Вашите сигнали: Сметища, мръсотия и "измиване на ръце"

Вижте сигналите в Helpbook.info
23 юли 2024 18:00, Александър Попов
7
Вашите сигнали: Сметища, мръсотия и "измиване на ръце"

Благодарение на Столична община през целия летен сезон почистващи фирми извършват миене с автоцистерна с маркуч в различни райони на Столична община, като се работи и нощна смяна с цел да не се пречи на трафика. Основната цел на миенето е подобряване на качеството на атмосферния въздух и околната среда.

Нощно почистване се извършва и в други градове в страната, но понякога създава проблеми. Ето какво написа управител на ресторант в град Пловдив в платформата Helpbook.info: „Бих искала да обърна внимание, че при почистване нощем, машината която почиства не събира боклуците, а ги изтласква към нашия ресторант. Всяка сутрин служителите ни трябва да почистват, след извършеното общинско почистване. Моля да проверите и да видите дали има начин да не се наслагват боклуците пред нашия ресторант и почистването на едни зони да води до замърсяване на други. Благодаря предварително!“. (Целият сигнал тук)

Информираха ни за проблеми със сметосъбирането в кв. Разсадника, където от известно време са изчезнали контейнерите за целта, а на тяхно място се е образувало перманентно сметище, за което способства и изоставен строеж, който се посещава от съмнителни лица. На мястото има и контейнер, който е поставен с колелата нагоре, което го прави неизползваем и следва да бъде заменен или поне обърнат. (Целият сигнал тук)

От няколко месеца кошчетата на детска площадка в кв. Обеля се почистват единствено от гражданите, които със собствени средства осигуряват и пликове, които редовно подменят. (Целият сигнал тук)

В парк в район Банкя били изхвърлени останки от стари катерушки от порутената детска площадка. „След това явно хората решиха, че това е мястото за изхвърляне на всякакъв вид отпадъци и продължиха да трупат! Към днешна дата мястото заприлича на сметище! Също така, фирмата асфалтирала улица остави боклуци по тротоара, които не благоволи да си почисти! Моля, общината да предприеме съответните мерки мястото да бъде почистено. За какво тогава си плащаме такса смет? Да гледаме от прозореца всяка сутрин грозното сметище?“, пише в сигнала. (Целият сигнал тук)

Преди месец наш потребител сигнализирал Столичен инспекторат за купчини с боклуци пред магазин за хранителни стоки в район Слатина. „След наложената санкция на магазина, управителите сложиха кофа от сирене и така буквално си "измиха ръцете". Много моля за съдействие от страна на компетентните органи за поставяне на нормални кошчета за боклук“. (Целият сигнал тук)

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
ОТ КАРЛОВО преди 1 месец
ПРЕДИ ГОДИНИ ШЕФКАТА НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ОБЩИНАТА ИЗДАДЕ СЛЕДНОТО УСТНО НАРЕЖДАНЕ > " контейнерите са за общо ползване " > ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ИЗ ГРАДА ПЛЪЗНАХА БАНДИТИ С КОЛИ ПЪЛНИ С ЧУВАЛИ ОТПАДЪЦИ > НАШИТЕ КОНТЕЙНЕРИ СА ПЪЛНИ ДОГОРЕ, А В ТЕХНИТЕ НЯМА И ЕДНА ХАРТИЙКА
4
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Това сф на " цветните". @роматна и непочистена
3
1
 
7
 
! Отговори
Съдия преди 1 месец
Ям и пия по сс клубовете осъдени няма за нищо дори и за кокошка влача делата по 10 години да правят каквото искат не ме интересува, хайде да бягам до вилата за 1 милион евро в Гърция да видя ремонта .Чао
2
1
 
11
 
! Отговори
Ах преди 1 месец
Браво, хубава работа, ама..
1
2
 
10
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
Държавата Максуда