Зеленски скочи на Бразилия и Китай: Путин е убиец, а те ме карат да си говоря с него

Китайско-бразилското предложение за мир "е разрушително" според него
12 сеп 2024 18:00, Нели Христова
233
Зеленски скочи на Бразилия и Китай: Путин е убиец, а те ме карат да си говоря с него
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е определил китайско-бразилското предложение за прекратяване на войната "разрушително", тъй като то е просто политическо изявление, което не е обсъждано с Украйна. Зеленски е коментирал мирните инициативи в интервю за бразилския вестник Metrópoles, предава Украинская правда.

Президентът на Украйна е заявил, че предложенията за "справедливо политическо примирие" с Русия не са напълно ясни.

"Помирение на какво? Какво означава просто да седнем и да поговорим? Той е убиец... Той трябва да предприеме стъпки, да покаже, че иска войната да приключи. Не може просто да каже, че трябва да правим стъпки един към друг. Какво имате предвид под "един към друг"? Той е дошъл, убил е хора, завзел е територия, а сега Лула казва да ги оставим да говорят", е коментирал президентът.

"Ако Лула ни подкрепи, той ще помогне да се спре войната. А би било още по-важно да имаме подкрепата на голяма държава като Бразилия, която има отделно влияние, много голямо. Ние сме във война с Русия. Или подкрепяте войната, или не. Ако не я подкрепяте, тогава ни помогнете да спрем Русия... Какъв е компромисът? Просто да се откажем от земята си, да забравим, че те убиват нашите хора? Какъв е компромисът? Това са просто неприемливи неща. Ето защо смятам, че това е разрушително", е допълнил той.

Зеленски изрично е заявил, че китайско-бразилското предложение "също е разрушително".

"Това е просто политическо изявление. Казах на Лула, казахме и на китайската страна - нека седнем заедно. Да поговорим заедно. Ние не сме ваши врагове и вие не сте наши врагове. Защо изведнъж решихте, че трябва да застанете на страната на Русия или да бъдете някъде по средата? Защо трябва да сте някъде по средата? Каква е тази гледна точка? По средата на какво? Водим война на наша земя. Трябва да спрете руснаците, трябва да покажете, че сте силна държава.

Как можете да предложите това, без да ни питате нищо? И Русия се включва и казва, че подкрепя китайско-бразилската инициатива. За какво е този театър? Означава, че сте разговаряли с Русия за някаква инициатива, изложили сте я и казвате: "Нека да проведем тази инициатива". Определено не става дума за справедливост, не става дума за ценности, определено не става дума за уважение към Украйна, определено не става дума за уважение към териториалната цялост, за която толкова много говорят и Китай, и Бразилия".

Украинската медия припомня, че в края на май 2024 г. правителствата на Бразилия и Китай предложиха план от шест точки.

В първата се посочва, че Украйна и Русия трябва "да се придържат към трите принципа на деескалация, а именно: да не разширяват бойното поле, да не допускат ескалация на военните действия и да не провокират нито една от страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от Русия
Камала се изцепи: Ако Тръмп спечели, Полша ще е следващата Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А ти си укро-бандеро-фашист.
191
5
 
1
 
! Отговори
Чудно преди 4 дни
Как един артист , комик, направи Путин за пос-мес-ище ?
190
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В руската армия униформите китайски,дроновете ирански,радиовръзката китайска,танковете съветски,колите китайски,снарядите севернокорейски,главнокомандващ монгол. Всъщност с кого воюва Украйна???
189
2
 
10
 
! Отговори
Asassin преди 4 дни
Този е голям смехурко!!!! Понеже той не е убиец и крадец, че и "артист на магистралки"...Много инфантилно се държи като глезено дете от детските ясли!!! Пълен цирк!!
188
0
 
5
 
! Отговори
Итали преди 4 дни
БВП на Китай по Паритет на покупателната способност е 35 трилиона долара близо една трета от световния брутен вътрешен продукт затова са икономика номер едно според Wikipedia
187
0
 
12
 
! Отговори
Канабис индика преди 4 дни
***,намерил на кого да скача...
186
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленски трябва да се събуди от белия прах и да разбере, че Украйна губи на фронта, не РФ. Според международните правила на тази планета от както свят светува този който губи търси контакт и моли за преговори за мир, не обратното. На какво се надяваш, кирливия запад да ти спаси кожата ли? Няма да стане, те до сега не са спасили никой, само са грабили чужди нации.
185
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 187 Израел беше нападнат от людоедите от Хамас по същия идддиотски начин както Русия нападна Украйна.
184
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 186. А какво е да защитаваш людоедския режим на Нетаняху какво е?
183
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Такива са нещата на тухлите и керемидите от БРИКС недодялани и недосделани. Да защитаваш людоедския режим на Путин само и само защото си формално в една организация с него е тежко престъпление срещу човечеството.
182
2
 
6
 
! Отговори
Руси преди 4 дни
Брато като се ежиш после не се чуди като ти набият канчето. Примерно Америка на кого е бутнала аванта като се ежат? Бомбардираха Япония с атомна бомба, младите не помнят или не знаят. Америка смуче имунната система на държави като България. Русия прави или правеше същото. Цялата работа е разпределение кой ще клати другите и използва ресурсите за да има лапачка. Така ,че всички са за бой, независимо САЩ,Русия или Китай. Всички искат едно ,да смучат кръвта на по-слабите.
181
1
 
4
 
! Отговори
до 183 преди 4 дни
Тотално си неграмотенПо начина на изразяване и злоба ми приличаш на един дрогиран в тубата-симо милков.Колкото до кУмонизма,тогава здравеопазването беше БЕЗПЛАТНО!!!
180
1
 
1
 
! Отговори
Емиии... преди 4 дни
Така са се договорили ЦРУ Кумонистите с Байдън.
179
3
 
21
 
! Отговори
СЪБУДЕТЕ СЕ! преди 5 дни
Не на фашизма!!!Фашагите изгориха живи над 40 човека.Изгориха един руснак,закован с гвоздеи на дървен кръст,човекът беше буквално ОПЕЧЕН!!!Е как да ги подкрепям фашагите???Живеят безплатно и папкат в хотели у нас,а събираме благотворителност за лечение на деца,наши?!?Нямам нищо против Украйна,но ОБИЧАМ Родината си-България!!!
178
2
 
22
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 дни
Зелао е забравил, за въоръжения и кървав преврат през 2014 и че всички правителства след това в Украината са нелегитимни, включително и той като президент. Не може да поставя условия!!
177
4
 
29
 
! Отговори
Смешник преди 5 дни
На този клоун дрогата му е изпила мозъка Как може да губиш войната и да поставяш условия на ядрена държава
176
25
 
5
 
! Отговори
Бразилия и Китай преди 5 дни
са болшевишки територии. Всички от БРИКС заедно имат икономика колкото САЩ. ДА, НО САЩ Е ИНТЕГРИРАН С ЕВРОПА, АНГЛИЯ, КАНАДА, АВСТРАЛИЯ. Така че БРИКС не може да се сравнява със Запада. И по технологии също. А ВОЙНА СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ИКОНОМИКА ! ИКОНОМИКАТА НА ЗАПАДА !
175
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
САЩ и Англия срещу целия свят!
174
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя наркоман Да не подскача,Зеленски убива собствените украинци по границите които бягат от мобилизация ,фашист гад
173
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До БРАТУЖКИМкакво си написал бе? Явно си бил разсеян защото някой те обслужва. Иначе няма обяснение за тази боза.