Ужас в дом за болни възрастни: Санитарите им теглели пенсиите и изпивали парите

Ръководството на община Горна Оряховица се събира днес за скандала в Драганово
Обновена: 2 апр 2024 14:35 | 2 апр 2024 14:34, Петър Бойчев
114
Ужас в дом за болни възрастни: Санитарите им теглели пенсиите и изпивали парите
Снимка БГНЕС

Български вариант на филма "Полет над кукувичето гнездо" се е разигравал в Дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово. Ръководството на община Горна Оряховица се събира днес, за да реши какви мерки ще предприеме за нарушенията, констатирани в Дома.

Кметът на железничарския град Николай Рашков уточни, че в срещата ще участва и управителят на институцията, предаде кореспондент на "Фокус“. Рашков допълни и, че проблемите в Дома не са от днес и вчера.

"Всичко е наслагвано с годините. От там имаме много информация за различни проблеми, които са се натрупвали – недобра работа с хората с умствена изостаналост, пиянски истории, злоупотреба със средства на потребителите“, разказва кметът.

Част от тези злоупотреби е установила и внезапната проверка, извършена от него и негови колеги в края на миналата седмица.

"Трудно открихме персонала, а потребителите бяха пуснати в двора в много лошо състояние, без надзор. Бяха в неугледно състояние“, допълва Рашков.

В Дома живеят възрастни хора с ментални увреждания. За тях се грижат 47 човека, като при проверката е установено, че част от тях са употребили алкохол, а фелдшерът – единственото медицинско лице там, е бил пиян. В кръвта му са измерени 1,7 промила алкохол.

Освен това органите по настойничество в институцията са злоупотребявали с пенсиите на потребителите – теглили са ги и са ги ползвали за собствени нужди, вместо по предназначение – за хората.

В годините назад в институцията са правени множество проверки. Последният доклад за дейността им е от преди две години. Тепърва ще се изяснява какво пише в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
24
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 месеца
При Тодор Живков нямаше кофи за *** и до всяка стоеше милиционер да пази някой да не рови там и излага НРБ! Хората нищо не изхвърляха, защото бяха скръндзи, а и нямаше какво да се яде, камо ли да остане за хвърляне!
24
2
 
9
 
! Отговори
МВР психиатрия преди 5 месеца
Полицаи масово вкарват здрави хора в психиатрии за да се граврят с тях, връзват ги с катинари! Старши Инспектор Емил Димитров използва прокуратурата за разчистване на сметки и лична облага!
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега трябва да последват масови проверски и във всички други домове. ЪЪЪЪ, забравих, че българите всъщност нямат толкова акъл... Но пък имат акъл да си преизбират просото.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сред персонала има ли българи ? Някои със завършено основно образование.. освен фелдшера?
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От всички добри герой на света ти избра да защитаваш точно Сороз , защо???
20
4
 
6
 
! Отговори
Инквизицията МВР преди 5 месеца
В Психиатриите на МВР бият постоянно здрави хора, вкарват здрави хора в психиатрии по поръчка на полицаи в Югозападна България, а може би и в цяла България!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е работа само за евроатлантик. Със сигурност това ще ги прехвърлят на Борисов или Пеевски ... Да усвояват и пенсиите . Май само това остана нусвоено
18
2
 
10
 
! Отговори
Сорос е виновен преди 5 месеца
че българо-ромските зверове, 47 на брой, са мародерствали над психично болни старци. Даа, Сорос е виновен и за хемороида, поникнал върху неумития ти пръделник, драги ми Ганчовелник.
17
10
 
5
 
! Отговори
До Честита Промяна! преди 5 месеца
Ама персонала е там от преди промяната, така че пропагандата ти не струва. Те са избиратели на ГЕРБ - ДПС и БСП тези. Честит ви Бойко-Доган. Все агенти.
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кога ще се ревизират и домовете за стари хора по общини Там се крадат имоти от старите хора, който не знаят какво подписват .Рентите им ги вземат .Краде се от горивото за отопление .Персонала като си тръгва от работа не може да носи торбите с откраднатата храна .За бога братя. Не дарявайте на такива домове.Всичко се краде
15
8
 
25
 
! Отговори
при Тодор Живков преди 5 месеца
При Тодор Живков пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От как Кирилчу дуде у БеГе се таквия грабежи се заврътеа.
13
10
 
10
 
! Отговори
до Тодор Живков преди 5 месеца
При тодор цървула се пиеше през работно време от сутрин до вечер
12
4
 
4
 
! Отговори
При ППДБЛГБТ преди 5 месеца
ТОЛКОВА!
11
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 месеца
Ами, кмета да мине по кафенетата фитнеса и да назначи по читави от тези пеяндета! Вегани, може би, поне няма да са пияници и да крадат храната, а само пенсиите! Но, най сериозно призовавам вас, които критикувате общинската и национална управа, както и лидера Борисов, да отидете и вие станете трезви фелдшери и санитари там с 300 лева брутна заплата! Кой ще отиде да работи там, бе, е-ееейййй!
10
9
 
7
 
! Отговори
Тодор Живков преди 5 месеца
Па яште банани и бегайте на запат бе!
9
30
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
В цивилизованите страни на запад пенсионерите ги евтаназират, само ние в руската колония търпиме разни пенсии русофили.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
пълна разрухаумствено изостанали се грижат за умствено изостанали
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В "Полет над кукувиче гнездо" изобщо няма подобен сценарий. Всеки който е живял по времето на соца и има някаква обща култура и е чел и гледал филми не би казал такава пpостотия с каквато заливат медиите одебилченото население при демокрацията.
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
по добре да легализират евтаназията, по тези домове за възрастни санитарите са цигггани изверги които пребиват и ограбват беззащитните хора в края на живота им