БЧК: Трябват спешно доброволци на "Дуранкулак" заради бежанците

Нужни са хора, които да дават нощни дежурства, каза д-р Еринозов
12 апр 2022 09:47, Анисия Иванова
65

На граничния пункт "Дуранкулак" има спешна нужда от още доброволци за посрещането на украинските граждани, чийто брой продължава да се увеличава.

"Заговорихме за повече доброволци през последните дни, защото се увеличи потокът от автобуси, идващи от Украйна. Става дума за доброволци, които да дават нощни дежурства. През деня нямаме проблеми. Ние осигуряваме доброволци от 27 февруари. В последните дни, когато броят на идващите автобуси стана около 20 на денонощие и украинските граждани са над 1000, се усеща нужда от помощ. Всички се нуждаят от храна и вода, регистрацията се извършва на пункта в "Дуранкулак", каза директорът на областния съвет на БЧК - Добрич д-р Артюн Еринозов в ефира на "България сутрин".

Поради това е възникнала необходимостта да бъдат обгрижвани през нощта, уточни той. И добави, че в момента се работи усилено за организация с областните структури на БЧК - да идват доброволци от другите центрове у нас.

По думите му всяка вечер ще са необходими между 2 и 4 доброволци, а дейността им е свързана с това да приемат украинските граждани и да им предоставят топла храна, напитки, съвети.

"Регистрацията се извършва на пункта. Само когато има струпване на повече автобуси, има забавяне. Никой не може да предвиди колко автобуса кога ще пристигнат", обясни д-р Еринозов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че всеки ден на пункта разполагат с около 5-6 доброволци.

"Доброволците не са само на БЧК, има от Шабла, от Дуранкулак, както и украински граждани. Доброволците през деня са достатъчни", завърши директорът на областния съвет на БЧК - Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
19
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Знай, че НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ИСКА ЛИЧНА КАРТА ЗА ПРОВЕРКА, ОСВЕН ПОЛИЦАЙ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПРОВЕРЯВА ИЗВЪН ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО!!! НАУЧИ СИ ПРАВАТА!!!
13
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе....... това не беше ли гранична зона?!? Ние сега държава ли сме или разграден двор? От 20 автобуса на денонощие да си вземат там 2ма 3ма доброволци и беж към Германия. В един автобус има около 40 места - 800 гърла на денонощие. За10 дена стават 1080. Еми.. Съжалявам. Ама МОИТЕ данъци предпочитам да отидат в някой дом за сираци или старчески дом. Здрави, прави - ами по една мотика да ви дадем поне да засеете нещо, бе. КОй ми sr@ в гащите се получава? Ми вие си го сготвихте - сърбайте сега!
12
5
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Малийй, ти къде видя " папата, облечен в злато"??????
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете са станали много ранобудни
10
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращайте ги обратно, не са желани тук.
9
10
 
44
 
! Отговори
Глупави сме преди 2 години
Вчера в групата "Помощ за Украинските бежанци" чета:"кажете как да организираме пътуването си от Киев до Варна,много се вълнувам е,за пръв път ще пътуваме в чужбина",това вече не са бежанци.Транспортират ги организирано срещу заплащане украински фирми и ги натрисат на нас ,като рекламират безплатни хотели и храна.
8
4
 
3
 
! Отговори
До: 11 преди 2 години
Не знаех, че Путин бил американски агент?
7
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми трябват доброволци да измажем къщата
6
2
 
29
 
! Отговори
мизерници преди 2 години
пътувах с мой приятел от германия , върнахме се през тази корумпирана дупка дуранкулак през 2019. на въпросната гранцица, нямаше винетки, нито апарат да си купиш, и същите тези, сега много 'задъхани от работа' мюлюционери ни казаха да си купим от бензиностанцията в селото след 1км, което и направихме. пред месец, моят познат му връчиха глоба, че карал без винетка 1 км от това гкпп до бензиностанцията. първо ни казаха да си купим, а след това тайно са ни снимали! грам не ми дреме за проблемите им
5
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде отиде пропагандата как надъхани украинки и малки момиченца приготвят коктейли ***?Да се връщат да се бият за родината си!Аа, извинете, те мъжете им вече масово са започнали да се предават, защото клоунът не можа да им осигури боеприпаси и вече имаше прощални писма на нацисти във медиите.Киро да спре да ни набутва нацистките жени и деца.
4
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам богатите укри дето са тук с бмвтата, мерцедесите и кайените да плащат по 40 лева на ден за техните сънарододници. Така е правилно.
3
7
 
38
 
! Отговори
никиии преди 2 години
Ше чакат бе, ние как чакаме с часове на сръбско-унгарската граница...
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерси.
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нЕма нужда