Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах

Проверката била по донос от съседи
19 юли 2024 10:12, Петър Бойчев
184
Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах
Снимка БГНЕС

Униформени служители на реда са иззели казан и цялото количество ракия в него от дома на 80-годишен пенсионер във Вършец. От полицията уточняват, че производството е незаконно и трябва да бъде отнето.

В курортното градче са категорични, че подобни нахлувания на МВР по домовете се случват най-често по сигнали на съседи. Въпросният донос за не повече от десетина кила ракия също получен през телефонно обаждане на тел. 112, а от полицията били длъжни да проверят сигнала.

Когато отишли в двора на стареца служителите на реда действително открили казан, в който се вари ракия. Той бил поставен в масивна тухлена постройка.

"80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол.  Ракията и казана са иззети. За случая са уведомени контролни органи от агенция "Митници", които са извършили проверка и са съставили протокол за оставени на съхранение веществени доказателства. По случая е образувана преписка", съобщиха официално от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
ееех деде! Деде! преди 1 месец
добрият съсед ще иде и каже на дедето - деде, ако дойде полицията ще ти отнемат казаните и кофите, ще те дадът на данъчните а и може да те осъдят, Лошият съсед ще си трае и чака да види на живо сеира, а подлият, гаднярът, предателят - ще се обади анонимно, даде адреса, името, двора, плевнята и в коя одая дедето пече неговите 15на литра ракиджос. При цена 5 лв/л, е трябвало да плати 30на лева данък. . .Байдън непечеше, непродаваше нито пиеше ракия. в Щатите кой ще пече 5л ракия? Смешно. Бизнес!
153
1
 
0
 
! Отговори
ndndnd преди 1 месец
ракията конфискуват,ама дрогата не...после що така или иначе им викали
152
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядото няма право да вари ракия незаконно. Точка. Закона трябва да е НАД всеки.
151
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Долна човешка ЗЛОБА,я не сакъм да съм добре,а на ВУТЕ да му е зле,това означава доноса на съседите на стареца,което Карел Шкорпил е констатирал от 1881год. за българите
150
0
 
5
 
! Отговори
До Банкеръ преди 1 месец
Те вече са ни завладели. Вижте им Концесиите, често без концесионни такси: студена вода, минерални води, дърводобив, мини, злато, енергетика, смеосъбиране, строежи, земя, хотели, плажове.
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Да се смея ли...да плача ли..Сатира ли е това или просто БГ реалсност..Трудно ми е да го определя вече..! Браво на заптиетата-миЛиЦиОнеГрИ....
148
0
 
13
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 месец
Мвр са смешници!!!Това е най големият престъпник в бг.!!!
147
0
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Държавата не понася конкуренцията,преследва я с цялата строгост на закона.Гражданите трябва да почнат да се обединяват срещу нея,защото ако така продължава може скоро да забранят да имаш лозе,сливи,кайсии.Както забраниха кокошките,овцете и козите.Засега може да имаш Куче,Котка,Гълъби и то ако плащаш данък.Да идва някой да ни завладява и да се свършва.
146
1
 
6
 
! Отговори
Петре, преди 1 месец
А в Пещера и в Карнобат кога? Или там бият през ръцете.
145
0
 
17
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Браво. Евала. Сега трябва Калин Стоянов и главчестия да дадат съвместна пресконференция за този удар по престъпността. А полицаите наградени с най висок отличие рискованата операция.
144
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хванете наркодилъритеоколо училищата, бе..............те тровят и вашите деца.............вместо да тормозите тоя човек , че си е сварил 10 литра ракия!!!!
143
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Дедото да си намери читав адвокат,дето не само ще му върне казана и ракията,ами ще осигури и пари за мезе!Имаше преди години пак такова некадърно изпълнение и върнаха всичко(цял тон ракия)!
142
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега в съда като питат пенсионера да рацкаже какво е станало, и той ще саже: Влизам в бараката и гледам двама ролицаи варят ракия.
141
7
 
4
 
! Отговори
булгаристан преди 1 месец
за българина или тояга или нищо! Бой по простите кратуни!
140
0
 
37
 
! Отговори
Ира деум преди 1 месец
Върнете казана и ракията на човека,крет.ни !И вкарайте в затвора тези,които източиха КТБ !
139
5
 
9
 
! Отговори
ПП - ДОНОСНИЦИ... преди 1 месец
КЛЕПЯТ БЪЛГАРИЯ ПО СВЕТА И У НАС..... ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ, ЗАЕДНО С БСП И РАДЕВ ПО УЛИЦИТЕ.... БОРЯТ СЕ С КОРУПЦИЯТА НА СИРОМАСИТЕ - РАКИДЖИИ
138
0
 
42
 
! Отговори
Валя преди 1 месец
Браво на полицията.Удара на века.Смешници.Как не ги е срам.
137
1
 
29
 
! Отговори
Добре де преди 1 месец
Как са влезли без заповед за обиск ?
136
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От който нищо не става, става бакшиш! А ако не става за бакшиш, става полицай! Как не ви беше срам да посегнете на 80 годишен човек?!
135
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са виновни полицаите, а онези индивиди в парламента, които приемат безумни закони.