Голяма авария остави без вода част от Хасково

Тя е на главен водопровод
2 авг 2024 12:45, Стела Стоянова
4
Голяма авария остави без вода част от Хасково
Снимка БГНЕС, архив

Нова авария по главен водопровод в Хасково оставя за втори пореден ден южните части на областния град без вода, съобщи БТА.

По пробив в същия водопровод на улица „Беласица“ екип на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД – Хасково работи и в четвъртък. Екипите са работили до 2 часа тази сутрин, съобщиха от ВиК.

Етернитовото съоръжение с размер 300 милиметра в диаметър обаче е много амортизирано и днешната авария е на метри по-надолу по водопровода, който е етернитовия водопровод. В безводие днес остават  кварталите „Хисаря“, „Младежки хълм“, „Тракийски“ и части от „Македонски“, „Овчарски“, както и домакинства в централната градска част.

Като мярка за справяне с тежките проблеми в региона, от ВиК - Хасково вече обявиха, че са разработени и подадени за оценка и финансиране проекти за 120 милиона лева по Програма "Околна среда" за 2021-2027 година. Те са за изграждане на водопроводи и пречиствателни станции за питейна вода, като в това число са предвидени и участъци от обладстния град Хасково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: водааварияхасково
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ххх преди 3 седмици
Скоро великият местен партиен вожд ще помогне за ремонта на в и к системите в региона и за качествено усвояване на средствата.
3
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен гражданин преди 1 месец
На хасковлии им писна от местното ВиК. От години гореспоменатите райони са на воден режим. Повечето хора използват помпи, за да могат да ползват вода. Да не говорим за качеството на водата, която изобщо не става за пиене както и за други битови нужди.
2
1
 
2
 
! Отговори
сминдолец преди 1 месец
Споко, сега местният феодал ще наеме под-под-изпълнител за"Планова подмяна на магистрален водопровод" по проект и хасковлии пак ще имат толкова вода ,колкото досега , но ще е по-мътна. А поне 10-дневното стоене без вода ще е отделно ...
1
1
 
1
 
! Отговори
Не им трябва вода! преди 1 месец
Имат ДПС! Нашия почетен председател д-р Не Се Пише ще ни донесе вода!