Калин Стоянов: Няма опасност за хората при трите пожара край Благоевград

МВР шефът коментира ситуацията с огъня в страната
8
Калин Стоянов: Няма опасност за хората при трите пожара край Благоевград
Снимка: БГНЕС

Основните места, където имаме проблем с пожарите, са в Благоевградска област. Там днес ще работят двата самолета от Кралство Швеция и един или два хеликоптера от Министерство на отбраната. Няма опасност за населените места и гражданите, но температурите са много високи, тежък е теренът, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

"На някои места започваме да овладяваме фронтовете, където се развиват тези три пожара – на българо-гръцката граница, в община Струмяни и село Сенокос", посочи той и увери, че на място на пожарите има множество техника, служители и доброволци за справяне със стихията.

Стоянов посочи още, че вчера е възникнал пожар в Хасковско, който се предполага, че е предизвикан в резултат на военни учения, но пожарът е локализиран.

Проблем има с пожар в района на Монтанско, около Вършец, каза още министърът, като отбеляза, че пожарът е тежък, както и теренът, на който се развива.

Във връзка с пожара в депо за преработка на изделия край Цалапица, министърът потвърди, че има задимяване, но на място има подвижна станция за измерване на въздуха, която показва, че цифрите са в норма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То няма край от пожари, все е бивало, ама такова - не! До кога? Няма ли действия за предотвратяването им. Нито видях, нито чух, някой да е предприел мерки, да направи просеки около населените места или задължи хората да окосят или почистят тревите около дворовете. Или да се засили контролът край горските площи.Температурите били високи, да, но това без небрежност или човешка намеса не може да се случи.
5
0
 
1
 
! Отговори
герб не стават! преди 1 месец
То и във воден нямаше пък какво стана??
4
0
 
0
 
! Отговори
Благоевград преди 1 месец
Гори Македонската земя !!!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сутринта в Пловдив миризмата от пожара в Цалапица беше ужасна. Хора кашляха по улиците. Службите сега да не кажат отново, че въздуха е по-чист от всякога и няма опасност?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинката всяка сутрин си пие кайвето в скута на Гуши
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няква нова мода ли е, политици да се навличат с п,а,р,ц,с,л,ки, тип военни.