Помощта след пожарите от 1578 лв. е за първоначални разходи

Те са за храна, вода и лекарства, каза социалният министър
25 юли 2024 12:04, Инна Ангелова
27
Помощта след пожарите от 1578 лв. е за първоначални разходи
Снимка: БГНЕС

Цялото правителство остава ангажирано към пострадалите от пожарите и остава в готовност да помогне, за да може те да бъдат компенсирани и да се върнат максимално бързо в ситуацията, в която са живели.

“От първия ден служителите на Агенцията за социално подпомагане са на терен при хората и помагат с това, което е възможно, да си попълнят документите и да си поискат тази помощ от държавата”, каза социалният министър. Той припомни, че на пострадалите ще бъде отпусната еднократна помощ от 1578 лева, но тя не е да се построят наново сградите или да си възстановят домовете.

Ивайло Иванов допълни, че тази помощ е с цел да покрие първоначалните разходи на хората, т.е. тези пари са, за да си купят вода, храна, лекарства, дрехи или някакви други плащания, които на първо време са им необходими, тъй като се предполага, че тези хора са загубили част от имуществото си в пожара.

“До момента са подадени 25 заявления за такава помощ, на 11 от тях тя беше отпусната още на другия ден, а останалите ще я получат през днешния ден. С постановление на Министерския съвет от вчера ще се облекчи процедурата за отпускането на тези помощи”, каза още Иванов.

"В Отец Паисиево лицата, които са пострадали и къщите им, не са с постоянен адрес, тъй като там е вилна зона, която изгоря и хората живеят в Пловдив, повечето от тях - 8 души, и за тях беше облекчен режима, за да може те също да получат тези 1578 лева", уточни Иванов.

Пострадалите от пожарите къщи в цялата страна са 65, като част от тях са необитаеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: пожарпомощкъщи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 18 Откъде разбра че тези хора нямат пари в банки? Откъде разбра че всички изгорели къщи са на пенсионери? Откъде разбра че пенсионерите нямат пари в банки? Откъде бе? Значи всички пенсионери си крият спестяванията под дюшеците според теб? Много си спрял, честно!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 16 Кой ти е казал че си държа парите в банка заради лихва бе? Ползвам я като трезор. Не дай си боже да ти влязат в апартамента и да ти намерят кеша дето си го трупал години? Няма ли да те е яд ? Кажи ве, мозък? На мен най-много копмютъра ми да откраднат за 800 лева. Другото е тежко в апартамента ми и е трудно за бърза кражба.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17 Малоумният май си ти. Брат ти харчи нашироко, щото има. Хората от тези села са стари хора, нямат какво да харчат- пенсия 500 лв. Не могат да заделят нищо за банка. Внасяли са пари в банка някога, когато са работели. Тези пари в банката вече нямат същата покупателна стойност. Това е последното, което ти отговарям. Няма смисъл да се хабя с немислещ и несхващащ екземпляр.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 16 А ве мааалоумен ли си бе? Дадох ти пример с брат ми който е млад корав здрав. Бачка като луд но има широки пръсти и всичко похарчва. Та той има право на такава помощ щото няма пари в банка поради начина си на живот, а аз дето пестя и имам пари в банка нямам право на такава помощ според маааалоумника с пост 2 или вие сте един и същи маааалоумник? Ти откачен ли бе , откъде те изкопаха?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14 Ти вкарваш, защото си млад. Хората са пенсионери, които са вкарвали пари в банки преди 10 год. или повече. Вече не вкарват, стари са. Да не си мислиш, че за 10 год. инфлацията не е стопила спестяванията им? Ти в перспектива можеш ли да мислиш? А в ретроспекция можеш ли да мислиш? Сега внасяш в банка примерно 1000 лв., след 10 год. 1000 лв. ще са едно нищо. Банката лихви не трупа. Преди да ме цитираш и да ми скачаш, премисли написаното от мен, щото явно не схващаш от раз.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОМОЩТА ОТ 1578 ЛВ Е ОКОНЧАТЕЛНА И БЕЗВЪЗВРАТНА, ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА ЗАБРАВЕТЕ, ОСВЕН АКО ИЛЪН МЪСК НЕ ВИ СТАНЕ МЕЦЕНАТ!!!...
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от 14 И каква инфлация те гони ве? Аз всеки месец половината си заплата я вкарвам в банка. Не обичам да имам кеш у нас.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както на украинците дават по 1000 лв. всеки месец, така и на пострадалите трябва да се дават по 1000 лв. поне няколко месеца, а не еднократно по 1500 лв. На хората им изгоря всичко. Трябва да започнат от нулата.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11 Старост, болест, увреждане... много причини може да има за бедността. Да не си мислиш, че който е работил някога и е спестявал, сега спестяванията му имат някаква стойност? Инфлацията стопява всичко, що е в банка. Че и си много агресивен, готов да обиждаш. Нямаш право да съдиш другите. Не живееш техния живот, не живееш в тяхната среда, не си изминал техния път, разглезен, надменен, нарцистичен софиянец.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 2 Мноооого си мъдър. Значи тия от пострадалите които имат пари в банка не трябва да им се дава тази помощ, а само на тези които нямат пари в банка??? А защо едните имат пари в банка, а другите нямат? Кой ги е спрял да работят, да спестяват и да си имат пари в банка както другите бе, мозък? Аз като си работя и си спестявам си имам някакви пари в банка, а брат ми където като изкара някой лев и го профуква на секундата и няма пари в банка е за съжаление и заслужава да му се помогне, а на мен не?
10
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
А ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА Е ДА СЕ ОТКРАДНЕ И ОБЕЗЛЮДИ ТЕРИТОРИЯТА ЗА ОТКРИТЕ РУДНИЦИ НА РОКФЕЛЕРОВИ...
9
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
ТОЛКОВА ЗА БЪЛГАРИТЕ 1578 лв. .ДАДЪТ ИМ ПО 1580 лв. Е ХАЙДЕ ОТ НАС ДА МИНЕ ДА СЕ ПОЧЕРПИТЕ !!!ЕДИН ГНЪСЕН ХАЗАРСКИ П.А.РАЗИТ НА МЕСЕЦ ЗНЕТЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА...СПАНЕ+ДЖОБНИ+БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ(като на хохола не се взимат допълнителни такси и рушвети)+БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА+БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ И ДЕТСКА ГРАДИНА,ЯСЛА+БЕЗПЛАТНИ КУРСОВЕ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ(ако случайно решат де)+НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК И ВИНЕТКИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ (всички луксозни)+БЕЗПЛАТНИ ПОМЕЩЕНИЯ ЗА КЛУБОВЕ...ЧЕСТИТО РОБИ
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Били за храна вода лекарства дрехи парите? А за алкохол не може ли? Щото аз като гледам как ми е изгоряла къщата и искат да ме натикат в ей такъв фургон освен да се напия и да забравя в какъв кошмар съм друго не ми остава.
7
2
 
8
 
! Отговори
ГОСТ преди 1 месец
Няма никакво значение дали живеят там или не , става въпрос за имот , който по вина на държавата е унищожен. Пожарът не е възникнал в къщата а идва отвън, което е отговорност на държавата.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да почнат да си плащат данъците и осигуровки в тази зона, че аман от незастраховани селски ***!
5
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
........8 души, и за тях беше облекчен режима.......... Аз какво ви казах бре? Тези без къщите си живеят в Пловдив. Само 8 са останали без къща. Тука копейките ореваха света. Ай сиктир!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
там са ниски преди 1 месец
цените . да претърсят полето и гората . печени агнета, пилета, кокощки . пълно е с вода и храна . да не играят на хазарт .
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко са добри! Как дават всичко. Гузни, че не си вършат работата, а само усвояват кредит. Който трупат на гърба на децата. Важното да се Евродемократи!
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат доста спестявания и пенсии така че не требва за сички. Само за тия кои са безработни и немат в банки.
1
8
 
2
 
! Отговори
Калин Стоянов ГЕРБ преди 1 месец
1578 лв. е за всички разходи! За всичко.... Толкоа им се полага на тез некадърници.