Село Воден пламна, местните са в шок

Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение
Обновена: 17 юли 2024 14:51 | 17 юли 2024 14:31, Нели Христова
405

Снимка: БГНЕС

Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата, предаде БГНЕС.

Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Депутатите на твоя атанасов миналата година се гавриха с наводнените села - с селфи под названивто- на кални бани сме
184
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветвам всички братя без значение пол етнос и религия към СОФИЯ проказата на България. Тази ПРОКАЗА трябва да се отреже. Изхвърлете дебелите депутати и си запалете живи в кофите за ***
183
0
 
12
 
! Отговори
до 205 преди 2 месеца
С хеликоптери се гаси.
182
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Генерал Атанасов може да ни спаси от огнения ад на комунистическото безхаберие и кражби! Трябва железен съюз с Генерал Борисов за се избавим!
181
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко с цел прогонване на населението към по големи градове,по-лесно и компактно за владеене и глобализация.
180
11
 
13
 
! Отговори
Ленин преди 2 месеца
Някакъв *** в коментарите пише че ТУРЦИЯ трябвало да му гаси пожарите ?!? Абе ти в ред ли си нали си в ЕС онази разпрана бабичка Фондер ЛаеН трябва да ти прати от Брюксел техника и хора + пари , да но това не става защото онези отрепк и в парламента ви продават на дребно, или НАРОДЕН СЪД или е става още по лошо в България по най - различни причини..
179
3
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Сега четох докато хората горятГерб /сдс и дпс си гласуват пенсии
178
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Великите ни турски "братя", дето тук някви само разправят как първи щели да ни се притекат на помощ, къде са? Изобщо знаят ли че има пожари в България? Пратихме им толкова помощ след земетресенията, а те и копче не са ни помогнали при бедствие. Това показва кой народ е по-качествен от двата.
177
1
 
14
 
! Отговори
до 204 преди 2 месеца
чантаджийче-центаджийче, герберюго мила, не съм копейка, по скоро съм рапенче, с пасапортче. никой нищо не ми е обяснявал, просто чета новини от време на време. ЕСССР май от две години само ни е взимал а нищичко не ни е давал кавалинго. а и голяма част от това дето ни го "дават" си го плащаме а от полученото една голяма част се връща при началниците на мутрафоня от банкя, ЕНП, Ханс Зайдел, Конрад Аденауер и т.н. ама ти просто момче от софийските села, полицайче, кво да ти обясняваме.
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера изгоряха *10 кьщи колко ще са днес , бездомните
175
1
 
14
 
! Отговори
Тъпчо краварски преди 2 месеца
До lol до 200 По-пр0ст от хомоатлантика може да е само евроатлантика! Какви пари от ЕС бе миризливец? Нали за членството плащаме много по-голяма вноска от това, което получаваме! И сигурно парите, които платихме на янките за несъществуващи самолети, пак от ЕС сме ги получили, а?
174
1
 
4
 
! Отговори
до 201 преди 2 месеца
От едната страна са го запалили местните, от втората - граничарите и от третата - мигрантите! Никой ли не ви обясни, че това е в района на пламналия вчера пожар до Горска поляна и вятъра го докара и до Воден! Вижте картата!
173
1
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 2 месеца
Русия защо не ни праща самолети да гасят пожарите както преди ? Продажници !
172
0
 
13
 
! Отговори
до 200 преди 2 месеца
здравей ушко ушев. как се пръди на кожено салонче и климатик? как точно подобряват безопасността спортните бмв/та на ушевците? защо не се дадат стотиците милиони от глоби за оправяне на пътни участъци? знаеш ли колко повече ще се подобри безопасноста? пожарните и те ли са от здравния бюджет? сега карах малко из българия и гледам едни лимузини летят със 180 200 към морето, мигат от 2 километра, викам некое ушевско бмв ги е подгонило. и чакам бмв чакам и не виждам. ушко на сянка някъде спунчи.
171
4
 
12
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Коня! Изтървахме коня! БГ кючек от времето на прехода към Демокрация! Хартия има, банани бол - хоп, хоп, хоп, бря - друс...!
170
25
 
5
 
! Отговори
lol до 200 преди 2 месеца
Няма смисъл да обясняваш каквото и да е на необразовани и прoсти 'копeйки'. Същата работа като опорките дето им пускат, че българите ходели голи и боси, а хранели и плащали хотелите на бежанците от Украйна...нищо, че всичката пара е платена от ЕС, а не от българския бюджет. Но това са възможностите и интелекта на народ дето гледа Киро Брейка, Цанов и Коце Копeйкин.
169
2
 
24
 
! Отговори
Хм, преди 2 месеца
като гледам на снимките какви са основно жителите на това село, много се замислям кой точно, и защо е предизвикал пожара. И то от три страни. Нещо,а...
168
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 193 Въпросните полицейски коли са закупени от бюджета за пътна безопасност на МВР който се състои от събрани глоби. Напълно нормално е да се харчат за автомобили на полицията за да се подобрява безопасността. Това че другите служби нямат пари за нещо не значи че трябва да се бърка в бюджета на другите министерства. Бюджета специално за здраве е огромен и мисля че беше най-голям от всички. Така че си насочи енергията натам.
167
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има ВИНОВНИЦИ, ама медиите угоднически мълчат. Държавата имаше доста добро правителство, ама Борисов и Магнитски решиха, че ротацията не им дава възможност да си правят далаверите и засилиха тълпата да гласува. На ви сега.
166
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е буци ,той нали е по пожарите и по краденето.