Рецептата Dnes: Дзадзики с йогурт

Вкусна разядка
36
Рецептата Dnes: Дзадзики с йогурт
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 и 1/2 краставица, обелена, на ивици
  • сол и смлян бял пипер на вкус
  • 1-2 стрити скилидки чесън
  • 2 ч.л. бял винен оцет
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 4 чаши йогурт
  • шепа нарязани на ситно пресен копър или мента

Приготвяне:

  • Краставицата се настъргва на едро ренде, след което се изцежда водата от нея.
  • Може да ползвате тензух, в който да я сложите или само с ръцете си да изстискате излишната вода.
  • В подходяща купа комбинирайте йогурта и подправките.
  • Разбъркайте добре и добавете краставицата.
  • Хубаво разбъркайте и пресипете в подходяща купичка.
  • За финал поръсете с малко зехтин.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: рецептисалатийогурт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може би авторката консумира йогурт, селъри и подобни, защото в нейните среди не е уместно да използваш българските наименования. Защо тогава и позволяват да публикува в български сайт?
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йогурт, мале мале докъде паднахме.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да сме чували случайно, че се продава цедено кисело мляко, а не да се правим на химици. В дзадзикито слагат 10%но без да го прецеждат.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То бива бива опростачване, ама в България йогурт ми идва малко вповече. Пак преписваме без да влагаме мисъл. И тоя оцет, това е за несполучлива комбинация от бактерии при което млякото сладнее. А краставицата каква да е, за да сложа точно, късоплодна, дългоплодна, Гергана, корнишон? Нещо като грамаж? Празни хора с празни статии. Псевдоавторката да е чувала за сух таратор, салата Снежанка, дзадзики. От всяка рецепта по нещо и става голямо нищо.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако искате да го опитате, продават го в лидъл, малко е соленичко
28
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Нещо като боб яхния с боб ...
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз го правя така: Първо изяждам магданоза и копъра, след това чесъна, след това краставицата, след това кисело млляко, след това малко черен пипер, след това пия вода. Лягам на гръб и с дясната ръка си масажирам стомаха.... Имайте на в предвид, че тази рецепта е секретна и трябва да я патентовам и не я давайте на готвачите по ресторантите!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърците са много докачливи с дзадзикито и таратора
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зехтина "Екстра върджън" е нерафиниран, понякога и смърди и за предпочитане е обикновеното рафинирано олио.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз го правя по друг начин :)
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои сипват и в таратора оцет, оцет, не се поставя в катъка, снежанката или таратора! Не виждам друга причина за поставяне на оцет, освен, за да задържат за по-дълго време ястията, но се променя вкуса!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименПропуснах и чесън, т.е., тази българска и доста стара на години салата, се състои от катък, сол на вкус, олио, смлян чесън, обърква се и се поръсва със счукани орехи и ситно нарязан магданоз(или копър).
21
0
 
15
 
! Отговори
Мангал'ориан преди 1 месец
Ако през уикенда отидете в скъпарско заведение на морето и в менюто прочетете:"Свеж детокс коктейл с копър, чеснови кълнове, хидратиращи, деструктурирани, бейби краставички и фин, млечен йогурт от високопланински млекодайни животни" да знате - таратор е! ... и не си струва тия 18 лева.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако желаете катъка да се получи по-бързо, слагате киселото мляко в разлат съд, покривате го с няколко хартиени кърпи(кухненска хартия), след като се напоят достатъчно, може да поставите нови, изчаквате известно време, хартията абсорбира водата(суроватката) и готово!
19
1
 
12
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Авторката чувала ли е за - Кисело Мляко, Таратор или Снежанка??? Видимо, не!!!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оцет с кисело мляко е просто "идеално", хахахаааааааа! Това е традиционно българско ястие и оцет не се използва. Оцежда се киселото мляко една нощ в чиста кърпа или тензух, за да изтече водата и получения катък се смесва с нарязана на дребно краставица, сол на вкус, олио, обърква се и отгоре се поръсва със счукани орехи, ситно нарязан магданоз(или копър).
17
1
 
18
 
! Отговори
Къде е редактора? преди 1 месец
Такава дума "йогурт" , не съществува в българския език, много неграмотно пишат в официални медии, но да подменяте българските думи с небългарски, които звучат странно и не на място, ми идва в повече! Същото е с "паста", вместо тестени изделия, "паста" в българския език, може да е парче от торта, може да е паста за зъби, може да е паста в механиката и т.н., но не и тестени изделия, пишат и разни думи с главни букви, това не ви е немски; пишат словосъчетания, които звучат смешно на български език!
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йогурт йок - ръгай кисело мляко :)))
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашата Снежанка е 100 пъти по-хубав,защото има и орехи.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, кажи таратор, че да се разберем!