Починалият под връх Жълтец е популярен диджей от Варна

DJ Emotion бил предупреден да не тръгва по опасния път
Обновена: 3 яну 2021 13:57 | 3 яну 2021 13:55, Александър Попов
136
Починалият под връх Жълтец е популярен диджей от Варна

Загиналият турист при вчерашния инцидент в района на връх Жълтец е Тодор Желязков, известен в музикалните среди като DJ Emotion.

"От този връх, вчера 02.01.21г., пада и загива Тодор Желязков, амбициозен, начетен, млад мъж от Варна, тръгнал със свой приятел (Жоро) от х. Тъжа, през вр. Ботев, през х. Добрила, до Беклемето за 2 дни. Запознахме се на вр. Ботев. Бордист. Изпадал в различни сложни ситуации, но оцелявал. Живот, изживян на пълни обороти, с максимални скорости. И ето тук, на този връх, намира смъртта си. С часове говорихме на върха. С часове Пламен ги разубеждаваше да не предприемат този безумен преход (преход, който щяха да правят за първи път), да не подценяват обстановката и факта, че не познават планината, че са с неподходящи за зимата обувки и без котки...", пише във Facebook Снежана Миронова.

Още по темата
Думите на Снежана и Пламен явно не са успели да разубедят Тодор и неговият спътник от намеренията им.

Част от трасето между връх Ботев и хижа Добрила, известен още като алпийското било на Стара планина, е изключително сложен и опасен в зимни условия и преминаването му изисква специални алпийски умения и екипировка.

Фаталният инцидент се е случил още при слизането от вр. Жълтец. Тодор се подхлъзнал и е падал 300 метра надолу по заледения склон.

По-късно е установена смъртта му, а днес спасителите се опитват да свалят тялото му, заедно с още трима спасени туристи.

Родните музиканти вече изказват съболезнования към близките на загиналия диджей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: DJ EmotionТодор Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Аз редовно ходя в планината. Защо"Боко" да ми осигурява с пари на тезе дето не ходят в планината келешлъка? Има си "планинска застраховка"! Колко от тези в планината имат такава? Има членски внос в БТС. Колко са постъпленията от него? Българското момиче спасено с хеликоптер в швецарските алпи писа, че е имала застраховка!"Държавата"не е нито Банка ДСК, нито Кредисимо. Имахме 2 мед.хеликоптера до 2019-та! Само, че друг да плаща! Колко акции на ПСС не бяха платени от ползвалите ги?
89
16
 
5
 
! Отговори
Мария преди 3 години
До Анонимен Това бе първото, което си помислих. Че подсъзнанието го е тикало към красив начин да си отиде от безумието и терора наоколо. Бог да го прости. Бил е слънчев и добър човек.
88
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя участък съм го минавал лятото - препотих се от зор и бях дехидратиран, за 8-9 часа, а бях в много добра форма.Като цяло, има много участъци, където стъпеш ли накриво - падаш в пропастта.Има и леки участъци, където е лесно - трябва да се набираш на 150см нагоре по метално въже по едни скали.Така че, нека да си кажем истината - това си е чисто самоубийство!Ако излезеш гол и бос на улицата при -20 градуса дали ще умреш? тук е същото.Мир на праха ну, но дано повече хора се поучат от това
87
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм от този край, обичам българските върхове и повечето съм ги качвал по 2-3 пъти, но не бих посмял в сняг да го изкача Ботев... а сноубордистите от черноморието са курназ момчета. Мир на праха му, но много внимателно и прецизно преценявайте възможностите си. Планината не е писта, нито спортна площадка.
86
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСкапаната ни антибългарска държава не е осигурила на българските планински служби даже и един специализиран хеликоптер,и къде ще лети в тая виелица този хеликоптер бе ? Да прибере поредната ***, тръгнала по джапанки в снега, да се прави на мъж ли?
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" вие никога не трябва да напускате домовете си"Затваряй се и въобще и не си и помисляй да излизаш от там, ясно?
84
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова не е просто инцидент, а последствията от мания за величие!И каква мания за величие има, нещатснико? Човекът не е бил съвсем сам, това е злощастен и трагичен случай. Уви, такива неща се случват, когато хора отидат в планината. Жалкото е, че държавата не е осигурила , нито пък е дала и предоставила нормални условия на планските служби да помогнат на бедстващи в планината хора.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко държавата е виновнаДържавата е винова, че не е осугурила на ПСС хеликоптери" вие никога не трябва да напускате домовете си,"В такива случаи ти трябва да се самоубиеш - по какъв начин ще го направиш , това няма значение, не че има значение и твоя живот.
82
2
 
21
 
! Отговори
WeR1 преди 3 години
За да имаме култура и дисциплина в планината и курортите, трябва да се развива и подлрепя туризма на общонационално ниво. Погледнете хижите, погледнете маркировките и всичко е ясно. Ако от деца ги качваме и ги научим да обичат и уважават планината, няма да подценяват ситуацията и да грешат на дърти години. Жалко, че да си селянин и планинар (вървинец) са мръсни думи в БГ.
81
3
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Диджей?Ясно.
80
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако държавата е виновна и в този случай, вие никога не трябва да напускате домовете си, защото никой никога няма да може да ви спаси от собствената ви глупост! Това не е просто инцидент, а последствията от мания за величие! Планина не се качва без специална екипировка и през лятото, а какво остава през зимата. Пълни ***.
79
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи и здрави да са хората от Българска Планинска Служба. Благодарности за това, че са намерили, макар и с много трудност тялото на покойния човек. Съболезнования за близките на загиналия.
78
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скапаната ни антибългарска държава не е осигурила на българските планински служби даже и един специализиран хеликоптер, но в замяна на това държавата на Боко обрече България на дълг, закупувайки солено стари и изхабени безполезнени американски щайги.
77
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за злобни мнения и коментари? Този човек, не можем да отречем, е дисководещ, но все пак поне спестете на всички това злорадство. Той е паднал от височина 300 метра, от скала. Близките на загиналия да имат сили да продължат напред, като го помнят с добро, въпреки тежката им загуба.
76
27
 
5
 
! Отговори
Мутафчия преди 3 години
Не може да е починал от това, най-вероятно става въпрос за корона вирус
75
11
 
6
 
! Отговори
манолски преди 3 години
Квото пускал - пускал по варненските барове
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито! Поредният "кой аз ли немога" посмъртно класирал се за нoминации Дарвин.
73
8
 
22
 
! Отговори
не ги ли преди 3 години
е срам един хеликоптер да няма да прибере пострадалите ама за пуйката с кофите има хеликоптер да я прибере от катастрофата.
72
1
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Да си беше гледал диджейството бат Тошко. Бог да го прости! А, оцелелия да прави Курбан всяка година !
71
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Съболезнования на близките на починалия. Крайно време е да спрем да бъдем толкова безотговорни. Все се подценяват условията в планината с риск за собствения си живот.