Обявиха частично бедствено положение в район на Варна

Нанесени са значителни щети по инфраструктурата
12 сеп 2024 11:19, Александър Попов
8
Обявиха частично бедствено положение в район на Варна
Снимка: БГНЕС

Кметът на Варна Благомир Коцев обяви частично бедствено положение за район "Приморски" поради нанесените значителните вреди на пътната инфраструктура и имуществото, нанесени от проливните дъждове през последните 48 часа.

От 11:00 часа заседава Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, който да се събере за анализ и оценка на нанесените вреди. Това бе решено на среща рано сутринта, в която участваха кметът и заместник-кметовете, както и служители от отдел „Дейности по защита на населението“.

За овладяване на кризисното положение и причинените вреди от проливните дъждове ще се изпълнят следните действия: постъпилите сигнали ще се разпределят по компетентност за отстраняване и ограничаване на щетите; ще се определят работни екипи за огледи на място на подадените сигнали; ще се мобилизират всички звена, органи и ресурси за отстраняване на последиците, се посочва в заповедта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Страната
Синоптик: Без валежи в първия учебен ден, температури до 20°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Времето прекалява с тия наводнения, явно трябва да се озапти. Ако няма слънце, няма и ток от соларките. Да вали, но с мярка и по малко, колкото да допълва язовирите, а не като из ведро. :))
7
1
 
3
 
! Отговори
Баба Гошка преди 5 дни
Деградирало място - графити, млади хора без цел и посока, вероятно пушещи, пиещи, смъркащи. Който е виждал Варна преди демокрацията, знае разликата. Отивам в норската, на коперник пръстите изрязани, на музея - аквариум градинката изпочупена и графитясана, отпред черно море в миниатюра без вода и потънало в мръсотия. Живеете в един кошмар. Животински страсти ви поглъщат духа.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Прибирам се веднъж годишно във Варна и всяка година става все по-зле. Все по-грозни строежи, все по-застроено, все повече хора си говорят сами, улиците и тротоарите по центъра са трагични, много руснаци и украинци, които носят болести.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Нямало вода, язовирите били празни - сега заваля дъжд и пак недоволни.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
При Главанака, първо бяха наводнения, пожари, а сега пак наводнения! И това само в рамките на 3-4 месеца.. НАРОДЕ?!?!?!?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Варна си бедства от край време!
2
4
 
5
 
! Отговори
Mobster Team преди 5 дни
Лоша работа , точно на Благо Мафиота ресторанта Хоризонт е в центъра на наводненията. Сега ще си гласува общински пари да си оправи всичко наоколо, а останалите хора със щети да се спасяват, както обикновено!
1
1
 
8
 
! Отговори
Най-големите врагове преди 5 дни
на България се оказаха четирите годишни времена!