Най-високите цени това лято: До 10 лв. за шезлонг и 10 лв. за чадър

Оставената хавлия "не важи" за запазено място
Обновена: 18 май 2023 11:02 | 18 май 2023 11:00, Анисия Иванова
67

Ранните записвания и резервации за хотелите започнаха. От 1 юни чрез специално приложение ще имаме възможността да си запазим чадър и шезлонг на плажа.

"Ще представлява нещо от сорта на приложенията, с които се резервират места в хотели, киносалони, театри и стадиони. Идеята е туристът да бъде облекчен, като има възможност директно да заплати за конкретния шезлонг, на който ще бъде през деня. Със сигурност трябва да има някакъв лимит на запазване", каза в "България сутрин" Симеон Цветков - председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той уточни, че с това положение не се резервират чадъри и шезлонги, а се заплащат билети. Цветков допусна, че ще има гратисен период, в който ще се връщат пари при определени условия като лошо време.

"На Северния плаж в Бургас имаме желание да работим с това приложение, доста хора от бранша проявяват интерес. Това е частна инициатива, която е предложение към нас, струва ни се добра. Има доста ползи. Едната е по-добра отчетност, която ще получаваме в реално време - колко услуги са продадени на плажа. Улеснява ни и плащането по банков път, елиминира се нуждата от касов апарат на плажа", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Цветков наличието на това приложение не елиминира стандартния начин за заплащане на чадър и шезлонг. Остава възможността да ги заплатим на място на касиера.

Гостът изтъкна, че оставянето на хавлията на шезлонга няма стойност и не е заплащане на принадлежността, която сме "резервирали". Според него не е реална цената от 100 лева за чадър и шезлонг по Черноморието ни - нито някой ще я заплати, нито се очаква да бъде заплатена.

"Очакваме най-високите цени да бъдат до 10 лева за шезлонг и 10 лева за чадър", отбеляза Цветков и добави, че всяка година кадрите по морето са все по-малко. Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
10
 
! Отговори
селянин преди 1 година
я на реката немам време да идем за риба вие одека паре и време за море не знам я да ви пратим данъчните та да видим
27
0
 
11
 
! Отговори
Бастунджи Йово преди 1 година
НЕ ми се ходи това лято. Благодаря, че ми улеснихте казуса! :D
26
0
 
12
 
! Отговори
до Бургаско преди 1 година
Като ти поискат 30 лева за шезлонг или да плащаш за паркинг на съмнителен господин на главния път в Слънчев бряг ще избягаш на секундата.
25
0
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 1 година
Прав си. По Конституцията ни плажната ивица е държавна собственост. И всички тия глупави такси са абсолютно незаконни. 2-*** с по 2 шезлонга и 2 чадъра (защото един не стига за такова пространство и хоп 40 лв. Плюс дете = 50 лв. ей така отиват, че си решил да се пържиш. Ама май нас ни пържат. 500 лв. за 10 дена си кихаш. Само за някаква скапана сянка и да седнеш. Тия хора са неизлечимо болни, дето ги мислят такива схеми.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За десета година ще ходя на Адриатика.За двама възрастни и две деца Хотел безплатен закрит паркинг обяд и вечеря. Храната е богата от морски дарове плескавици до бг мусака. Безплатен шезлонг чист пясък и бистра вода. А пък девойките са страхотни. Пълни ми се окото. Жената само ме рита по кокалчетата. И най важното разбираме се на български с домакините.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всичко струва пари. 85-90% са шезлонги, а в свободната зона се изхвърлят камъни и *** нарочно, за да платиш за шезлонг. Затова българите ще ходят в Гърция, та и румците дори. Ол инклузив в България тази година 5 хиляди лева. Да търсят балъци аз ще съм в Гърция.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навити да отидем на еднодневен плаж в Гърция ? :)
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хикс - Да, но тарикатчетата, които са взели плажни изици на концесия ще фалират! Може и да отстрелят някой в цялата суматоха..... Ето защо ще продължават да "дерат" ((
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости! На Златните от 01.06. цените скачат на 15 лв за чадър и 15 лв за шезлонг, пък юли месец може и 20 лв да ударят
19
0
 
25
 
! Отговори
хикс преди 1 година
Моето предложение е всичко на плажа да е брзплатно за българи . Ще кажете защо ? Забравихте ли че морето е изключителна държавна собственост тоест на всички нас . Това което ни дерат за паркинг , чадър , шезлонг и разни такива е доста спорно дали изобщо е законно .
18
0
 
21
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Тоя кво лъже...цена 10лв жезлонг и чадър може ама на плажа в Балчик, края на септември. Тва българина от туризъм наистина няма никва идея......хубаво ни е мирето, обаче мат'риала е мега зле...застроиха, освиниха, надуха цените, купиха си джиповете, 8 месеца в годината точат лиги за заблудени туристи...просто сме трагедия. Фанете един чартър и отидете до Хрватска примерно, вижте от кви каменни плажове дето само с обувки може да ходиш какъв туризъм правят, каква чиста вода и какви условия....
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не забравяйте касовите бележки, уважаеми търговци и концесионери.
16
2
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
само в турция получаваш море топ обслужване топ хотел и нормални цени. в гърция море и не- не е по- евтино от тук колкото и да ги бълнувате тези неща. тук е хубаво, но само на определени места. дори на ахтопол има 1-2 (хотел или местност).
15
3
 
12
 
! Отговори
няма преди 1 година
по-голяма глупост от подобни заглавия,като че ли цялата почивка се състои в това колко струва чадъра и шезлонга!? Еми всеки може да прецени дали му изнася или не! А още по -комично ми изглеждат комплексарите , които щели да почиват в Гърция,най-вероятно "СЕВЕРНА" и нищо нямало да им струва!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който има желание да храни мутрите, да е сред мизерия и *** - негова воля.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи за нас 20 лв за шезлонг и чадър а за скъпите укри безплатен целогодишен Ол инклузив
12
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 1 година
Тази година рекламите на бг черноморието започнаха от февруари. Щял да бъде силен сезон и цените щели да бъдат същите като миналата година, та даже и по- ниски. Вярвайте!
11
6
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
само да ти кажа че гърците са в пъти по- големи русофили от българите. второ русия също е капитализъм пътуват и потребяват където искат включително и в гърция, кипър и тн и каквито искат стоки както в бразилия корея аржентина норвегия и тн. така че отивай в гръцкото село и кротувай че да мислиш не можеш
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко сметки - за двама души общо 30лв само за да отидат на плаж, без нищо друго да включваме. За 7 дни това са 210 лв. Което е стойността на двупосочния път до Гърция...мерси...
9
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Кой се интересува от БГ Мутроморие?