Частично бедствено положение в Дупница

То е заради пожара в Рила
26 авг 2024 08:25, Александър Попов
6
Частично бедствено положение в Дупница
Снимка: БГНЕС

Кметът на Дупница Първан Дангов обяви частично бедствено положение заради пожара в Рила, съобщиха от Общината.

"Обстоятелствата, които налагат обявяването на бедственото положение, са във връзка с разрастващите се пожари в горска територия на село Самораново и село Бистрица, и задимяване на част от територията на община Дупница, както и поради опасност от разрастване на пожара и обгазяване на населените места", пише в заповедта. Частичното бедствено положение се обявява до отпадане на необходимостта.

Днес се очаква в гасенето на пожара да се включат и военнослужещи от българската армия. До момента са изгорели около 30 декара, на места пожарът е върхов. Гасеното е затруднено от силно пресечения терен и високата надморска височина. Гаси се само на ръка - с мотики и лопати, а до мястото на пожара се стига след вървене пеш в продължение на час, казаха от противопожарната служба.

Задействахме общинския план в частта пожари, който включва цялата налична техника и искаме помощ от държавата, каза Първан Дангов, цитиран от пресцентъра на Общината.

Пожарът възникна в петък миналата седмица./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: пожар
Още от Снимка на деня
Времето днес: Жега, на места ще вали и гърми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 2 седмици
Пълна глупост .Майката на Кирил Петков е от Пловдив.Там завършва и българска филология.От много години живее в Канада,където е управител на библиотека.Но ти явно без Киро не можеш.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма, няма глобално затопляне, другари. И реколтите в Европа не са пълен провал заради жегите. И питейната вода не започва да става проблем. Не се притеснявайте, множете се, завещайте на децата си глад и пустиня аххахаха
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Киро къщата по майчина линия е в Дупница. Вместо да гаси пожара, Киро 2 дена кара сърф на Корал. Хората бедстват в Дупница, на наш Кирчо не му пука. Чупил шишета на Корал до късно снощи.
3
4
 
1
 
! Отговори
До там галеви преди 2 седмици
Единият "брат" Галев умря.Другият го няма от години,Разпадът в Дупница настъпи след управлението на ГЕРБ и техният кмет.
2
4
 
0
 
! Отговори
там галеви преди 2 седмици
управляват . 30 са малко . ще трябва още доброволци . добре че гасят нещо . сигурно ги палят нарочно . по 100 на ден гасят , а как смогват . е там гора и вода има . мерки резултат не дават . много туризъм . много пари . това е малък пожарец .
1
7
 
1
 
! Отговори
Маке от Северот преди 2 седмици
Да изгори целата татария,на никой нема да липсва!!