Каква е разликата между гръцкото и българското море?

Концесионерите очакват силен сезон
12 юли 2024 14:17, Нели Христова
182
Каква е разликата между гръцкото и българското море?
Снимка: БГНЕС

Цените за шезлонг и чадър по българското Черноморие варират между 7 и 10 лв. Няма разлика в сравнение с миналата година. Това каза по Българската национална телеввизия Кирил Спасов, концесионер.

"По изисквания свободната зона на плажа трябва да е 50%. Последните години сме под постоянен мониторинг от страна на Министерството на туризма и останалите компетентни институции", посочи той.

Концесионерът припомни, че в началото на годината Слънчев бряг се нареди в топ 100 на най-добрите плажове в света.

"Нивото, което българските концесионери се опитват да предлагат на туристите, е наистина високо“, добави той.

"Водата е чиста, с прекрасни показатели, плажовете са перфектно почистени, очакваме по-силен летен сезон от предходния. На плажовете със син флаг 2 пъти в месеца се взимат проби от независими лицензирани лаборатории. Свободните зони също са почистени и обезпаразитени", каза още Кирил Спасов.

Концсионерът посочи една голяма разлика между български и гръцките плажове.

"Продуктът, който създаваме е много висок и разходите ни са наистина много големи. Изискваният към нас са доста строги. В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи. Нашите плажове с обезопасени. При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона", допълни концесионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
7
 
! Отговори
Британския учен преди 1 месец
Ти сега квото и да обясняваш е без значение. Идеята беше някак да се вмъкне, че вече имат къща и то без ипотека. Вече са се пофалили на родата ама някакси недостатъчно изглежда. Като се приберат, ако успеят тая година ше заколят кокошка на мегданя да го отпразнуват ама до тогава...
106
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ги добрите момчета който поздравяват.Няма я миризмата на канал.Цвните гд същите.Няма ги и невъзпитания персонал.Няма ги и хотелите в защитените зони дори. Няма го и беззаконието.
105
2
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
До ПппКорфу е остров и има всякакви плажове: с камъни, на скали и с пясък . ЛеВкада ще да е нещо, дето си го виждала през крив леВ. Но си права, по-добре *** на Китен , там си в своя хабитат.
104
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Погледнете някоя снимка на Кавала! Червените покриви на стара Кавала напомнят повече на Копривщица, отколкото белите покриви на Атина. Разрастването на Кавала с гръцка архитектура сигурно е станало след като Кавала е била предадена на Гърция. Ние Македонците и Българите трябваще да настояваме пред Европейския Съюз официалното име на Кавала да бъде "Бившият Български град Кавала".
103
1
 
5
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 месец
Чувствам се задължен да отговоря на 96-ти - 60 паунда струва допълнителният куфар в двете посоки. Всеки човек бил той живял или не на острова може да провери цените на билетите с търсачка, датите са около началото на детската ваканция на острова и краят на ваканцията. Ваканцията тази година започва на 21 Юли. Да, има и билети по 60 паунда в едната посока но Февруари и Ноември, когато никой не пътува. А да, семейството е с 2 деца. Освен полетите споменах и наем на кола за 35 дена.
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ми като толкоз ви харесва Гърция ходете там ,на мен проблема ми е ,че трудно намирам места на Нашето море - всичко на първа.." - Ами ако се замислиш явно проблема не са ти тия дето ходят в Гърция или?
101
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доколкото знам, гърците ритат срещу името Македония, защото на времето са заграбили имоти на македонци, които са живеели там и сега не искат да има каквато и да е възможност за наследниците да си поискат земите. Кръвните наши Братя - Помакедончени Българи просто трябва да им кажат, че нямат никакви териториални претенции. Тогава едва ли името Македония ще плаши толкова Гърците! В момента Гърците разкатават Северните Македонци срещу Българите и обратно! Това са балкански таралянщини!
100
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми като толкоз ви харесва Гърция ходете там ,на мен проблема ми е ,че трудно намирам места на Нашето море - всичко на първа линия е заето още от зимата ,дори най-скъпите по 200,300,400 лв на ден на човек са заети Бе !
99
3
 
19
 
! Отговори
Tygara преди 1 месец
Поосрахте се в нашето черноморие
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Айде и ние да имаме Британско поданство и къща имаме и то не с ипотека" - Браво, е това беше от изключително значение да споменете дали е с ипотека или не. Гастарбайтерите така ли се степенувате там, с и без ипотека, кой е по по най?
97
5
 
28
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
В Гърция нямало спасители - дрън , дрън. На всяка вишка са по двама души , не по един и всеки пост е снабден с джет и моторна лодка. Отделно друга лодка с трима души патрулира зад шамандурите...Това го видях с очите си преди седмица ,Много лъжете , брей стига с тези хвалби за БГ Черноморието. Едно море след като е кръстено - черно - какво хубаво да очакваш от него. Много е специфично черно море - вълните , теченията, водата.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко благородни са били гърците в миналото знаем от латинската поговорка - Timeo Danaos et dona ferentes - Боя се от данайците дори когато поднасят подаръци.
95
2
 
10
 
! Отговори
до "британския& преди 1 месец
ти да нямаш 20 деца ,та 3000 паунда за билети ? Айде и ние да имаме Британско поданство и къща имаме и то не с ипотека , та билети има и по 60 паунда . В Испания два пъти по-евтино ??? ай стига лъга . Малко като поживеете в чужбина и почвате да разправяте фантасмагории -ние доматите не ги ядем с колците
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Херодот - Данайците - Гърците се превръщат от незначително плепенце във влиятелен народ, защото са асимилирали много други хора. Старбон - Данай доведе хората си от Египет. Плиний - Данай дойде от Египет. Херодот - Гърците имат същите погребални ритуали както и африканските номади. Херодот - Гръцката дреха аегис е африканска по произход. Страбон - Данай се установи в Аегос и издаде закон, с който хората наричащи себе си пеласки бяха преименувани данайци.
93
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тук всички хвалят Гърция ,ала на нашето море Няма места -боокинга свети червено ,дори на най-скъпите хотели - що така бе ? в Гърция ходят мизерниците ,селските тарикати" -- Хаха Ей го Бако, после ние сме плюели по българите дето си им харесвало нашето море. Верно ли мислите, че с тоя Селтик може да сме на едно място?
92
2
 
13
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 месец
Концесионерите дето очакват силен сезон да се възползват максимално от него, защото баламypниците са на изчерпване. Аз съм имигрант от чужбина дето всяко лято се прибира с децата за да се възползвам максимално от лятната ваканция ноооо, напоследък прибирането стана страшно скъпо, само самолетните билети, наема на кола, плащане на паркинг по летищата ми излезе 3000 паунда това лято. Отделно си трябват пари са харчене в България. Догодина ще карам лятото в Испания на половин цена.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Делта гард защо не отидат да пазят гърците, ще ми станат само на делта, ще ги гонят до границата като онзи ненормалния с българския флаг в Солун
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плевнелиев като български президент ходи само на българското море! Майтап бе Уили
89
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук всички хвалят Гърция ,ала на нашето море Няма места -боокинга свети червено ,дори на най-скъпите хотели - що така бе ? в Гърция ходят мизерниците ,селските тарикати от пограничните села , селянките ,дето искат да пържат лук 5 дена в квартирата ,и на камънака в жега 42 * да опънат стар чаршаф Безплатно !
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Херодот - Йонийците са Беласки, преименувани на Пеласки, понеже данайците не произнасят буквата "Б". Херодот - Това което днес е Гърция някога се наричаше Пелаския. Плиний Старото име на Пелопонес бе Пелаския. Плиний - Аркадия бе наречена в древностат Пелаския. Страбон - Пеласките са древен народ, живял на територията на цяла Гърция. Херодот - Пелазгиския език не е в никакъв случай гръцки. Херодот - Атиняните са по произход Пеласки, които са сменили езика си след асимилация от Данайците - Гърци