Няма действащи пожари, остана опасността от гръцкия

Пожарът в ямболските села е локализиран
23 юли 2024 10:02, Александър Попов
6
Няма действащи пожари, остана опасността от гръцкия
Снимка: БГНЕС

Няма действащи пожари на територията на страната, съобщиха от МВР.

Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани.

Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница, огънят все още не е навлязъл на българска територия. Основно горят суха трева и храсти. Огънят, който се разпространява по билото на планината, се следи с дрон.

За недопускане на огнената стихия на наша територия ще се погрижат и от българската армия. В усилията ще бъдат задействани от днес 25 военнослужещи с 6 броя специализирана техника от Сухопътните войски.

Групата от военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград участват в направата на просеки за пресичане на огъня в района на селата Голешово и Петрово, Община Сандански, Област Благоевград.

Към военните се присъединиха и екипи на Пожарната, които на място следят ситуацията. В тяхна помощ са жандармерията и служители на горските стопанство.

Локализирани са пожарите в сухи треви и широколистна гора в землището на селата Овчеполци и Цар Асен в община Пазарджик, както и огънят в сухи треви и храсти в близост до гара Кочериново. С огъня се бориха пожарникари, доброволци и горски служители.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: пожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Добре , че заваля да ги угаси
4
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Значи е имало смисъл от молебена за дъжд от Н. Преосвещенство...Ако не бяха дъждовете,още и още щяха да горят пожарите...Да му благодарим,а и на Господа !..Слава Тебе,Господи !..Амин !
3
1
 
2
 
! Отговори
СССнасран преди 1 месец
Имахте си и баш пожарникар!Кадърен,умен па и убав!Което не можеше да угаси покриваше с пачки от жипката!Какви времена дойдоха само ....????!!! Тц Тц тц
2
2
 
1
 
! Отговори
СССР преди 1 месец
През 2007 година при подобни пожари, Русия изпрати два мощни самолета които за нула време угасиха пожарите. Сега ,понеже вече сме евроатлантици, всичко изгоря и помощ не идва от никъде...Евроатлантически ценности ...Слава на Русия !
1
3
 
3
 
! Отговори
КПСС БКП преди 1 месец
Няма вече пожари, защото каквото може да гори - изгоря. Държавата е съсипана и няма сили да се справи с какъвто и да е проблем. Пожарникарите нищо не направиха, защото нямат нужното облекло и екипировка. Пълна трагедия сме...разруха ! Това е ЕС, това е демокрацията !!!