По морето чакаха британците, но полетите падат масово

От вчера има забрана за британците да влизат в България
20 юли 2021 07:56, Ния Христова
73
По морето чакаха британците, но полетите падат масово
Снимка: БГНЕС
Новите ограничения за граждани на държави, които попадат в червената зона и по специално за гражданите на Великобритания, доведоха до масово анулиране на резервации в курортите по Южното Черноморие. 
 
Следващата седмица се очакваше първият чартърен полет от Острова да кацне в Бургас, но заради рестрикциите, които нашата страна въведе, е отменен, съобщи БНТ. 
 
В петък Великобритания постави страната ни в "зелената зона" и на практика позволи на туристите да почиват у нас. От вчера обаче, България забранява на британците да влизат страната ни. Това доведе до масова отмяна на резервациите в хотелите в големите курорти на юг.
 
"Ситуацията е доста трагична с провалените резервации на английски туристи, които ние очакваме с интерес. Тази година започнахме да работим с тях, казаха, че ще дойдат, но ето резултата. Сега се налага отново да търсим други клиенти, на които да ги дадем. Предполагам, че ще бъдат заети от българи и румънци", каза Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.
Още по темата
 
Хотелиери казват, че невъзможността да бъдат планирани почивките от чужбина е сериозен проблем пред бранша и твърдят, че това ще се отрази и на следващия летен сезон. Липсата на британски туристи може да се отрази пагубно не само на бизнеса в Слънчев бряг.
 
"За нас основните пазари са Великобритания и Германия и то не само за България, а и за други съседни нам страни, които са ни конкуренти. Защо се спират хора, които са ваксинирани не с една, а с две дози от ваксина, призната в Европа. Нали идеята на всичко това, което правим в момента от началото на пандемията е да се ваксинираме", каза Христо Чапкънов, хотелиер.
 
Към момента курортите на север от Бургас са пълни предимно с туристи, които са в зелената зона.
 
От Летище Бургас обясниха, че всички чартърни полети за месец юли от Великобритания са анулирани. Първият заявен е на 2 август, а три дни преди това ще бъде преразгледан въпросът дали Великобритания ще остане в червената зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
30
 
! Отговори
ng преди 2 години
колко грозно изглеждат тези сгради на пясъка. Абе оставете една горичка или парк на първите 150 м. до плажа и после стройте бе ....
8
0
 
23
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Радвам се за бг туризма,ще кажете,че хейтя --не това е така нареченото оздравяване на бранша. Най-достойните ще оцелеят, дрешковците ще фалират и ще ги купят предприемачи
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умрели за пияните англета нашите хотелиери, ще падна от смех :)) Верно че е екзотика по нашите ширини, да видиш англе да спи в повърнята си, ама чак пък толкова.... хахахаха :)
6
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чакайте *** .... Идвамееее :)))
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да намалят цените по заведения, хотели и плажове и е възможно българите да се завърнат!
4
1
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
50 ХИЛЯДИ БРИТАНЦИ СА ПОСЕТИЛИ ЛЯТОТО 2020 В БЪЛГАРИЯ! ПО-МАЛКО ПОСЕТИТЕЛИ ЗНАЧИ ПО-ЧИСТИ ПЛАЖОВЕ! И ПОВЕЧЕ ФАЛИРАЛИ ХОТЕЛИ ЩОТО И БЕЗ ТОВА СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е щото нашите не знаят кво искат! Ако им бяха направили задължителна карантина в някой хотел на морето като влязат в страната, щяха даже още повече да идват и държавата да печели. Те все пак идват на алкохолен туризъм, а не да се разхождат!
2
0
 
24
 
! Отговори
абоната е на море преди 2 години
Те и персонал чакат да намерят някъв...но вижте какво става след Сезона - бурно строителство.
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохохоо. Закривайте, и хотелите - на гранули! Няма да липсват на никого, ето, вече и на британците.