Три джипа "пустинна котка" влизат на мястото на взривовете

Четири водоноски също се насочват към Елин Пелин
25 юли 2024 22:39, Александър Попов
40
Три джипа "пустинна котка" влизат на мястото на взривовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три джипа на Военна полиция тип "пустинна котка" влизат на мястото на взривовете край Елин Пелин, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директорът на Военна полиция бригаден генерал Ивайло Сотиров се включват в овладяването на ситуацията.

Към мястото на инцидента са изпратени военнослужещи с четири водоноски от състава на Мобилната комуникационна станция  (КИС)– Горна Малина, както и военнослужещи с две водоноски от формированието в Негушево, от състава на Командването за логистична поддръжка.

В момента се подготвя специализиран модул за действие при промишлени аварии от състава на военното формирование в Мусачево, от състава на Сухопътните войски. Формированието разполага с пет авторазливни станции, които ще бъдат използвани.

Към 18:30 ч. днес беше подаден сигнал за пожар в склад за фойерверки между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. По думите на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев вероятно са избухнали фойерверки с два тона тротилов еквивалент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Елин Пелинвзривове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
АЛОУ КОНТРААДМИРАЛИТ преди 1 месец
кОГАТО ИМАШ БОЕН ФЛОТ НАД 100 000 Т -САМОЛЕТОНОСАЧ ПОДВОДНИЦИ РАКЕТНИ РАЗРУШИТЕЛИ - РАКЕТНИ ФРЕГАТИ КОРВЕТИ -ВРЪЗКА СЪС САТЕЛИТ (ПОНЕ ЕДИН) ДЕСАТНИ КОРАБИ МИН 50 000Т ЕДИНИЯТ-- ТОГАВА МОЖЕ ДА СЛОЖИШ ПАГОНИ НА АДМИРАЛ-- НА ФЛОТ ОТ 3 КАТЕРА И ЕДИН БУНКЕРОВЧИК МОЖЕ ДА СИ МАКС КАПИТАН ПЪРВИ РАНГ--АРМИЯ ОТ ПОЗЬОРИ КОИТО ВЪРТЯТ ОЧИЧКИ ПРЕД КАМЕРИ И АКО ГРЪМНЕ НЯКОЙ ФОЙВЕРК ЩЕ ТИЧАТ КАТО ЗАЕК ПРЕД ОРЕЛ
37
1
 
1
 
! Отговори
Три Печени Котки преди 1 месец
Алоу -това да не ви е пожарен камион - някакви си джипчета с лека армировка която да ги пази от стрелба с пистолет-- какви журналистически сюжети и преразказ по картинка правите бе-- направо мислите бъллгарите за ***-- !!!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не зная котки ли са, какво са, ама снощи журналята прекалиха с директните репортажи. Създадоха ненужна паника. Гледахме фойерверки и безкрайната логорея на журналистката. Фойерверките не бяха толкова страшни, обаче истеричното "журналистично" говорене беше нетърпимо.
35
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Руснаците пак ни взривиха !
34
1
 
3
 
! Отговори
Две могили преди 1 месец
от бенгалски огън и конфети ква беля
33
6
 
20
 
! Отговори
До Киро Асан и Буда преди 1 месец
А що подарихте БТРите на укритие,борсуци такива
32
6
 
10
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Руския патриарх е виновен ,обърка молитвата ония ден. Хахахах
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пустинните котки много се харесали на Зеленски. Обадил се да каже като излезнат от Елин Пелин да влезнат в Украйна. До утре вечер да са тръгнали с екипажите, че нямали такива котки, а спешно им трябвали. Наистина не трябваше да съобщават каква техника имаме.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пустинни котки ловят мишки сред пиратките Оп Са :)))
29
5
 
17
 
! Отговори
Що за палячовци? преди 1 месец
Адмирал??? В страна с 3 катера и 4 военни шлепа, от които 3 на сух док???Отишъл да пуска "пустинни котки!!!", собственост на МВР, на пожар от заготовки за заря!Май "зарята'" е по повод 20 год. робство у натото.Друга причина овенен чантаджия на хранилка на деменция Бай ви Дън да ходи да гаси пожари, аз не се сещам.Евроатлантически продажници, сър!
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е щом са Пустинна котка - че оправят нещата набързо ,, опасявах се на не влезат Сибирска мечка
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Сега сигурно ще започнат да търсят руски 'саботьори', 'агенти'..руска 'намеса'..?! Добре че са руснаците, че кой ще поеме вината иначе, родните ***-безхаберници ли..??!
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20 години НАТО с водоноските на ТАТО.Пратете Шами шумигата и гладната Тагарка да гасят тях ги е обучавал бай Добри.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано Кулеба не види, че имаме две пустинни котки, че и тях ще изпроси! Защо казвате за джиповете?
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то не е за първи път .Гърмяха складове до Петолъчката - Сливенско а и на други места . Ще се изясни след време , а може нищо да не кажат , колкото казаха за убийството на Луканов .Въобще у нас отговорните хора ги тресе треска - мазохистка вече 35 години . Къде е един Стефан Стамболов да постави всички на място.
23
1
 
5
 
! Отговори
1 бивш затворник преди 1 месец
От ЦСЗ НЯМА КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ?ПРИ ЦЕНА 0,30ЛВ.(СТОТИНКИ)ЗА 7,62.ММ.И ДА СВЪРШИ КАТО ЧАУШЕСКУ.
22
2
 
7
 
! Отговори
България освободи преди 1 месец
Ли се от еничерски робство че, ме пита 1 приятел???
21
6
 
19
 
! Отговори
Циркови артисти преди 1 месец
И смешници от военния клуб на сатаНАТО,ще снимат холивудски сценарий и ще заблуждават народа!Лошото е че, трябва да се правиш че,им верваш???
20
1
 
12
 
! Отговори
Fena преди 1 месец
Влизат, ама не влизат. Отишли, уплашили се и се върнали. Що не си вземат метличките от брезови клонки и да оставят военните работи на батковците от Нато.
19
0
 
6
 
! Отговори
БГнадВсичко преди 1 месец
Кво чекате? . влизайте в казармите.!