Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?

12 авг 2024 22:15, Александър Попов
193
Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?
Комисар Чергов. Снимка: БГНЕС

Седемгодишно дете простреля смъртоносно собствения си баща, полицейски служител. Трагичният инцидент в Пловдив може да доведе и до оставки на висши полицаи в града, утре се очаква там да пристигне и вътрешният министър Калин Стоянов.

Ще има ли оставки?

Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени, коментира шефът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Чергов подчерта, че незабавно е информирал вътрешния министър Калин Стоянов за инцидента.

"Запознах го с цялата фактическа обстановка, коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията и за служителите й", каза старши комисар Чергов.

Защо е имало дете в управлението?

На въпрос дали е обичайно служителите да видят децата си на работното място, той отговори: "Не е обичайно тук да има деца".

Стана ясно още, че загиналият служител е на 49 години. Има две деца. Съпругата му също е служител на МВР - разследващ полицай във Второ районно. В моменти момченцето е при майка си.

Как се е стигнало до трагедията?

Фаталният изстрел е произведен в 16.40 часа.

"След случилото се незабавно е създадена организация по запазване на местопроизшествието за събиране на необходимите доказателства. Бяха ангажирани следователи. Беше осигурен психолог за работа със 7-годишното дете, както и необходимите експерти. Идвайки на място, ръководителят на сектор "Специални тактически действия" ме уведоми, че след приключването на служебните задължения и проведени учебни занятия, служителите се насочили в помещенията на сградата, обособени за почивка и съхраняване на вещи. Там е бил и синът на един от служителите.

По-голямата част от служителите са били в стаята, където се прави разбор и са чули изстрел. Излизайки в преддверието, те забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно взимат пистолета и информират ръководството, като на място констатират прострелва рана на колегата, довела до фаталния край", посочи шефът на полицията в Пловдив.

Разпити

Образувано е следствено дело. Всички служители на територията на сектора са установени, ще бъдат разпитани.

"Голяма част вече са разпитани. Що се касае за пропуски в дейността, всичко това ще бъде предмет на дисциплинарна проверка, която вече разпоредих и която ще има за цел да установи има ли пропуски в дейността на служителите, в какво се изразяват, кои са лицата, допуснали нарушения и респективно ще се предприемат действия", подчерта Чергов.

"Подробности относно оръжието не мога да дам, защото са предмет на разследването. Не искам да обсъждам доказателства. В присъствието на психолог и майката са извършени необходимите действия с детето на служителя на МВР. Предстои и изготвянето на експертиза. Разследването ще продължи доста време. Още много действия има да се извършват", коментира окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детето е усетило че е обречено с родители полицаи и е предприело нетрадиционни методи за запазване на собственото си благополучие. Сега ще има да се хвали пред съучениците си на петнадесети септември каква яка ваканция е имало. А аз помня когато съм ходил с моите родители на работното им място,или рисувах,четях или решавах задачи,а докато си почивах ми даваха лист на който удрях печати. Тук в случая хубавото е че жертвата не е бил дежурен в контролната зала на АЕЦ Козлодуй,че гледай какво става.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нашата полиция се случват само безумия. Така е защото там работят най-вече кухи кратуни.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно е било Играчка- Плачка. Трагедия.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудя се дали това е върха на деградацията и простотията в това общество. Май по зле е само някой да опъне баща си майка си пред всички на центъра примерно. Дъно дъно абсолютно, закривай
19
0
 
26
 
! Отговори
55433 преди 1 месец
айде и това разследване щяло да продължи доста време. накрая ще обвинят портиера.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костов не подаде оставка 2001 след жестокото убийство на Пепи от майка му
17
2
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
От рано се е налучило малкото депутатче да преджобва. Явно това си им е семейна черта. Хубавото при онзи инцидент е, че не се стигна до фатален край. Дано пострадалото момиче вече да се е възстановило напълно (доста костици, сухожилия и нерви има в стапалото)
16
3
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Не съм казал нищо за учителите.. Написах, че детето трябва да посещава детска градина когато двамата родители са на работа, а не да го водят на работата си, независимо дали работят в полицията или в месарницата. Ако всеки започне да си води децата където работи къде отива трудовата безопасност? Може да няма кой да гледа децата когато са на работа хората и за това има дежурни групи в детските градини за деца, на които през август родителите работят. Възможно е да е било на градина до 16ч. Нз.
15
2
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Имаш 4 варианта: Намираш си по-добре платена работа, намираш си втора работа, почваш частен бизнес или нямаш деца. Никой не ти е длъжен да ти отглежда издънките.
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това да заведеш малкият си син в управлението и да си оставиш оръжието без контрол,трябва да си абсолютен кухалник а не "професионалист"както го описват колегите му!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 7 Дигат цените и не може да исдържа деца.
12
4
 
6
 
! Отговори
Демократ Терорист преди 1 месец
Така се почва. Първо с тате, после негърче , после още едно.. после цру те праща срещу Тръмп.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, вярно и празната пушка гърми понякога, но ми изникват следните въпроси 1) Какво е правило лапето там, кой го е пуснал и има ли право? В офиса в който работя (ИТ!!!) деца не се допускат (а най-многото да пострелят малко на плейстейшъна) 2) Къде е било оръжието, защо не е било в каса или заключено? 3) Значи ли, че и предпазителя е бил вдигнат и е имало патрон в цевта? Намирисва ми, че някой се е правил на голям милиционер пред детето.Голяма трагедия,дано психолозите си свършат работата!
10
13
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Сега учителите ли са виновни, не разбрах? Отговорност за отглеждането на едно дете имат само и единствено родителите. Ако нямат възможност да гледат дете, просто няма да правят такова. Все пак бащата е бил доста стар за дете. На 49 вече трябва децата ти да са на 27, а не тепърва да са на 7.
9
2
 
26
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Синът на Божанков е прежобил сакото на един от гостите на рождения ден, което е било закачено на стола. След това стреля и уцелва леля си ( 12 годишна сестра на майка му от втория брак на дядо му). 12 годишната леля беше уцелена в петата. Божанков не понесе никаква отговорност, дори сега е депутат. Рибата се вмирисва от главата.
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При такива провали в МВР, калинката Стоянов и дупетати на герп сдс и пп нямат място повече и безработни.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка Стоянов!!!!
6
2
 
31
 
! Отговори
? преди 1 месец
Министърът на вътрешните работи, онзи с изпъкналите очи , няма ли да си подаде оставка?
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом е на 7г. детето защо не е на детска градина? При двама работещи родители би трябвало детето да е в ДГ по това време, а от 15.09. ще е в първи клас. Двете деца са били в стаята за почивка. А оръжието как е попаднало в ръцете му? Загадъчно е.
4
6
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 1 месец
втория случай на дете което се докопва до пистолет за година! и то заради баща си! и ако не се лъжа някой си баща, отговорен, който търси отговорност и възпитава!! а всичките тези анимациии - само стрелби и остри форми и агресии!! искате европа и щаа - е на ви ги!! смотль0вци! избихте всичко българско и родно!