Възстановиха движението след дерайлиралия влак

Още не е ясно защо вагоните са излезли от релсите
2 авг 2024 10:05, Стела Стоянова
6
Възстановиха движението след дерайлиралия влак
Снимка БГНЕС, архив

Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, след като вчера дерайлира товарен влак. Това съобщиха на сайта си от БДЖ.

Вчера пет вагона на частна товарна композиция дерайлираха в 14:55 ч., съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Движението на влаковете беше спряно.

Незабавно към мястото бяха изпратени техника и екипи за вдигане на вагоните и започване на възстановителни дейности. Бяха отклонени всички бързи влакове, които преминават през Подбалканската линия, както и нощните влакове София-Варна-София и София-Бургас-София. За пътническите влакове София-Карлово-София и Подуяне-Копривщица беше осигурен превоз с автобуси в участъка между Мирково и Долно Камарци.

По информация в сайта на БДЖ влаковете по тази линия се движеха със закъснение.

Все още се изясняват точните причини за излезлите вагони. Композицията е била от общо 20 вагона с празни нови цистерни.

Пораженията са главно върху релсовия път.

Пострадали няма, каза вчера за БНР Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия в железопътния транспорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: БДЖдерайлирал влак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при загряване релсите се деформират, така поне ни обясниха когато влакът закъсня с 30 минути, карат бавно, за да избягнат инциденти подобни на тези, казаха че през нощта ще наваксат, така и стана
4
0
 
3
 
! Отговори
Приватизатор преди 1 месец
Давам 10 бона по банка и още малко кеш за да купя това БДЖ, бая железо има в него, ще има и за внуците да го режат за скрап. А има и апетитни имоти.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бдж е пълен ашак
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кого са празните нови цистерни и за какви цели са предназначени? Да не са за обслужването на чужди милитаристични интереси?
1
0
 
6
 
! Отговори
Гневен българин преди 1 месец
Възстановено е, ама друг път. Майка ми тази сутрин тръгна в 7.03 посока Карлово и след час път са спрели, върнали до София и влакът е бил пренасочен през Пловдив.