САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност, САЩ са най-агресивната империя в момента. Но когато вече няма откъде да грабят, няма да има и как да си издържат базите по света. Само посолството им в София струва 460 млн $ годишно. Справка фед бюджет 2023.
365
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е, че Украйна ще бъде разгромена с или без помощ. И няма да има западна Украйна в НАТО. Всичко останало е въпрос на преговори.
364
11
 
3
 
! Отговори
Не се безпокоя преди 1 месец
В 1930 г. преподобна Стойна е предрекла, че в 2022 г. Русия ще започне война срещу съседна държава и накрая ще бъде сразена. Руснаците щели да наведат засрамено глава за злото, което са причинили на човечеството. Аз пък казвам, че след намесата на Пентагона в тази война, примитивна рус може и да изчезне като държава от картата на света...
363
1
 
6
 
! Отговори
Обама и Байдън преди 1 месец
бяха президент и вицепрезидент през 2014 и дори не пръднаха, котато Русия нападна Украйна. Въпреки, че САЩ беше гарант за цялостта на Украйна. Тръмп ще спечели и ще има промяна.
362
6
 
7
 
! Отговори
... преди 1 месец
епа разлика м/у комунизма и фашизма няма! Навремето и дори сега да кажеш стали е все едно казваш хитлер! И обратното! Сега рашистан просто е останал там където е бил 1918г. няма изменения големи! Реално обаче Европа трябва да се пази! Щото особено ние тука видяхме какво е да си под рашистански ботуш! И мога да кажа на всичко продажни путинофили тука, че те първи ше избягат от България ако пак тука стане така! Ама те са си просто продажници!
361
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО трябва да се разпадне, задължително, за да има мир между държавите!
360
7
 
26
 
! Отговори
Нагли либерали преди 1 месец
Тръгнали да пишат за инперското господство на Москва при положение,че те самите с техните военни бази са окопирали целия свят.Няма война през последните 79г която да не е започната от тях.
359
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борис Джонсън е на мушката, Кирето и той, другите набелязани там, не ги познавам кои са, но са около 10-15 човека. Ще си плащат, ще има отмъщения.
358
2
 
6
 
! Отговори
Жададык преди 1 месец
До Иванов Преди войната курсът лев/рубла беше 1/73, сега е 1/43. Та какво казваш за инфлацията?
357
5
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Това което ме притеснява е че американците вече осъзнават докъде са стигнали,а нашия елит продължава с едни действия които не знам как да ги окачествя!?Може би трябва да се питаме дали изобщо имаме държава!?В тази връзка си спомням. че еднf време нашите държавни мъже се целуваха в устата с г-н Брежнев и другите съветски ръководители и беше грозна гледка,меко казано!Но сега американските лидери поправиха нещата -никакво целуване уста в уста,целуване -само отзад!?И как страстно целуват нашите!/
356
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчерпаха им се даже болни, инвалиди и когото набараха укро нацистите и Зеленски, да вкарат в месомелачката; войска няма, нито имат желание да воюват, в момента воюват чужденци там, престъпници и разни други , събрани от кол и въже и скоро фронта на укрите, ще се разпадне окончателно; има и западни инструктори, но те са малко и избягват директно да воюват, а без войници, са нищо!
355
1
 
16
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
"Foreign Affairs" нещо обърнаха резбата..
354
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както и да го овъртате няма как да кажете, че Америка е малко бременна. Къде отиде членството в НАТО, пролетната контраофанзива, гласувания закон на зеленчук, че Украйна нямало да преговаря с Русия докато Путин е нас власт? Какво?.... Първо ще я прекръстят на западна Русия и после ще "преговарят" за да не нарушат закона ли? Или след преговорите с задна дата? Умряха едни нацисти и накрая пак няма НАТО, няма Крим, а запада им вика победа вече не е каквото обещахме - ние си лъжем за спорта.
353
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Внимание, внимание! Говорит Москва, наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!"
352
9
 
32
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 месец
А имперското господство на Вашингтон?... САЩ са абсолютна диктатура на еврейските банкстери.
351
10
 
32
 
! Отговори
Цено преди 1 месец
Каквото и да пишат разни весничета, Русия ще придадени Украйна къмРФ, след като си вземе Киев.
350
6
 
25
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА-2 преди 1 месец
РУСКИТЕ СИЛИ СА НАПРЕДНАЛИ ОТ ПРОГРЕС КЪМ ВЕСЕЛЕ, И ОТ НОВОСЕЛИВКА КЪМ ЖЕЛАННЕ
349
7
 
26
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 месец
РУСКИТЕ СИЛИ СА ОСВОБОДИЛИ ЛОЗУВАТСКЕ, 8 км. ЗАПАДНО ОТ ОЧЕРЕТИНЕ
348
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фашистите се размечтаха хахахахах ватенки
347
51
 
17
 
! Отговори
Doktora преди 1 месец
Тия дето подкрепяте Русия , замислете се какво ново наичихте последните 5 години примерно и защо сте на минимална заплата? Иска ви се Русия да дойде и да направи всичко бедни каро вас, за,да не се чувствате така комплексирани, но няма да станв.