Влакът се е движел със 110 км/час, когато е прегазил работниците

Какво е състоянието на ранения служител?
30
Влакът се е движел със 110 км/час, когато е прегазил работниците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бързият влак, блъснал работник и ранил друг на жп линията в Плевенско, се е движел със 110 км/час, съобщи за БТА инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Тежката жп катастрофа е станала в района на язовир "Горни Дъбник". Двама души са били блъснати от влак, като единият е загинал. От Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) уточниха, че инцидентът е станал с двама техни служители, които по това време са работели на железния път.

Още по темата
Инж. Бойчо Скробански обясни, че около 22:00 часа снощи подбивна машина, поддържаща железния път, заминава от гара Телиш към междугарието Телиш-Горни Дъбник. "Тя спира на определеното място за работа. От машината слиза технически ръководител и главен инженер на жп секцията във Враца. В този момент по съседния път №2 преминава бърз влак със скорост около 110 км/час помита техническия ръководител и го убива на място", добави Скробански.

Той обясни, че локомотивният машинист предприема бързо спиране, на около 700-800 метра спирачен път. "Вторият служител от въздушната струя е завъртян леко, натъртен е и с охлузвания. Жив е и адекватен. Оказана му е спешна медицинска помощ в болницата в Плевен", каза още Скробански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: влакзагинали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 2 месеца
Само да не вземат да изкарат машиниста виновен, че при нашите закони, незнам.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия нали са били ръководители ,Ко правят там ,или да били пияни ,е гаси Ко БДЖ имаме пълна анархия)
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това са технически ръководител и Главен инженер. Не са спирачи....БДЖ дълбае дъното,голям хаос на твори не кадърника Гвоздейков.
24
7
 
3
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 2 месеца
БДЖ трябва да се закрие ! Да останат само товарни превози ! И друго , как може да се допускат ремонти и по съседен коловоз да има движение ?! Пълна безотговорност и невежество !
23
0
 
10
 
! Отговори
Димайт преди 2 месеца
Работи в БДЖ,а не е чувал за центробежни сили.Простотията и неглижирането на правилата ,води до тези инциденти !Жалко за човека,но да се.правят реални обучения и инструктажи на служителите !
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сефте чувам, че имаме влакове, дето да вдигат над 80км/ч
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доста Дарвини се навъдиха тия дни. Тоя наистина е за сериозен приз. Кой знае с колко промила е бил.
20
0
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Скоростта е нормална за участъка - между Мездра и Горна Оряховица почти навсякъде е 110-120 km./h, има два кратки участъка 130.
19
0
 
11
 
! Отговори
Като преди 2 месеца
Работят на ж п линия се предполага , че минава влака . Това е същото като да минеш под бариерата на жепето - ако не внимаваш стават фалове.
18
1
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Мислещите на работните си места сме репресирани и безработни, останалите работите и ни управлявате безумно и арогантно .
17
1
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 месеца
Това не е ли нормална скорост за влак? Дори за БДЖ? Не че в чужбина влаковете не се движат с 300км/ч.
16
2
 
8
 
! Отговори
глупашка работа преди 2 месеца
караш си пробивната машина , ще вършиш ремонти в 22;00ч , знаеш къде минават влакове да не се блъснете , застрахован си и с много голяма заплата и 3 пенсии . Паркираш си и слизаш . Всичко е добре - 22ч , помощник . Тогава в съседната релсова лента идва влак с 15 вагона . Какво правиш на неговото траце . Отнася те на 300 м . Инцидент . Нямат персонал , а назначения не е дълготраен . Да .
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ръководителят на ремонтните дейности, диспечерът, шефът, директорът, министърът и т.н. ... Не стават.
14
0
 
20
 
! Отговори
Машинист преди 2 месеца
С колко трябва да се е движил? За бърз влак става въпрос! Знаете ли в нормалните европейски страни, че жп транспортът е най-бързият наземен? Пак някой ще е виновен заради масовото безкадърие и глупост до козирката в България!
13
3
 
7
 
! Отговори
Ботев преди 2 месеца
Имало е да става .
12
0
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 2 месеца
Първо се учат хората на безопасност на труд, което включва мерки как да обезопасят района, в който ще работят, за да няма такива инциденти. Но простотията не само по наше село, навсякъде си я харесват!
11
0
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
Влакът и се чува.
10
1
 
8
 
! Отговори
До хмм преди 2 месеца
Няма как да стане. Чиновниците им са много и на пощите, и на ЖП-то. Трябва да се махнат всички до един и да се назначат нови, които са минали качествено обучение.
9
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТЕХНИЧЕСКИЯ РЪКОВОДИТЕЛ СИ БЪБРЕЛ С КОЛЕГАТА СИ БЕЗ ДА СЕ ОГЛЕДА ПРЕСИЧА ЛИНИЯТА И ГО ПОМИТА ВЛАК ! ТА КОЙ ТОЧНО Е ВИНОВНИЯ :D ЗА ДА ТЕ ПРЕГАЗИ ВЛАКА ТРЯБВА ДА СИ НА ЛИНИЯТА! И С 200 КИЛОМЕТРА ДА Е ВЛАКА СЕ ВИЖДА АКО СЕ ОГЛЕДАШ!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се закрие БДЖ в този му вид. Пълно прочистване от горе до долу. И рестарт