Четири пъти повече руски туристи въпреки войната

Полети между двете страни няма
26 юли 2022 10:02, Александър Попов
137
Четири пъти повече руски туристи въпреки войната
Снимка: БГНЕС

Броят на руските туристи продължава да расте, въпреки тежките условия, предизвикани от започналата на 24 февруари война на Русия срещу Украйна, предаде БГНЕС.

„Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо за януари-май 2022 г. са отчетени 33 584 посещения на руски туристи с нощувка в място за настаняване, собствен имот и др. Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г. е 3,9 пъти“, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма заявяват, че временно са прекратени всички планирани информационни дейности и рекламната кампанията на България като туристическо направление на руския пазар. Българското аташе по туризма не участва в никакви официални туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската служба към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани в нормален режим без ограничения.

„Въпреки липсата на преки полети между Русия и България, руските граждани, включително туристите, пътуват до българските морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение да затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, заявява министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се правят опити за засилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, сред които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, заявяват от Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: руски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
4
 
! Отговори
До центъра под мен.. преди 1 година
Класически сгради в центъра на София???? Байооо, байо, слънчасал си май...
17
27
 
9
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
РУСКИТЕ НИ БРАТЯ И СЕСТРИ СА ДОБРЕ ДОШЛИ ЗАВИНАГИ В МАЙКА БЪЛГАРИЯ! ТОЗИ ОЪТ НИКОЙ НЕ ЩЕ РАЗДЕЛИ РУСИ ОТ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИ ОТ РУСИ! ЗАДАВА СЕ НАЙ-ВЕЛИКАТА БЪЛГАРО-РУСКА СЛАВЯНО-ТРАКИЙСКА ДЪРЖАВА! ОБИЧАМЕ ВИ,РУСНАЦИ!
16
11
 
7
 
! Отговори
Центърът на София преди 1 година
Заприлича на афроамериканско гeтo - много грозотии и графити грозят стари класически сгради. Затъпял безличен български народ и да не говорим за ското- населението в София и в България - положението е отчайващо.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората като цяло не се интересуват от политиката и си гледат живота.
14
3
 
15
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 1 година
И руснаците са напинят за...ЕС.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без реклама, пък се отчита повишение на туристите. Значи рекламата ни не струва.Но друг е въпроса дали не правят разлика между руски и украински туристи.
12
24
 
15
 
! Отговори
В пъти по-добре преди 1 година
Руснаците да идват да почиват в България, отколкото американски и английските наркомани и пияници. Общо взето и за съжаление България отдавна не е нормална държава,да не говорим за населението тук, което не може да мисли,да живее като по тв реклама, през лятото простите българи носят маски, сякаш са в ислямския свят, цялата yтaтka на Европа и света идва да си "почива" тук.
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци...украинци...еднакви са ми!
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързат да дойдат за последно преди войната да стигне и до тук.
9
10
 
7
 
! Отговори
Марчето преди 1 година
Запознах се с един синеок и русокос руснак на плажа :))))
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви светна леко лампичката- доста руснаци избягаха от Русия (милиони). Особено по-заможните. Вчера имаше статия как в Царево се купуват много имоти. Именно от избягалите. Доста се релокираха и тук и плащат данъци у нас в ИТ сектора. От първо лице говоря. Руският ни офис се изнесе посока България и Полша на 90%.
7
5
 
25
 
! Отговори
БСП В ШОК преди 1 година
Тия не се ли бият за родината.....
6
6
 
24
 
! Отговори
Серьожа преди 1 година
Дезертьори!
5
8
 
27
 
! Отговори
ПУТИН В ШОК преди 1 година
Как ето возможно
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са туристи, а заможни руснаци, избягали от режима на Путин. Пише си- "място за настаняване, собствен имот ... ".
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, що не са на фронта?!
2
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разликата между руснак и украинец е че руснака ти обяснява на чист руски че е руснак, а украинецът ти обяснява на чист руски че не е
1
3
 
15
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А българи има ли :)))