Бившето Руско консулство във Варна става детска градина

Общината прие управлението на имота
23 авг 2024 09:36, Петър Бойчев
66
Бившето Руско консулство във Варна става детска градина
Снимка БГНЕС

Бившето Руско консулство във Варна ще стане детска градина, след като общината пое управленето на имота. Сградата, която се намира недалеч от самата община, е построена през 1980 г. Площта на целия имот е почти 5000 квадратни метра, а на двуетажната сграда 990 квадратни метра, предава БГНЕС.

На първия етаж са се намирали гишетата за приемане на документи, а също така две големи зали, които са със запазен вид, украсени са с дървена ламперия и гипсови орнаменти. В едната от залите е имало киносалон.

На втория етаж са били разположени кабинетите на мисията.

Община Варна планира да ремонтира основно имота, като изгради детска градина с яслени групи. За целта е необходимо цялостно препроектиране на помещенията, пълно реновиране и строително-монтажни дейности с оглед предназначението на сградата за образователни нужди за деца.

Преди да започне ремонтът, общината планира да организира ден на отворените врати, за да се даде възможност на гражданите да видят бившата дипломатическа сграда отвътре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Страната
Изгоряха гаражи в центъра на Бургас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
хааахахахаа..... преди 2 седмици
До Само казвам...Цяла България е в голяма нужда
51
0
 
2
 
! Отговори
хахахааааа.......... преди 2 седмици
Поредната глупост на местните власти
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
49
4
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
Руският артилерийски обстрел на Варна продължава час и 7 минути. Толкова време снарядите сеят смърт и разрушение. Къщите на варненците започват да се рушат пред очите на смаяните и изненадани техни собственици и обитатели. Сред трясъка на експлозиите се разнасят писъци на отчаяние и безсилие, на които никой в този момент не може да помогне.Изведнъж канонадата спира и руската ескадра започва скоростно да се изтегля. Заслугата за това е на двете немски подводници UB7 и UB8. Когато по безжичния телефон разбират за започналите бомбардировки , те незабавно се отправят към Варненския залив и атаку
48
2
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
Въздушната бомбардировка е прелюдия на артилерийския обстрел, започнал час по-късно след изтеглянето на хидропланите. Руската ескадра под командването на вицеадмирал Новицки се разгръща в боен ред. Тя включва 3 крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда. Toва са корабите на руския Черноморски флот Императрица Мария, Св. Йоан Златоустъ, Св. Панталеймонъ, Евстафий, Кагуль и Память Меркурия. Те са въоръжени с мощните 305- и 203- мм. оръдия. С тази внушителна морска сила руският боен флот атакува Варна.Първите снаряди падат в пристанището и в района на Галата
47
1
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
На 14.10.1915г., когато православните християни празнуват Петковден ескадра от руския Черноморски флот атакува българската морска столица Варна. Моментът не е случайно избран. Бомбардировката се осъществява, когато българските войски успешно настъпват срещу сръбските в Моравско и Македония и вече освобождават тези изконни български краища. Рано сутринта на 14.10.1915г. във Варна бият църковните камбани. Подранилите богомолци бързат да идат на църква, без въобще да подозират, че предстои кървав ден за техния град. Щабът не бреговата охрана е известен , че на хоризонта се забелязват силуети на м
46
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Браво!
45
1
 
7
 
! Отговори
Само казвам преди 2 седмици
И София има нужда от повече детски градини.
44
6
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 2 седмици
До АнонименБългарите са били готови да се освободят сами пълноценно и качествено поне на нивото на малкото арменско освобождение 1894-1896г. с освободени над 200 000 арменци, ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над 1 500 000. Русия е попречила да постигнат такова качествено и пълноценно освобождение.
43
2
 
1
 
! Отговори
ukra преди 2 седмици
Крепостта на КГБ - детска градина. Да изковем от мечовете плугове...
42
6
 
7
 
! Отговори
Мечо преди 2 седмици
Гонете мръсните руснаци от родината ни. Това е тумора на този век. Руснакът когато и да го пребиеш е късно.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
чистите българи-русофили от Аксаково веднага наскачаха да защитават *** в коментарите
40
3
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 седмици
А не можеше ли да се превърне в луксозен хоспис с крематориум към него, за паразитиращи в областта гоморашки обекти, със статут на временно или постоянно пребиваващи. Мисля по стотина обекта през 2-3 дена могат да се "оправят" през едно такова "заведение" :).
39
3
 
9
 
! Отговори
Една българка преди 2 седмици
Чудесен ход на новия кмен на Варна. Браво - добра посока, нека има повече обществени сгради и то в центъра на града.
38
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Шпионската бърлога става детска градина.Добро решение на общината.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 41 Нещастни са русофилите като теб, защото Зеленски закопа окончателно Русия в гроба на СССР.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Блаво- има и нещо символично- от гнездо на змии и шпиони- предстои да се обитава от най чистата и прекрасна част, от бъдещето на БГ- добро решение!
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боже, колко сте нещастнии!! Зеленски окончателно закопа Укра с акцията си в Курск. Апти Аронович го каза лаконично-търсехме със спътници западната техника и наемници да ги унищожижим, а те сами пристигнаха при нас. Освен това има толкова трупове на укренски нацита и наемници, които са изоставени, че не знаем какво да ги правим и няма да ги погребваме по нашите земи. Ще ги горим.Дотук с перемогата.
34
4
 
9
 
! Отговори
Блаво преди 2 седмици
Добра новина. Бивше шпионско гнездо срещу България става детска градина.
33
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
V sofia usa posol.go napravwte star4eski dom sa mutrenskite roditeli ot bkp kato maikata i baschtara na mwevski i dr podobia prebojadisani milizuoneri 4engeta bkp v gerb tn