Helpbook: Боклуци, смрад, мизерия - гледката около кофите за боклук

Многобройни са сигналите за незаконни сметища в градовете
3 юли 2024 18:30, Анисия Иванова
40
Helpbook: Боклуци, смрад, мизерия - гледката около кофите за боклук
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме многобройни сигнали за образувани незаконни сметища из цялата страна. Това положение е недопустимо, особено заради жегите през последния месец- смрад, зарази и гризачи е резултат от това неглижиране от отговорните органи.

Ето какво ни писа наш потребител от столичния район „Младост“:

"В двата края на блока се образуваха две постоянни сметища, които особено през летния сезон провокират гнилостни процеси. Считам за недопустимо при наличие на такса смет да се движим сред боклуци и дишаме отровни изпарения. И в двата края има паркинги и гледката е отблъскваща. Контейнерите за боклук са стари, въпреки че в публичното пространство бе оповестено, че са подменени с нови съвременни такива. В допълнение два от тях са поставени на уличното платно на десен завой и са предпоставка за сблъсък между автомобилите, поради липса на видимост.

Наясно сме, че има съкварталци, за които е по лесно да си метнат големите отпадъци в тревните площи, но сигнализирам за да бъдат предприети действия за почистване и оптимизиране локацията на контейнерите за боклук. Странното е, че са в близост до близката секция на ГЕРБ, около която пространството бе облагородено, но за боклуците и дупките-кратери в съседство не е помислено.“

Мизерия около сметосъбиращите съдове тормози хората в район „Красно село“. „Около контейнера за смет до детската ясла на ул. "Болаир" е много мръсно. Сметопочистващата фирма изхвърля контейнера и си заминава. Жените, които метат улицата, обръщат глава на другата страна и се правят, че не виждат мръсотия“, пише в сигнала.

Не по-различно е положението около контейнери в район „Одесос“, град Варна: „Не се извозват редовно и около тях е затрупано с отпадъци. Моля да предприемете мерки за подобряване на почистването и да санкционирате отговорните за това фирми“.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: софияВарнасметищаHelpbook
Още от Страната
Сърна в безпомощно състояние е спасена от горски служители
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В гетото е така...
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Голям пpaз, постоянно пускам сигнали и gravdanite за изоставени автомобили - файда никаква, таратайките си стоят с години.
10
0
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 дни
Ами тези *** не са се озовали там сами, някой ги е изхвърлил. Като сметнем и цганският башибозук изхвърля където му падне на земята, картинката ясна,
9
0
 
2
 
! Отговори
Т'ВА ФОТУ ВСЕ Е преди 2 дни
ЧЕ Е СНИМАНО В КАРЛОВО
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Целъта държава е така не само защото душите на хората са такива а и отглежданата от самите тях за сметка на самите тях особена група живееща винаги отделно, прави нарочо такива неща. Не съм ходил до морето - има ли вече тумби облечени, нагазили в морето и изгонили всички от неохраняемите и безплатни плажчета
7
0
 
3
 
! Отговори
МангоДжери преди 2 дни
9 Прав си можем да си направим сметища направо
6
0
 
3
 
! Отговори
А преди 2 дни
Логично апартаментите на 10 метра оттам да са по 300 000, 400 000 евро.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А кой управлява София, от коя партия е кметът и кметовете на поне 20 кметства в столицата?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дайте малки и снимки на използвани презервативи от парковете да стане пълна мизерията, както и бутилки и средства за боцкане!
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пришълците в градовете са си свикнали така и хич не си променят манталитета.
2
3
 
13
 
! Отговори
Сметището преди 2 дни
го прави Андрешко. Не е проблемът в почистването, а в оцапването.
1
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
Оставка!