Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия

Държавата прави възможното за протестиращите
5 окт 2023 08:25, Росен Стойчев
240
Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия
Снимка: БГНЕС

Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която плащаме като битови потребители. Това каза за БТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, който е и член на комисията по енергетика в парламента.  

„Това, което предложихме на протестиращите, е всичко, което можеше да направи държавата

Още по темата
Да предложи сядане на масата за преговори. Да предложи седем точки, които реално решават исканията на синдикатите“, коментира той блокадите на магистралите.

Венко Сабрутев обаче е категоричен, че териториалните планове за преминаване към зелена енергия няма как да бъдат изтеглени от ЕС. „Ако искаме да преговаряме по тези планове, те трябва да са внесени, за да има база за преговори. С ЕС се преговаря на база документи, а не на база общи приказки“, поясни още той.

Според него тецовете вече са неработещи, т.е. пазарните принципи ще ги затворят и работа на държавата е да осигури работни места за тези хора, които ще останат без препитание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: обявиВенко Сабрутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
17
 
! Отговори
ХоХо преди 10 месеца
Събуретев , известно е , че икономистите сте *** като за***дници и коментарите ви са след дъжд качулка. Себестойността на произведената ел.енергия от ТЕЦ е НИСКА. Цената обаче висока заради т.н. въглеродни квоти ! Това е резултат на дивотията на ЕП наречена зелена сделка ! Ти какво направи България да се пребори с този проблем ?
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сабруте, и ти ли бруте?
113
2
 
17
 
! Отговори
Дзивко преди 10 месеца
Хубаво е всички депутати и министри да декларират дали имат участие във ВЕИ, щото си е конфликт, тока от ТЕЦ е скъп само заради еко квотите, дето нито САЩ, нито Китай, нито Русия признават.., хубаво е тоя юнак да каже вечер като цената от ВЕИ става висока и мощностите малки ко правим
112
4
 
5
 
! Отговори
Добре преди 10 месеца
Тази на ТЕЦ-овете е четири пъти по скъпа от тази на АЕЦ Козлодуй. Но, колко е по- скъпа от тази на соларните централи ? АЕЦ Козлодуй, така или иначе ще я спрат веднага, щом затворят Лукойл. По- скоро трябва да се сравнява с тези алтернативи, които ще останат.
111
3
 
20
 
! Отговори
Пфффф, преди 10 месеца
И тоя буркан-главЪ се обади из коневръза! Я кажи за зелените такси и глоби,СабрутйьоУ?!? Я кажи защо Германия вчера си отвори отново въглищните централи? Я кажи защо САЩ,Русия,Китай и Бхарат плюха на зелената сделка и си ползват въглища на воля,а Бхарат увеличи от миналата седмица въгледобива с още 25% - до 85% в сравнение с миналата година? И най-вече кажи за "зелените НПО-та" които те спонсорират и за чиито интереси лобираш,Плyжек безподобен!!!
110
4
 
19
 
! Отговори
да отговори преди 10 месеца
защо е така, а не да казвал Оказва се , че 1 киловат час от Мариците струва 20лв. Оскъпяването става от подписаните договори миналата година за въглеродните емисии. Днес слушах Даниел Вълчев и каза, че тези емисии са измислени, защото след време по същия начин могат да начислят 5 лв на литър бензин, за да си продават застоялите електромобили. Каза и, че още е рано да се говори, че зелената енергия и по-евтина и ефективна от традиционната. Излиза, че енергията от въглищата е умишлено качена, за д
109
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И китият за батериите е ше е скъп, ако се произвежда в Европа. Затова, въпрекич р откриха охромни залежи в Швеция, не искат да ги разработват , а тровят далечните страни и им плащат трохи. ЕС като ще минава на електроавтомобили, разчита отровите да си стоят там и да изтребе таношното население. Съвсем не е екологично. И всички суровиби за елейктрониката, за фотоволтаиците също. А Земята е обща. И въздуха, об;аците , водата, всичко е в движение.
108
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тецовете произвеждат ЕВТИНА енергия, която ВЪНШНИ СИЛИ силно я оскъпяват.
107
3
 
22
 
! Отговори
Зелени безумци преди 10 месеца
И в България поникнаха зелените. Те са мнозинство в Германия и вече останалите им сърбат попарата. Не искали да бъдат тровени. В 21 век. Колко са еко и модерни. Момчета, само ще ви кажа, че в Германия най-много раждат гостите. Дошли от абсолютна мизерия и мръсотия, но са оцелели. В Китай комините пушат и Грийнпийс не може да спре нито един. Да не стане така, докато борите вятърните мелници аа пардон мръсните централи, на мястото на комините да изникнат минарета? Само, че тогава нямате думата!
106
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние искаме да дишаме прах и дим другари!
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
109 .......Аман от политици изявяващи се като енергийни експерти. ТЕЦ скъпа енергия не произвежда. Оскъпяватето е благодарение на квотите които нашите политици са решили да плащат на ЕС. Ще ни накарат да внасяне ток от Турция, където енергията е произведена пак от ТЕЦ и е по евтина защото не плащат квоти. И излиза, че ще си продадем енергийната независимост за да пълним чужд джоб, защото замърсяването пак ще го има, но от друг!
104
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САБРУТЕВ КАТО УМЕН И КРАСИВ, НИ ГО ДОКАЖИ С ЧИСЛА И ОБЕКТИВНИ РАЗЧЕТИ, ЧЕ Е ПО-СКЪПА ЧЕТИРИ ПЪТИ!!...
103
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Полша тецовете работят добре, а в България замърсяват и произвеждат скъп ток
102
8
 
8
 
! Отговори
цц преди 10 месеца
На някои колко пъти да ви се обяснява че тецовете няма да се затварят. ТЕЦ 2 е единствения в света който работи на загуба , защото вместо 1500 човека работят 6000 хрантутници дотирани от държавата
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т-те произвеждат 400 пъти по-скъпа енергия от тази, която искаме да купуваме..........................
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страни като Полша, Унгария, Словакия, Чехия...как генерират ток, атомната енергия отдавна умря, плюс това требва да внасяме уран от Раша, за което нема никакъв смисъл :))) Иначе има надценка, но то зависи кои чорбаджии ще те тарашат, да не забравяме също, че БГ е главен износител на ток за Балканите :))
99
3
 
8
 
! Отговори
ha преди 10 месеца
До Свободен 89 ***, на тецовете тока е скъп защото от ЕСС налагат огромни ЗЕЛЕНИ *** отгоре
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нацистите капиталисти ви лъжат! Другари пролетари, нацистите искат да правят безплатна енергия от вас и да ви изгорят вас в тецовете, вместо въглища! На класова борба срещу нацистите и капиталистите! Да живее славната Червена армия на пролетариата!
97
1
 
3
 
! Отговори
На спотовия пазар преди 10 месеца
цената е 5 пъти. 4 пъти е по-малко от 5, доколкото съм учил едно време. Мисля, че избора е ясен, нали все за крайния потребител мислите? Или с грешно впечатление съм останал?
96
5
 
11
 
! Отговори
Произвежда? преди 10 месеца
Енергията на ТЕЦ-овете става скъпа след заплащане на въглеродните квоти. А те са напълно безсмислени.