Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?

12 авг 2024 22:15, Александър Попов
193
Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?
Комисар Чергов. Снимка: БГНЕС

Седемгодишно дете простреля смъртоносно собствения си баща, полицейски служител. Трагичният инцидент в Пловдив може да доведе и до оставки на висши полицаи в града, утре се очаква там да пристигне и вътрешният министър Калин Стоянов.

Ще има ли оставки?

Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени, коментира шефът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Чергов подчерта, че незабавно е информирал вътрешния министър Калин Стоянов за инцидента.

"Запознах го с цялата фактическа обстановка, коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията и за служителите й", каза старши комисар Чергов.

Защо е имало дете в управлението?

На въпрос дали е обичайно служителите да видят децата си на работното място, той отговори: "Не е обичайно тук да има деца".

Стана ясно още, че загиналият служител е на 49 години. Има две деца. Съпругата му също е служител на МВР - разследващ полицай във Второ районно. В моменти момченцето е при майка си.

Как се е стигнало до трагедията?

Фаталният изстрел е произведен в 16.40 часа.

"След случилото се незабавно е създадена организация по запазване на местопроизшествието за събиране на необходимите доказателства. Бяха ангажирани следователи. Беше осигурен психолог за работа със 7-годишното дете, както и необходимите експерти. Идвайки на място, ръководителят на сектор "Специални тактически действия" ме уведоми, че след приключването на служебните задължения и проведени учебни занятия, служителите се насочили в помещенията на сградата, обособени за почивка и съхраняване на вещи. Там е бил и синът на един от служителите.

По-голямата част от служителите са били в стаята, където се прави разбор и са чули изстрел. Излизайки в преддверието, те забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно взимат пистолета и информират ръководството, като на място констатират прострелва рана на колегата, довела до фаталния край", посочи шефът на полицията в Пловдив.

Разпити

Образувано е следствено дело. Всички служители на територията на сектора са установени, ще бъдат разпитани.

"Голяма част вече са разпитани. Що се касае за пропуски в дейността, всичко това ще бъде предмет на дисциплинарна проверка, която вече разпоредих и която ще има за цел да установи има ли пропуски в дейността на служителите, в какво се изразяват, кои са лицата, допуснали нарушения и респективно ще се предприемат действия", подчерта Чергов.

"Подробности относно оръжието не мога да дам, защото са предмет на разследването. Не искам да обсъждам доказателства. В присъствието на психолог и майката са извършени необходимите действия с детето на служителя на МВР. Предстои и изготвянето на експертиза. Разследването ще продължи доста време. Още много действия има да се извършват", коментира окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставки?!Вие в коя България живеете вее???Що пишете глупости??Всичко е СХЕМА!!Така са ви оплели че не знаете на кой свят сте.А иначе, баща *** и дете ***. Логичен край на филма.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да бяхmе му дали на детеmо един автомаm,mа да ви зачеше всичкиmе по просmиme глави!
41
5
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 1 месец
Родителите имат право да се възползват от посещенията на децата в детската градина до 14.09, независимо, че ще постъпят в първи клас на 15.09. Така е по закон. Но това са много редки случаи и обичайно ги отписват от градината след като завърши учебната година в края на месец май. А и бъдещите първокласници не желаят да посещават сборни групи с малките деца. Но ние не знаем и сега гадаем дали детето е било в градината до 16 часа. Може да са го взели и да е трябвало да чака до 17,30 края на раб.д
40
2
 
8
 
! Отговори
До Мнение преди 1 месец
Съмнявам се български милиционер да може да издържи какъвто и да в психотест, щеше ли някой да ги наеме иначе, токувиш им станал началник. Така е по-сигурно, по-глупавички, по-лудички, върти си далаверките и се прави на шефче в квартала.
39
2
 
11
 
! Отговори
Ми как преди 1 месец
Каквито куките такива и децата им. На тея тъпоъгълници трябва да се раздадат прашки , а не пистуети. Добре че не са убили невинен човек !
38
3
 
9
 
! Отговори
Явор Божанков преди 1 месец
Хареса това.
37
3
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 1 месец
Едно време и аз ходих при мама и тате на работа. Те работиха митничари. Нямаше оръжия там обаче. Даваха ми да броя банкноти и да ги подреждам в калъпи. Беше ми много интересно и така обикнах парите от малък. Строях си дори замъци от дойче марки. Младите не знаят, но през 90те години, нямаше още евро, а дойче марката беше официалната валута на Германия.
36
1
 
8
 
! Отговори
Малкия наркоман преди 1 месец
Се нареди до Бай Петко от лясковец
35
2
 
2
 
! Отговори
А.С.А.В. преди 1 месец
39 Всъщност не е добре
34
2
 
14
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Трябва да има психотестове на всички Полицаи в това Управление . Добре че не са дали на детето АК 47 , можеше да има много убити полицаи .
33
1
 
4
 
! Отговори
До Б66 преди 1 месец
Сигурно тия от високото ниво са довлекли малкият в управлението,сигурно те са пъхнали пищова на баща му в ръцете му?Нямало кой да гледа малкият и дай да вземем на работа и понеже му е скучно дай да му дадем една играчка,да ама накрая взело че станали Плачка!
32
5
 
8
 
! Отговори
Младият аутист преди 1 месец
Е хитър сега ще получава пенция от МВР за утрепания си баща Ушеф и ще може да си копува амфети с нея.
31
3
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
На 16. Много добро семейство, винаги поздравяват съседите.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 19, щом е на 7 години, то вече не ходи на детска градина, през есента тръгва на училище, майката и бащата на работа, няма при кого да го оставят и ето белята
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другото дете на каква възраст е? Някой знае ли?
28
6
 
5
 
! Отговори
Бивш детектив преди 1 месец
Ако детето е било малтретирано от баща си, може просто да му е отмъстило. Също така трябва да се провери дали бащата е имал тръста застраховка живот, познайте кой ще стане яко милионерче, защото дете на 7 години не носи отговорност и не може да бъде съдено? Да видят майката дали няма любовник и да е оказало психически натиск над детето да застреля баща си.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 16 Къде я намираш като трябва да емигрира.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много електронни игри изкривяват представите на децата за реалността.
25
2
 
6
 
! Отговори
изроди преди 1 месец
скапани, това е човек от спец силите... с оръжие разкокнато в ръце на сина му, срам...насред хангара
24
12
 
5
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Жалко,много жалко за човека, за детето и за семейството. Човека взел да гледа детето през ваканцията, няма на кой да го остави, взел го на работата и станала белята. Мир на праха му. Виновните са на най-високо ниво, които ни карат да импровизораме за оцеляването си.. Лека му пръст както и на всички настоящи и бъдещи жертви на сбърканото ни общество..