Агресивни кучета във Варна? Потребител от Helpbook твърди - кротки са

Получихме противоположни позиции за ситуация около Ледената пързалка в кв. "Младост"
14 юни 2023 19:06, Анисия Иванова
46
Агресивни кучета във Варна? Потребител от Helpbook твърди - кротки са
Снимка: БГНЕС

Редовно в платформата на Helpbook.info получаваме сигнали от град Варна за нахапани и уплашени хора от бездомни кучета. В началото на месеца наш потребител ни писа как той и малкото му куче са били нападнати от бездомно такова, което според него "се отглежда“ от служители на спортен комплекс.

Последвала е незабавна реакция от отговорните органи, за което друг наш потребител изразява възмущението си относно предприетите мерки:

"Прибрали са днес сутринта двете кротки кучета, които живеят от години в мир и разбирателство с всички от паркинга пред Ледената пързалка в кв. "Младост" в гр. Варна. Някой пише, че тримесечното му куче е пострадало от улично куче с размери на хъски и се отглеждало от служители на Спортния комплекс, без да има представена снимка, медицинско или нещо друго. Този, който е подал сигнала, да си понесе последствията за подаване на фалшив сигнал и лъжесвидетелстване.

Уведомяваме Ви, че кучетата са кастрирани, обгрижвани от много хора ежедневно, живеят в разбирателство дори с бездомните котки в района от години и могат да залаят по някого само ако този някой ги тормози или бие. Да допуснем ли, че въпросната нападната ги е заплашила или посегнала?

Моля, случаят да бъде преразгледан. Ако кротки, обгрижвани и неагресивни кучета бъдат прибрани от мястото, където обитават от години по нечии сигнал без доказателства, снимки или експертиза, която по недвусмислен начин да докаже, че точно дадено куче е виновно то значи, че всеки може да набеди всекиго и за всичко.

Ние всички, които се грижим за тях от години, желаем да отговорите своевременно: Къде са кучетата? Как преценихте истинността за тяхната вина? На база какви доказателства? Защо след като имате сигнал за едно животно, в момента липсват и двете от територията, която обитават от години? Искаме яснота кой е подал сигнала и как преценихте неговата достоверност? Очакваме животните да бъдат върнати живи и здрави в най-кратък срок", завършва сигналът

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
21
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 година
Има забрана за кучета в детските площадки, в някои паркове и зелени площи, местата за къпане също са табу за четириногите. Как бездомните кучета във Варна спазват забраната и кой носи отговорност за тях?
23
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИНАГИ когато бездомни кучета нападнат човек, наоколо има някой психично деформиран, който ги защитава и обяснява колко са кротки.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Варна положението във всичко е извън контрол
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко още смъртни случаи са необходими? или пък нека да ми каляват мирогледа псетата, ама някое дете...
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе то и гълъбите разнасят болести, но няма да за захапят за крака. Котките не са агресивни животни и са полезни, защото ловят плъховете. Кучетата произлизат от вълците и са опасни животни. Не трябва да са по улиците.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички паленца са симпатични и дружелюбни. От тях могат да израснат кротки и социализирани кучета, но могат да станат и жестоки зверове. Всичко зависи от отношението на хората спрямо тях. Затова не бива да има безстопанствени кучета. Всяко куче трябва да си има стопанин, който да отговаря за него и за поведението му.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Варня на тези кучета им казват Macтии..
17
17
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
А котките не носят зараза - така ли. Всеки ден си ближе *** и после козината. И хората ги милват....не е истина. Понеже имам градина а наоколо са само блокове и идват да таковата в градината ми, явно няма наоколо къде другаде. ... Животните, ако не са под надзор - нямат работа в града.
16
2
 
8
 
! Отговори
Не Аниномен преди 1 година
До Анонимен: пиша "приспиване" в кавички, защото е евфемизъм. Всички знаем каква е истинската дума. Не им пеят песнички за лека нощ, а им инжектират голяма доза барбитурати за преход към вечен "сън". Не ме питай сега защо и "сън" е в кавички.
15
11
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Бездомните кучета разнасят болести и кърлежи с козината си, изхождат се в пясъчниците, където после играят деца и може да се заразят!
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кучетата не са виновни, че са там, ние сме виновни." - Ми вии сти ьа шамарене явно, кво да то кажа. Аз панискам, да съм отговорен за това, купетата да ги няма никакви ;)
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кучетата се ръководят от инстинкти, а два от тях са ловният и териториалтият!!! " - То и в бизнеса сме така ;)
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Защо да фак пишеш преспиване в кавички?
11
6
 
27
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 година
Кучета Без стопани Нямат място по улиците на един Европейски град!!! За всяко куче трябва да носи отговорност стопанин! Кучетата се ръководят от инстинкти, а два от тях са ловният и териториалтият!!! Никой не знае какво е в главата на кучето, може изведнъж да се прояви териториалният инстинкт и то да нападне, за да защити територия, която си мисли, че му принадлежи! Затова бездомните кучета трябва да са в приюти!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глас в интернет върди нещо ...
9
5
 
23
 
! Отговори
Не Аниномен преди 1 година
Една нация ще я познаеш по отношението към бездомните кучета. В повечето развити нации (напр. Франция) продължава "приспиването" на кучета след определен престой в кучкарника. Ако никой не го потърси в тоя срок бива "приспано", а не пуснато обратно на улицата. В развитите страни отдавна са се справили с тоя проблем, посредством хуманно "приспиване". В недоразвитите страни нехуманно ги гледаме в кучкарника до живот и ги пускаме да се мотаят по улиците ни. С котките е подобно положението.
8
4
 
17
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Алоо, Варненския кмет, взимай пример от Бургаския, в Бяргас няма нито едно бездомно куче по улиците, само котки, но те не лаят и не хапят, и си зариват фекалиите.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 виеатнамеца ще решат проблем с бездомните кучета.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои ние сме виновни?! Ние, които нямаме кучета ли? Виновни са кучкарите.
5
6
 
18
 
! Отговори
дедо ви преди 1 година
еееех , на времето друго беше , излезнат ловджиите , разходят се насам натам па се приберат . тихо , спокойно ,,,,