Каква е разликата между гръцкото и българското море?

Концесионерите очакват силен сезон
12 юли 2024 14:17, Нели Христова
182
Каква е разликата между гръцкото и българското море?
Снимка: БГНЕС

Цените за шезлонг и чадър по българското Черноморие варират между 7 и 10 лв. Няма разлика в сравнение с миналата година. Това каза по Българската национална телеввизия Кирил Спасов, концесионер.

"По изисквания свободната зона на плажа трябва да е 50%. Последните години сме под постоянен мониторинг от страна на Министерството на туризма и останалите компетентни институции", посочи той.

Концесионерът припомни, че в началото на годината Слънчев бряг се нареди в топ 100 на най-добрите плажове в света.

"Нивото, което българските концесионери се опитват да предлагат на туристите, е наистина високо“, добави той.

"Водата е чиста, с прекрасни показатели, плажовете са перфектно почистени, очакваме по-силен летен сезон от предходния. На плажовете със син флаг 2 пъти в месеца се взимат проби от независими лицензирани лаборатории. Свободните зони също са почистени и обезпаразитени", каза още Кирил Спасов.

Концсионерът посочи една голяма разлика между български и гръцките плажове.

"Продуктът, който създаваме е много висок и разходите ни са наистина много големи. Изискваният към нас са доста строги. В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи. Нашите плажове с обезопасени. При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона", допълни концесионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На българското море могат да си счупят челюстта... затова всички се бутат на българското море
86
15
 
15
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Най-накрая доживях. Доживях да прочета смислени коментари защитаващо НАШЕТО си. В Гърция пречиствателна станция ако види някой - да я снима. Водата е по-солена за това *** ешерихиите . Хранят ви с *** от Мазутис обаче ви ги поднасят като гурме. Най-важното гърците ни презират. Подсмихват ти се и ти взимат парите с кеф но за тях си "вулгаро". И то не защото не могат да казват "Б".
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Това не означава, че трябва да плюеш по други, на които им харесва българското море" -Нещо бъркате, на кой квото иска да си му харесва. Аз плюя по българското море защото за мен това са реалностите и няма как да казвам на черното, бяло. Ако всички си мълчим няма как да се промени нещо. На вас ако това състояние ви харесва, добре, аз така или иначе не ходя там и няма и да отида ако не се променят нещата. И няма нищо общо с кой и дали ме бил освободил.
84
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърция изглежда така сега, но през 80 те беше както е в момента българското черноморие - мръсотия и беззаконие. Десет години през 90те имаше всяко лято акции респект, докато се спечели войната с недобросъвестните хотелиери. Вече ги няма цените от 100 долара за риба, както в края на 90те. Предполагам, че и на България предстои този път. Ден година храни само в ромската махала. За хигиената на персонала да не говорим. За хигиената на хотелиерите пък съвсем
83
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драги византийски гръкомани! Не беше ли Омир, който нарече Зевс пелазгиски бог? Не взехте ли назаем от дедите ни Арес, Атина, Дионис? Не бяха ли траките Орфей, Музей, Евмолп, които ви дадоха култура? Дължите ни на нас Българите дълбоко преклонение и уважение за това, че Тервел ви избави от арабите, докато вие гръкоманите се криехте зад стените на Константинопол!
82
6
 
12
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
керамоти ? - ха ха ха -най-страшното село - е,там баш си показвате простотията ! -веднъж седнахме на плажа - дойдоха едни бг селяни до нас -разпънаха вестници ,салами,чесън, дебеланата си лепна сланинестите джонголи до нас - вие ли бяхте ?- Отврат !
81
4
 
21
 
! Отговори
До 80 преди 1 месец
Това не означава, че трябва да плюеш по други, на които им харесва българското море, и да се изтъкваш, че можеш да си позволиш да отидеш другаде. Вече мисля доста хора могат да си позволят, това не означава, че трябва да се плюе всичко българско. Не съм чула и видяла грък да плюе по гръцкото, защото, видите ли, бил по-умен и богат от другите гърци
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беззаконието !
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ппп - Еми като почнат тия дето ме били освободили да ми изкарват парите, тогава ше могат да ми казват и къде да ходя. До тогава, правя каквото си искам и на мутроморието/чалгоморието пари не давам за развалена храна, нулева хигиена по заведенията и фекалии води
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гръцка работа! Прочети Срещу Апион на Йосиф Флавий и ми дайте един-единствен исторически извор, в който мога да прочета, че траките са роднини на гърците. Такъв извор няма. Преди македонсците да ви покорят им казвахте варвари, а после изведнъж Александър стана грък? Верно е, че и вие гърците - данайците сте дали нещо на света. Според Херодот I-135 гърците са тези, които научават персите как да правят кекс с момчета. Не си измислям нищо. Данайски писател казва това!
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона" - Айде чак 50% не са ,20% мах 30% ,всичко друго е чадъри ,и цените са за к-кт чадър+ 2 шезлонга . :) Но няма как да си вземеш само чадър или само един шезлонг :))) или ако някъде може ,ще е изключение .
76
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кафевите риби на българското...
75
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен в България ми е най-добре ! Храната ми е най-вкусна ! Палачинките на плажа в Приморско са уникални ! На Зл.пясъци такъв олинклузив спретнаха ...от пиле мляко - гърци ,турци ,испанци "пасти да ядът" . Албенаааа ! Морето не е така солено , ситен пясък , кеф ти диво кеф ти оживено.
74
23
 
10
 
! Отговори
Ппп преди 1 месец
Като гледам какви чуждопоклонници са българите, се чудя на хората, които са си дали живота, за да ги освобождават
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само комплексари в България - могат да си позволят Испания и Италия. Ми ходете да живеете там - Е нали нямаше да се обясняваш повече? Тъкмо се зарадвахме...
72
6
 
22
 
! Отговори
празни хвалби преди 1 месец
мръсни плажове. пълно с фасове и псатмаса в пясъка. подържали били. мизерници
71
8
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 1 месец
Само комплексари в България - могат да си позволят Испания и Италия. Ми ходете да живеете там
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бегом към Слънчака, там има пясък. - Къв Слънчак за тая това е топа. Едва ли е мърдала от Кранево
69
1
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 1 месец
А защо е прието и Евтимий, и ЕФтимий
68
8
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 1 месец
Не исках да напиша "дъно", а "само". Не ми обяснявай! Комплексарите само вият колко е хубаво в Гърция. Няма да ти се обяснявам повече