Ще търсят ранени с брониран джип след взрива в Елин Пелин

Двама души се издирват
25 юли 2024 20:32, Александър Попов
90
Ще търсят ранени с брониран джип след взрива в Елин Пелин
Снимка: БГНЕС

За евакуация се преценява дали се налага на място. По-добре да се вземат повече от необходимите мерки, за да не се стигне до лоши последствия. Жителите на Елин Пелин да не се паникьосват. Има достатъчно линейки, говорено е с министъра на здравеопазването. 4 или 5 са пострадалите, не може да се влезе вътре, за да се установи. Клиниките по токсикология и спешните отделения във ВМА и в Пирогов са в готовност. От армията идва брониран джип, за да влезе и да види има ли хора в складовете, каза Димитър Главчев, който отиде в Елин Пелин, предаде репортер на БГНЕС.

Собственикът на складовете го няма, работниците са запознати със складовете, къде какво има, те помагат на пожарникарите, обясни вътрешният министър Калин Стоянов.

Собственикът на склада пътува, складът е с най-доброто високотехнологично оборудване. С това видеонаблюдение се надявам да установим причините за пожара. На този етап се счита, че в складовете има вещества за фойерверки. При проверка преди три месеца не са установени никакви нарушения, каза Атанас Илков от ГДНП.

Двама души се издирват

Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин.

Двама души са в тежко състояние, те са извадени от складовете от пожарникарите. Имаме информация за още двама души, които евентуално са вътре. Уточнява се един или двама, комуникацията между собствениците и работниците е сложна, и не се знае кой къде е бил.

На около 500 метра от експлозиите е паднала осколка върху склад на голяма хранителна верига, в момента и тя гори, допълни Стоянов.

Имало е хора на смяна по това време в складовете, двама са изкарани, още двама са в неизвестност, има и един охранител, който е в шок. Той е помагал до последно, каза Стоянов. В момента човекът е при нас.

Ако наистина са пълни тези складове, предполагам, че още дълго време ще гърмят. Имаше колеги, които влязоха максимално близо, за да извадят пострадалите, каза още Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
Ангелов ли? Ангелов беснее всеки път като види нещо дето би трябвало да е изтребено да върлува по младежта. Сега в момента е в тоалетната с диария, обаче се хили повече и от оная радиоактивна коркова тапа! Между другото единствения вариант през 2016-2024 да има толкова много полиомиелит или детски паралич е някой да е пропусна не един, а два ваксинационни цикъла. И не не е от Чернобил... Опа Гангнам стайл ...
86
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
Фииииииуууууу - Ниво на дентално здраве преди 1990 - алииоиииии алоуууу българските стоматолози сега как нямате комплекси за малоценност бе!
85
2
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
Вие не може да си представите читавата медицина , а не по ......ски колко болести е затъркала!
84
2
 
9
 
! Отговори
Сигнал преди 1 месец
Правиме се на велики .......слуги.Преди на СССР,а сега на Сащ и Запада и вечно си патиме.Кой знае още какво неприятни изненади ни чакат.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Влезнаха ли с пустинните котки или още гърми?
82
2
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
Интересно преди 1990 какво пише в тая статистика за Народна Република България!
81
5
 
7
 
! Отговори
Пазач в посолството преди 1 месец
Ционистите от измислената държава исраел искат България да се превърне в Украйна. ( целият политически *** е казал че не го интересуват българите и имат тяхното ДА)
80
3
 
5
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
Гледам много интересна статистика на СЗО - световна здравна организация! За затърканите от света болести - детски паралич ! Не и в България! Коклюш! Заушка! Пак не и в България! Сепсис на кръвта ! Много рядко заболяване! Не и в България! Основно е свързано с химическата индустрия и то при инциденти....
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ранени няма да намерят. Съжалявам да го напиша, но след всичко, което видях в реално време, дори и подземие да е имало да укритие, няма да има живи.
78
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите убиват българи! Народе събуди се!
77
2
 
13
 
! Отговори
Митю Очите преди 1 месец
Оръжейният бос Гебрев изгоря с 20-30 милиона.
76
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво са работили в складовете? Опаковат фойерверките в кутийки ли? Нали уж са складове?Къде е фабриката, щом това са складове? Казаха имало и шофьор на камион в складовете. От Китай ли вкарват тротила?
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ранени, дали след всичките взривове има още живи. Човек малко се изгори и болката е доста силна, а при такива изгаряния е кошмар. В Пирогов са най добрите лекари в Бг, но......
74
3
 
7
 
! Отговори
Челопеч преди 1 месец
Едно време кви складове с ракети гърмяха.Цели села унищожаваха.Пък ся фойерверки гърмят.Жaлка работа
73
1
 
20
 
! Отговори
Пешо водката преди 1 месец
Не ми е ясно докога ще ни правите на балъци.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ЦРУ и МИ-6 се готвят, ще има ли смяна на Володимир Зеленски? Американските власти вече смятат, че Зеленски просто не е способен да постигне никакъв успех. Всичко това се допълва от изтеклия му президентски мандат и отказа да проведе избори от страх да не загуби властта. С оглед на това ЦРУ на САЩ и MI6 на Обединеното кралство от няколко месеца обмислят сценарии за смяната на Зеленски."
71
1
 
18
 
! Отговори
Киборг преди 1 месец
Покрили са оръжието за Украйна в склада за фойерверки,но е изтекла информация.В Бг.е пълно с агенти които работят за Русия.
70
5
 
9
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
Абе Не как всяка втора катастрофа в тая държава е свързана с лице,,чиято фамилия завършва на .......ски
69
1
 
18
 
! Отговори
Централни хали преди 1 месец
Пиратки за Илиянци или за укритие.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боширов ли подпали склада?