Кебапчето подгони 3 лева, но Видин празнува с чалга и бира напук на инфлацията

Въпреки тежката ситуация, търговците не се оплакват от липса на клиенти
21 авг 2022 15:05, Красимир Ангелов
179

Въпреки инфлацията и прогнозите за изключително тежка зима, община Видин откри традиционния Видински панаир. Над 70 фирми от България и Сърбия се включиха в изложението, а доказани поп-фолк изпълнители, които взимат сериозни хонорари, забавляват гостите безплатно всяка вечер.

И тази година интересът към Видинския панаир е голям. Повечето хора споделят, че идват най-вече заради безплатните концерти. Общината не пести средства и на сцената ще излязат популярни фолк изпълнители от България и Сърбия, като Глория, Амар Гиле, Азис, Тита, Алисия и други.

А сметката за концертите плащали търговците, които дарили средства на общината.

"Търговците, които са на панаира за поредна година, подаряват на видинчани концертната програма. Искам да поканя всички, входът е свободен"", сподели зам.-кметът на Видин Борислава Борисова.

И докато концертите са безплатни, всичко друго е с пари.

"Солено е, кенче бира е 4 лева", коментира пред телевизия Bulgaria ON AIR Пламен, който е посетител на панаира.

"Едно кебапче 3 лева, това е подигравка. Който не му е скъпо - да си го яде", каза друг посетител.

Въпреки високите цени обаче, търговците не се оплакват от липса на клиенти.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
107 Това просто не е вярно. Преди 1989 България бе затворена система, имаше забрана за пътуване на запад. Пътуваше се само, ако одобрят службите, на екскурзия, за обучение и то пак, със специално разрешение. Не се даваше на всеки валута в пълния размер. Дори беше забранено, в България да притежаваш валута, ако не си работил в Африка, Западна Европа и то пак, с разрешение на службите. Демокрацията я убиха пребоядисаните комунисти.
105
5
 
25
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Много критики, много нещо, оставете хората да си живеят живота, на който не му харесват сборовете и панаирите, да не ходи!
104
2
 
20
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Важно е чалга и пукница да има.
103
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е страна за събори, банкети,сватби и погребения. Бразилия ряпа да яде с нейния карнавал.
102
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прехода от комYнизма към демокрацията беше извършен от комy,,нягите които бяха покрай бай ви Тошо. Та разграбването и беднотията в тая държава не са заради демокрацията, ами заради сменили си цвета комynяги. А това , че вие сте спрели консуматори на простотия, сте си виновни сами. Толкова ниско интелектуално ниво в голям процент на населението се отразява и на икономическите показатели . Факт
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99, 'с кебапчета и бира бизнес не се прави' --- кажи го на десетките кебапчийници на пазара
100
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След демократите остана само разруха. Това е видинско сега
99
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 1989 всички пътуваха еднакво свободно или несвободно на запад. Сега пак е така
98
1
 
8
 
! Отговори
До 100 преди 1 година
Не само видинчани. Много хора имаха роднини останали в Югославия след националните катастрофи по царско време, откъснали български земи от България. Тези хора също пътуваха без ограничения до Югославия.
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 Става дума за обикновените хора, защото в София, децата на комунистите пътуваха свободно на запад и можеха са си купят, каквото пожелаят. Но затова пък, бяха тъпиижалки клоуни.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора които се отъждествяват с кебапчета, алкохол и чалга да не обесняват колко ги разбират нещата. То самите неща които харесвате говорят достатъчно за вашата личност
95
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 Но след като над Видин и региона премина бурята от червени приватизатори крадците от БСП, градът бе доограбен, и опустя. Фабриките и Заводът за гуми Вида, се разпродадоха на скрап, от поставени, от комунистите лица. Няма производство, няма работа, затова хората напуснаха града.
94
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е панаир, а селски събор!На тази прос. тотия наречена панаир не стъпвам.Едно време беше Панаир, при демокрацията е жива излагация.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 100 Бяха, а сега?
92
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 70-те и 80-те, видинчани слушаха най-слушаната музика в САЩ, Западна Европа, по югославските радиостанции. В оскъдната възможност, да се пътува до сръбския град Зайчар, за няколко часа с автобус, само за проверени от МВР, видинчани носеха грамофонни плочи и аудиокасети, закупени от там, които се презаписваха. Е, не масово, но все пак. В това отношение, бяха привилегировани от другите в държавата.
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 Бзаце запустява, защото с кебапчета и бира бизнес н. е се прави. Тряба да се мисли. А живот на чалга и кебапчета не е много продуктивен. Най-лесно е да кажеш няма как и да се оправдаеш. Демокрацията не е виновна за мързела на хората. Тия от общината вместо да мислят как да привлекат млади хора в района, те мислят коя чалга певица да викнат и коя бира/скара. С това мислене няма как да стане
90
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кебапчето ако беше от истинско месо свинско и телешко а не от кожи крака от кокошки нокти и гребени от петли щеше да струва 7 лева бройката. Аз имам месо от теле и прасе и знам вкуса на истинското кюфте и кебапче. Това което го продават за кебапче от месо е чисто менте. Мога да им направя кебапче със мириз на кебапче без грам месо в него. Технологиите много напреднаха Не случайно сирене кашкавал и масло ги правят без грам прясно краве мляко. Химията много напредна затова няма здрав човек.
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
де виждате кебапче или кюфте 3 лв бе ***? при мен са 1.20
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
95 Ако зачетеш във форума, ще ти стане ясно, защо е така. Защо Видин опустя и кой остана, да продава кебапчета, под звуците на чалга, на кого и за колко.
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СофияКакви позитиви има от кебапчета и чалга? Тази община не можа ли да измисли нещо по-добро от това много млади да продават кебапчета и бира. Така ли ще стигнем развитите страни? Аман от спреляци.