Най-високите цени това лято: До 10 лв. за шезлонг и 10 лв. за чадър

Оставената хавлия "не важи" за запазено място
Обновена: 18 май 2023 11:02 | 18 май 2023 11:00, Анисия Иванова
67

Ранните записвания и резервации за хотелите започнаха. От 1 юни чрез специално приложение ще имаме възможността да си запазим чадър и шезлонг на плажа.

"Ще представлява нещо от сорта на приложенията, с които се резервират места в хотели, киносалони, театри и стадиони. Идеята е туристът да бъде облекчен, като има възможност директно да заплати за конкретния шезлонг, на който ще бъде през деня. Със сигурност трябва да има някакъв лимит на запазване", каза в "България сутрин" Симеон Цветков - председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той уточни, че с това положение не се резервират чадъри и шезлонги, а се заплащат билети. Цветков допусна, че ще има гратисен период, в който ще се връщат пари при определени условия като лошо време.

"На Северния плаж в Бургас имаме желание да работим с това приложение, доста хора от бранша проявяват интерес. Това е частна инициатива, която е предложение към нас, струва ни се добра. Има доста ползи. Едната е по-добра отчетност, която ще получаваме в реално време - колко услуги са продадени на плажа. Улеснява ни и плащането по банков път, елиминира се нуждата от касов апарат на плажа", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Цветков наличието на това приложение не елиминира стандартния начин за заплащане на чадър и шезлонг. Остава възможността да ги заплатим на място на касиера.

Гостът изтъкна, че оставянето на хавлията на шезлонга няма стойност и не е заплащане на принадлежността, която сме "резервирали". Според него не е реална цената от 100 лева за чадър и шезлонг по Черноморието ни - нито някой ще я заплати, нито се очаква да бъде заплатена.

"Очакваме най-високите цени да бъдат до 10 лева за шезлонг и 10 лева за чадър", отбеляза Цветков и добави, че всяка година кадрите по морето са все по-малко. Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе плажовете са на целия народ, да си разкарат тъпите чадъри, ние си имаме!
7
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига тая Гърция,заедно безплатно кафе и пъдар даре глобят 1000 евро някой катаджия ,та баси евтиния на Гърция
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига лъга ,няма такива цени ,40 лв за чадър и шезлонг
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен най-високата цена за чадър и шезлонг ще е 0 лв, защото ще съм в Гърция!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам три резервации за Гърция вече, за 3 бона спим в огромна вила 10 човека цяла седмица. Успех на БГ дерачите.
3
1
 
22
 
! Отговори
аа1820 преди 1 година
Миналата година Сл. бряг цените бяха около 30лв жезлонг с чадър.....хората се тъпчеха на свободната зона, която беше 1/4 от целия плаж, всичко останало бе с чадъри, под коитонямаше никой ...тея 10лв и тва приложение да си ги заврат някъде....
2
1
 
14
 
! Отговори
Име преди 1 година
А. спокойно е, балъците и тая година ще платят всичко, за да може кифлите им да си топнат "кифлите" в морето. Особено *** от крайните квартали, който не знаят коя ръка им е дясна, коя лява. Но, както казах, балъците им ще платят Да са ви честити, балъци мои.
1
9
 
6
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Това лято всички русофили и противници на ЕС ще почиват в Гърция, разбира се. Както всяка друга година :)