Тревожна прогноза: Вълна от 1200 заразени на ден в следващите 3 месеца

Математическото допускане е на проф. Преслав Димитров
14 окт 2020 10:14, Петя Славова
162

Очаква ни нова вълна на COVID-19 с по 1200 новозаразени на ден. Прогнозата е на български професор и е на база научен труд по метода на Холт-Уинтърс. Тревожната тенденция е за следващите 90 дни.
Още по темата
Според научния труд на декана на стопанския факултет към Югозападния университет в Благоевград - проф. Преслав Димитров, новата COVID-19 вълна е започнала съвсем скоро. "Аз не мога да прогнозирам четвърта вълна. Аз твърдя, че е налице вълна, която започва в момента по една много проста причина, като се представят във времеви ред данните на развитие от началото на първия регистриран случай в България на 8 март", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Научният труд е на база статистика и математически допускания. Той дава прогноза за идните 3 месеца.

"Една прогноза от 900 до 1200 заразени на ден, което може да се случи след 90 дни, ако не се взимат мерки, и то мерки не на централно равнище - затваряне на икономиката, а да се даде правомощие на отделните кметства, областни управители да реагират спрямо ситуацията на място", допълва професорът.

Въпреки прогнозираното увеличаване на болните, смъртните случаи няма да се увеличат, прогнозира професорът.

На кривата ясно се вижда, че най-голямата вълна тепърва предстои. Вижда се още, че досега най-големият пик на зараза е бил през лятото, а не през пролетта, когато беше въведено извънредното положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Математик на заплата в ЮЗУ, на издръжка от НПО "Отворено общество" финансирана от Сорос! Маалиии, това е направо умозастрашаващо!Какво ли щеше да е математическото допускане без паричките на дядо Сорос!Аз не ща и да чувам за това!За един преАтел питам!
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неща никви ваксини никви инжекции. Заврете си ги у ауспуха
39
19
 
3
 
! Отговори
Тарикат преди 3 години
Аз си продадох апартамента в софия за 250 000, защото всички знаем, че след година ще струва 150 000 и си купих къща в с. Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света.. няма римляни само млади хора, детето ходи на детска и има биопазар и вече ям канцерогените на кауфланд и останалите вериги, които продават отрова,вместо храна.. цените на имотите за 1 година тук скочиха с 80% имотбг ipark.bg ;) и си работя хоум офис
38
3
 
10
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Ваксина ще има но не след 3-4 години. Сега повечето ваксини са във 3 фаза, т.е ваксинират се между 10 и 30 Хил. Души. Изчаква се между 8-10 месеца да се види за странични ефекти. И чак след това, евентуално ще я пуснат в масово производство. В най лошия случай през август 2021 ще можем да отдъхнем. Колкото до тези готови ваксини на руснаците. Нямам им доверие. Те даже ще започнат да ваксинират с нея от декември. Ще видим какво шв стане с ваксинираните.
37
3
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Баце да не се е побъркал. Що се крие в гората? Даже не си сменя дрехите вече. Какво се случва?
36
3
 
1
 
! Отговори
до шумкар преди 3 години
свиква
35
5
 
14
 
! Отговори
Шумкар преди 3 години
Абе? Защо Бойко Борисов се крие в гората БУКВАЛНО?Не си е сменял дрехите от седмици. Излиза от гората, прави един лайв и пак се прибира.WHAT THE HELL?
34
7
 
3
 
! Отговори
До Мислещ преди 3 години
Това да не е вода та да се отече?След 3-4 месеца все ще се намери един заразен да го донесе пак и какво, още 3-4 месеца ли?Ваксина няма да има в следващте 3-4 години, казаха ви го ясно.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев беше казал че в България ВСЯКА ГОДИНА от обикновенния грип умират между 1000 и 2000 човека. Един път не съм чул нещо по новините. Хората са умирали от грипове и вируси от зората на човечеството, нищо ново няма
32
5
 
9
 
! Отговори
На всеки километър преди 3 години
Информацията съгласувана ли е с главния Партизан на Републиката. Ако не е - издирете го в Балкана, поседнете на някое пънче, пък обсъдете ситуацията.
31
4
 
6
 
! Отговори
До Мислещ преди 3 години
И след 3-4 месеца всичко започва от начало, така ли?Страхотен план, мъжки!
30
17
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Трябва да се затвори всичко за поне 3-4 месеца. Даже най-добре цяла зима за да се спре грипа. Много хора ги е страх от грипа. Всички вкъщи 4 месеца и всичко ще се оправи. Това е решението!!!
29
9
 
3
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Айде още един професор 1200 на ден :))) Докторите не познават, математиците Да ! :)) А, интензивните празни... Български ген е това!
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исключително тежко се кара - пьрвия пьт при второ заразяване симптомите са по леки
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А те от къде знаят кой и кога ще се зарази дейб4 ваща м4йк4 дейб4. Вие би трябвало бавно да се измъчвате в ада в болки и мъки до смърт, а не да сте милиардери и да владеете страната
26
6
 
9
 
! Отговори
#30 преди 3 години
При ковид не се създава траен имунитет, само около 3-4 месеца.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не задава въпроса НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ тази вълна, която сега започва?
24
3
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
Това е без значение , които отцелеят ще придобият имунитетСкоро ще водя жената на екскурзия в - лондон Трябват пари
23
7
 
10
 
! Отговори
абе еййй! преди 3 години
Цяла БГ от вашите данни трябва да го е минала тоя вирус ! Хайде стига а ! Познавам само 3ма и 3мата заразени нищо им нямаше !!!!! А ние тука границата ще затворим от измислици !
22
2
 
14
 
! Отговори
До бизнесмен преди 3 години
Без хора няма да има икономика.