Кебапчето подгони 3 лева, но Видин празнува с чалга и бира напук на инфлацията

Въпреки тежката ситуация, търговците не се оплакват от липса на клиенти
21 авг 2022 15:05, Красимир Ангелов
179

Въпреки инфлацията и прогнозите за изключително тежка зима, община Видин откри традиционния Видински панаир. Над 70 фирми от България и Сърбия се включиха в изложението, а доказани поп-фолк изпълнители, които взимат сериозни хонорари, забавляват гостите безплатно всяка вечер.

И тази година интересът към Видинския панаир е голям. Повечето хора споделят, че идват най-вече заради безплатните концерти. Общината не пести средства и на сцената ще излязат популярни фолк изпълнители от България и Сърбия, като Глория, Амар Гиле, Азис, Тита, Алисия и други.

А сметката за концертите плащали търговците, които дарили средства на общината.

"Търговците, които са на панаира за поредна година, подаряват на видинчани концертната програма. Искам да поканя всички, входът е свободен"", сподели зам.-кметът на Видин Борислава Борисова.

И докато концертите са безплатни, всичко друго е с пари.

"Солено е, кенче бира е 4 лева", коментира пред телевизия Bulgaria ON AIR Пламен, който е посетител на панаира.

"Едно кебапче 3 лева, това е подигравка. Който не му е скъпо - да си го яде", каза друг посетител.

Въпреки високите цени обаче, търговците не се оплакват от липса на клиенти.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих отишъл да гледам каките на сцената, ама бих си запушил ушите че музиката не се изтрайва.
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом има пукница всичко е точно. Никой във Видин не пие бира.
84
7
 
16
 
! Отговори
София преди 1 година
Много помпозен репортаж. Защо никой не обърна внимание, че именно заради тая скара по панаира има много млади, които работят там и изкарват парите си с честен труд. Защо никой не обърна внимание, че въпросният панаир е дългогодишна традиция и аз го помня още от дете, когато беше срещу гробищата. Кебапчето, та кебапчето, бирата, та бирата. Аман от евтино търсене на сензации без да се гледат и малкото позитиви.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
брутален е бил лайн-ъпа, вместо винили са въртели кебапи...
82
2
 
5
 
! Отговори
ПИЦА НА КРИСТАЛИ... преди 1 година
ДРУГО СИ Е.... И ДА ТИ ГИ ДОСТАВЯТ В МИН. СЪВЕТ--С ДЪРЖАВНИ ПАРИ РЕЖИЙНИ............ *** ТИ И ПРОМЯНАТА.....
81
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конете с капаци налитат на чалга и кебапчета, после искали да бъдат като развитите страни. Иначе акъл за две СТИНКИ няма
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
86 ГЕРБ започна дългоочакваната от видинчани магистрала "Хемус", но политическите мошенници ПП, начело с Нинова я спряха.
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съждани, съжелявам но с население което му трябва сасмо долнопробна музика, кебапчета и зрелище няма да има прогрес. Има много кадърни хора в България, но огромен процент не са. То бива простотия ама тук минава всички граници. Изхвърляте си *** където ви падне, замърсявате страната, после искали да бъдат като Германия.....Не може ти като гражданин да съсипваш всичко покрай теб и после да викаш, ама тя държавата... Все едно да се изхождаш във вас и друг да ти е виновен, че смърди.'
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се забавляват.Живи и здрави да са всички.
77
4
 
6
 
! Отговори
Уелкам то Булгария преди 1 година
На света няма хора като тия!Яко веселба,яко гъзария.Парите свършиха,газа също,но споко!Я вдигнете ръцете по-високо!;).
76
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видин - виден и храбър пазител на турско-ромските културни ценности, и праволинеен избирател на всичката герберска шляка - каквото му се предложи! Чалга да е.
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват нека се веселят Работата е там че тех ги веселят а те си плащат прескъпо за веселбата безплатната чалга ама простаците не може да го разберат че им съдират кожата Чалгата не прощава ражда само простаци
74
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но най-ужасното е, че и малкото аптеки, които имаше по селата, затвориха. Възрастните хора, за да си купят лекарства, трябва да пътуват до Видин с билет на цената от 5 до 7 лв. Така пътят им излиза по-скъп от самото лекарство. За трудно подвижните да не говоря. Автобусите, пътуващи преди на всеки час-два, сега са два за целия ден.
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Музиката която слушаш е олицетворение на теб самия. Тия където друса тазовете на чалга да си помислят колко им е акъла. Каква им е ценностната система? Когато откриете отговора може да разберете защо България е с 100 години назад от съвременния свят
72
1
 
7
 
! Отговори
Лом преди 1 година
Информацията за кебапчетата е много интересна. Те са подгонили левчетата. От БНБ сигурно пък са подгонили стотинките. Другата, още по-важна информация е за населението на Видин преди и сега. Честито на кабапчиите.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред градската болница във Видин имаше две магазинчета за цветя и сладкиши. Бързо се претворена в две погребални агенции. Добре, че поне едната си отиде, та остана само втората, да "поеме" починалите в болница, в която няма нито лекари, нито медицински сестри. Хорор...
70
6
 
1
 
! Отговори
До74 преди 1 година
Каква битка те гони бе човек, 2022 години, а ти още сънуваш червени...
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме едно английско семейство, които са ни приятели, в Бристъл живеят. Синът им искаше да учи български, ама му вика - за какво ти е, в БГ ли искаш да живееш?! По-добре недей! Бедност, селяяянияяя, примитивност, стой си в Англия, тук си ти е супер.
68
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
69 Видин е наброявал 85 000 жители през 80-те, но обрулен от комунисти и синьо червени приватизатори, ЖанВиденовци, тройни коалиции, опустя и обедня.
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
38 Комунистите държат здраво града, че и цялата държава. Вносните ментата ПП, са само клонинг на БСП. Деца на комунисти. Които едно говорят, но друго вършат и то, все в полза на БСП. Битката с червената мафия предстои. В някой бъдещ момент за България, надявам се.