Путин ще се "погрижи за украинските бандити", нахлули в руската Курска област

Тази операция не е успяла да спре руското настъпление в Източна Украйна
2 сеп 2024 20:30, Елка Василева
238
Путин ще се "погрижи за украинските бандити", нахлули в руската Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че ще се „погрижи за украинските бандити", имайки предвид украинските войници, които от началото на миналия месец провеждат настъпление в граничната руска Курска област, като същевременно изрази задоволството си, че тази операция не е успяла да спре руското настъпление в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
„Трябва да се погрижим за тези бандити, които са проникнали на територията на Русия, в Курска област, и които се опитват да дестабилизират ситуацията в граничните територии като цяло“, каза Путин на среща с ученици.

Тези остри коментари са в контраст с обичайните изказвания на представители на руските власти, които досега се опитваха да омаловажат офанзивата на украинските сили в Курската област, започнала на 6 август, посочва АФП.

Въпреки това Путин отбеляза, че Украйна „не е постигнала основната задача, която (си) е поставила: да спре (руската) офанзива в Донбас“.

Украинската армия изненада руските сили в Курска област, като бързо завзе стотици квадратни километри и десетки населени места, преди да бъде спряна.

Украинските власти твърдят, че една от целите на тази операция е била да накара Русия да пренасочи силите, които в момента са в настъпление в Източна Украйна, към този регион.

Изглежда, че тази авантюра се е провалила, тъй като руската армия ускори настъплението си на изток, завземайки почти ежедневно нови населени места, и вече е на по-малко от 10 километра от град Покровск, основен логистичен център.

По думите на Путин руските войски вече напредват с няколко квадратни километра при всяка атака, а не с няколкостотин метра, както преди. „Отдавна не сме виждали такова темпо на настъпателни действия в Донбас“, отбеляза той.

В резултат на украинската офанзива в района на Курск са загинали най-малко 31 цивилни и са ранени над 140 души, а по данни на руските власти повече от 130 000 души са избягали от боевете.

Путин призна, че жителите на Курска област и други граничещи с Украйна руски региони, които редовно биват обстрелвани, „преминават през тежки изпитания“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от Русия
Финландия забранява на руснаците да купуват имоти в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Ако добре разбирам,Зеленски кара Руските войски да се объркат,да се разкъсат и тъка с една контра атака ще ги изтласка далеч от границите и ще откъснеКрим ит Руско владение!!
203
0
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Масов убиец се преструва на той си знае(невинна кошута), пълен психопат.
202
1
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 1 седмица
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
201
1
 
6
 
! Отговори
Бандитът Путин преди 1 седмица
При Ленин на хладно - още утре. Крепостните обичат да се кланят на мумии.
200
1
 
8
 
! Отговори
Руско позорище преди 1 седмица
Необятно
199
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Хахахаааааа, той Психото се погрижи и за крепостните, безправни пияндури :))))))))) От над 20 г. се грижи и какво прокопсаха????? Пълни cмeшkи :)))))))))))))))))))))
198
2
 
11
 
! Отговори
Слава на Масковския преди 1 седмица
Жужак - най-големия терорист на Азия.
197
2
 
14
 
! Отговори
РусоФашистите преди 1 седмица
да умират бавно . Слава на Украйна
196
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинските фашисти че умиргате бавно ,Слава Русия
195
0
 
8
 
! Отговори
Сънчо преди 1 седмица
Е, вече ще спя спокойно, щом за тях ще се погрижи пютен! -:)
194
6
 
7
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 1 седмица
ПУТИН Е НАШЕТО СЛЪНЦЕ ПУТИН Е НАШИЯТ ЦАР БЪЛГАРСКО НЯМАМЕ ЗРЪНЦЕ ПУТИН Е НАШ ГОСПОДАР! С ЛАВА НА ВСИЧКИ РОССИ ДОКРАК!!!...
193
12
 
9
 
! Отговори
блицкриг преди 1 седмица
Бандити окупираха за три дни сто села в ядрена държава и ги държат близо месец, а президентът се скатава в Монголия
192
13
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
А, кой ще се погрижи за БАНДИТА Путин, нахлул в Украйна?!
191
12
 
15
 
! Отговори
DEPM преди 1 седмица
По големи бандити от батушките има ли ? Ами , не!
190
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е ли ясно, зеления нелегитимник се домогва до употреба на ядрено оръжиЕ? Постоянно ръчка тоя и оня и въздиша, че самият той си нямал. Ех, ако си имал!
189
13
 
8
 
! Отговори
Альонушка преди 1 седмица
Русия е по-малка от Украйна. Чисто географски. Всеки ден армията на РФ напредва към Покровск с десетки квадратни километри, както каза вчера обожаваният вожд, обаче още не е стигнала дотам. А малките бандитски групи на другите вече са забелязани край Московска област. Изобщо, географските карти лъжат. Не вярвайте на празна и вредна пропаганда!
188
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президентът Путин призна, че жителите на Курска област преминават през тежки изпитания. Нахлулите украински бандити изнасилват и убиват мирните жители.
187
10
 
5
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 1 седмица
До Паню Баирски комунистически ти е вакума между ушите
186
21
 
21
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Няма по-голям бандит и убиец от този жалък комунистически плъх Путин.
185
19
 
15
 
! Отговори
Ще засвистят преди 1 седмица
Кинжалите. Ще забучат Сарматите. И тогава ще се кръвтите в несвяст евроатлантичета. Но душите ви няма да отлетят към Рая.