платила 21 лв. глоба, посъветвали я да подаде жалба
12 фев 2020 12:01, Анисия Иванова
110
От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба
Снимка: БГНЕС

Родители от Варна алармират, че им слагат скоби на автомобилите, когато прибират децата си от училище. Наталия Шулика, чийто деца учат в Музикалното училище на центъра на града, разказва за случая от първо лице.

Вчера, докато чакала трите си деца, седейки в автомобила си, видяла как служител на "Синя зона" слага скоба на колата й.

Въпреки обяснението, че автомобилът не е паркиран, а е в престой, защото шофьорът е в колата, служителят на "Синята зона", заявил, че това няма значение.

"Както всеки учебен ден, спрях пред училището на трите си деца, за да ги изчакам да излязат. В момента, когато излизаха, служител на синя зона слиза и ми слага скоба. Аз отворих врата и го попитах: "Какво правите?“.

Той дори не отговори. В този момент се събраха и други родители, които видяха безочието. След това платих глобата, но исках да напишат в протокола, че съм била в колата. Казаха, че не можело, нямам право на възражения".

Майката платила 21 лв. глоба, разказва тя в личния си профил в социалната мрежа, пише "Фокус".

От своя страна от "Синя зона" – Варна коментираха, че според наредбата, ако автомобил е спрял в Синята зона и шофьорът е в автомобила си, пак трябва да заплати такса.

Въпреки това от дружеството посъветваха майката да подаде писмен сигнал, за да може случаят да бъде разгледан и служителите да дадат обяснение. Оттам допълниха, че това е първият подобен сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
12
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Ами реално жената е престоявала, колкото е било необходимо (дори по-малко) за да качи пътник. :) Някой ще даде ли определение колко е това време?
56
5
 
13
 
! Отговори
До Жо преди 4 години
Да ама законът не описва какво е това време и какви са рамките. Иначе аз мога да си товаря и разтоварвам многократно пожарогасителя един час...
55
0
 
32
 
! Отговори
Законно ли паркира? преди 4 години
Това е въпросът. Такова обяснение в закона няма:- аз паркирах само за 10 минути няма.има ли знак "Синя Зона" и за 10 секунди да си паркирал без билетче пак си в нарушение.Щом толкова им трябва паркинг безплатно да си прибират децата, то нека се обърнат към общинанта да им сложи един знак: * паркирането позволено до 30 минути.
54
2
 
35
 
! Отговори
Под игото преди 4 години
бедния българин на всякъде с кола, 200 м. до училище, магазин,......, пак с кола! а бензина скъп, пътищата лоши,.......! абе обедня българина....
53
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Чудно защо не слагат на тарикатите с джиповете така скоби
52
2
 
33
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Кое е злоба, да започнем да спазваме малките неща, като това да паркираме правилно ли?! Да спрем да си хвърляме фасовете през прозорците, да спрем да "спираме за малко", като задръстваме цял булевард, да спрем да караме при мръсен въздух, да спредм да горим ***. Когато зависи от нас и някой следи за слазването му, е злоба?! Е не мисля, че е така. Има си ред. Престой е само, ако децата чакат на улицата да се качат. Ако ги няма, прави едно кръгче без да спира, и ги чака да дойдат. Толкова.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За руснаците законът е врата в полето. Държат се като диваци. Правилно са я глобили!
50
2
 
29
 
! Отговори
Жо преди 4 години
Чл 93 ал (1)"Пътно превозно средство е в ПРЕСТОЙ, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или извършване на товаро-разтоварни работи в присъствието на водача.ПАРКИРАНО е ППС, спряно извън обстоятелствата, които го характеризиращ като престояващо."От написаното ясно се разбира, че присъствието на водача, който ЧАКА НЯКОЙ в ППС-то, без да се извършва качване или слизане, не се счита за престой.Законът е ясен и не подлежи на интерпретации.
49
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И голяма новина... някакв квачка се разквакала в Фейсбук, че не познава знаците и закона. Ко да прайм ся?
48
2
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Да сложат скоби и на такситата. Как ще седят да чакат клиенти безплатно...
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никакво значение дали е в колата или не. Щом заема парко място трябва да плати, правилно са я закопчали. Тая да си ходи в Русия и там да прави такива тарикатлъци-НЕ ТУК!!!
46
3
 
23
 
! Отговори
до 47 преди 4 години
Ама тя не е СПРЯЛА ЗА ПРЕСТОЙ, а паркирала по дефиницията на закона, капиш? Ето я и нея: "(1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.". Престой не е да чакаш ПАРКИРАЛ пред училището децата да слязат от третия етаж, да минат през двора и след 5 мин да дойдат. Това е ПАРКИРАНЕ по законова дефиниция. Да се пробва в съда дамата- ще стане за смях.
45
6
 
4
 
! Отговори
До 17 и 21 преди 4 години
А по закон, колко е "няколко минути" и дали тия са скобите са ги преброили? Явно е факт, че в наредбата им е записано така, но е безумно. Никой не говори за седене в колата по 2 часа или висене по кафета и да си гледаме колата през прозореца. Вероятно всички сте чакали някъде, някога да качите някой в колите си.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Има си и знаци кога престоя е позволен и безплатен в синя зона и кога не. Ама като са взели книжка на фантазия няма как да знаят.
43
8
 
4
 
! Отговори
PPP преди 4 години
До до 37Ами ще спре, като знакът казва паркирането забранено с пояснителна табела, а не спирането забранено. Да си измислят локални наредби в противовес на общ ЗАКОН за движиение по пътищата някак не е редовен случай.
42
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ама аз съм за малко спрял" , "Ама аз съм за една спирка" ама не знам си ко. Селски тарикати.
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сложим пак деницията за престой: "(1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.". На дамата това не е престой, а паркиране. Чакаме децата пред училище да дойдат = паркиране. Така казва законът. Значи не е безплатно. Толкова. Научете ги тия закони. Следващия път скобата няма да е 20лв., а 100.
40
12
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Колко ужасни и злобни сме станали! Заслужаваме си съдбата!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако знака е с една черта, разрешен престой и платено паркиране. Ако е с две черти на кръст, платен престой и паркиране.Кратко и ясно. Други глупави балкано-селски въпроси?
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като колите станаха по евтини от доматите всеки си купи по един таралясник и сега ходи до тоалетната с кола. Няма да има никога място за паркиране, затова ходиш без кола или с такси.