Немска компания свали реклама на Бела Хадид

Супер моделът е от палестински произход
21 юли 2024 08:07, Петър Бойчев
34
Немска компания свали реклама на Бела Хадид
Снимка БГНЕС

Немска компания за спортно облекло изтегли рекламата на модела Бела Хадид от високобюджетна кампания след критики от Израел.

Компанията заявила, че "ще преразгледа" кампанията си за популяризиране на спортни обувки, стартирана за първи път, за да съвпадне с Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г., когато 11 членове на израелския отбор бяха взети за заложници и по-късно убити от палестински терористи.

Хадид, която има палестински корени, преди това беше критикувана от израелското правителство за предполагаемо скандиране на лозунга "От реката до морето Палестина ще бъде свободна" и беше обвинена в антисемитизъм.

В X Израел заяви, че са против Хадид да бъде "лице на кампанията".

Спортната марка каза в изявление, че кампанията "обединява широк кръг от партньори". В него пише още: "Съзнаваме, че са направени връзки с трагични исторически събития - въпреки че те са напълно неумишлени - и се извиняваме за причиненото неудобство или страдание. В резултат на това ще преразгледаме останалата част от кампанията."

Хадид често е изразявала подкрепата си за палестинците в Газа. Миналия месец тя обеща със сестра си Джиджи да дари 1 милион долара за хуманитарни усилия в региона, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Няма да мълчим, когато един евреин преследва друг евреин!
27
2
 
8
 
! Отговори
Знайко преди 1 месец
Ционистите отдавна са задминали фашистите по геноцидни тактики и методи, а немските калинки ще влачат комплекси още един век поне... Имам усещането, че ако Израел започне да строи концлагери за палестинци, немците ще санкционират всеки който се възмущава и протестира и ще ги заклеймява като антисемити и расисти...
26
11
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Ами депортирайте Бела Хадит в Палестина където и е мястото. Не да дрънка глупости.
25
13
 
3
 
! Отговори
@ преди 1 месец
Трябва всички такива да ги пращат в Газа или Западен Бряг да поживеят малко с палестинците, които са им така мили. Особено тези... да видим какви ще излязат от там и дали ще излязат и после да не почнат изведнъж да даряват пари на Израел за да се справи с проблема? Само си представям тази и джиджи какво ще ги направят там : )
24
5
 
11
 
! Отговори
G преди 1 месец
Тая ми се издигна в очите
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германците вместо да се възмутят,че онези им ме мешат им се извиняват. Не знам вече кой управлява европейските страни,но западна Европа тотално е изкукуригала с някакви глупости за вина,за равенство,за нови полове. Явно верно има хора в сянка,които определят как трябва да мислим
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо никой не може да посочи съществуване на "палестински теротисти" преди евреите да откраднат земите на палестинците?
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адидас. За адидас става въпрос.Ама не, по важно е името на полуарабската папа.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cамо не разбрах какво е виновна мацката, че Израел извършва геноцид над палестинците? Или вече "войната е мир"?
19
4
 
14
 
! Отговори
Няма избор преди 1 месец
Който плаща, той поръчва музиката. Щом плащачът е казал без палестинки, значи така ще е.
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали е стъпвала в Палестина тая палестинка? Оная с очилата от порнофилмите и тя ли беше палестинка?
17
5
 
13
 
! Отговори
Балет Арабеск преди 1 месец
Евреите е ясно какви са, но и тия арабки и полуарабки се врат и ги пробутват навсякъде. Отивам в Нидерландия под наем - пълно с араби в квартала и дори ми се падна арабка за съквартирантка!
16
2
 
16
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Да ,,позная" ли коя мултинационална корпорация за инвестиционен мениджмънт финансира немската компания за спортни стоки?
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е жива и здрава! Много я обичаме!
14
7
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 14 "Падението на фашистко-либерастична Германия продължава с пълна сила." тя ВИНАГИ е била на дъното.
13
13
 
5
 
! Отговори
Руски фундаменталист преди 1 месец
Здравейте! Политическите ми възгледи не ми позволяват да мисля логично. Моля проявете толерантност към мен
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Падението на фашистко-либерастична Германия продължава с пълна сила.
11
10
 
24
 
! Отговори
Отличник преди 1 месец
другата там, джиджи-биджи, е сладка, *** тоя кон кой го направи супермодел и звезда...а, да, забравих, таткото е арабин-мултимилионер
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Adidas изключи супермодела Бела Хадид, която е наполовина палестинка, от рекламна кампания за ретро обувки, посветена на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г.Това се случи, след като Израел разкритикува избора на Хадид. Представители на страната я обвиниха във враждебност към Израел и отбелязаха, че 11 израелски спортисти са били убити от палестински терористи по време на Игрите в Мюнхен
9
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евреите се врат на всеки и казват какво и как е правилно да се прави, играейки на жертви. Трябва да успеят да излезнат от рамката на жертва, която сами си създават и поддържат и плачат, че са онеправдани. Докато извършват етнически прочистване убивайки масово палестинци. Не е чудно, че съседите им не ги обичат,а защо ли. Не е чудно, че спортните им отбори участват в европейски първенства наред с европейски отбори за разлика от Сирия, например.