Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл

Далекобойните им оръжия стигали само на 200 км
7 сеп 2024 16:10, Петър Бойчев
358
Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл
Снимка БГНЕС

Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната, заяви Зелнски на международния форум "Амброзети" в Италия.
 

Украинският президент Володимир Зеленски, който през деня беше на срещата на съюзниците на Украйна във формата "Рамщайн" и се срещна с канцлера Шолц, вече е в Италия на международния форум "Амброзети".
 

Там каза, че съжалява, че Украйна не може да удари Кремъл. "Жалко, че не можем да го направим...Защото далекобойните оръжия, които имат нашите партньори, стигат само на 200 км", отбеляза Зеленски, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че Украйна развива собствени дронове и ракети, за да пренесе постепенно войната в Русия, пише  segabg.com.
 

"Ще пренесем тази война обратно в Русия, за да почувства Путин натиска и да пожелае единствено мир", каза Зеленски.
 

Той добави, че руските самолети нанасят удари в Украйна от военни летища, отдалечени на 100 до 300 км от границата, затова Киев се нуждае от далекобойни оръжия.
 

"Тези оръжия са ни нужни срещу военните летища, Украйна не се цели в граждански обекти", увери президентът.
"Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната", каза Зеленски.
 

"Путин търси ракети по целия свят, за да убива украински деца, ние търсим ПВО. Курската операция беше нужна, за да отворим очите на Запада, че Путин иска да ни унищожи, а не да защитава Русия. Териториално войната се води в Украйна, но пострада целия свят ", заяви Зеленски. Беше изпратен с дълги аплодисменти.
 

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари на далечни разстояния в Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс. По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев за премахване на ограниченията върху употребата на тези оръжия, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: КремълракетиЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
До 136 преди 1 седмица
Ами хайде отивай и го удряй не само да се правиш на герой и да ни занимаш с украинската си селения и простотия
115
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
17ти Август: Аве kAпейки, като погледнете на световната борса петрола в кво се продава? Нали БРИКС щяха да имат собствена валута, нали путинарко дедоларизира долара? Колко му стигна курса на черно в москвето? Що така, нали са победили пак капитализЪма? Да не го победят като първият път, че тоя път Запада май нама да им помага
114
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я, "украинската копейка" пак с отчаяните напъни! Нема ти стане играта, "украинска копейко", или руска, ако предпочиташ!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що бе ? Значи няма паляниця и не сте независими всичко е лъжа като оня дешната че сте спряли настъплението на руснаците
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски копира плановете на Хитлер за Куркс. Но историята се повтаря като фарс. С всеки изминал ден Зеленски все по-ясно показва нацистката си същност. Уж прави планове за мир, а съжалява,че не може да убие хиляди в Кремъл.
111
6
 
0
 
! Отговори
Суджа преди 1 седмица
А стигнаха,ли до Ламанша?
110
13
 
2
 
! Отговори
Съвет от историк преди 1 седмица
Зеленски, ударете АЕЦ-а в Курск, за да облъчи *** в Москва!
109
1
 
8
 
! Отговори
До 116 преди 1 седмица
Украинска копейко, защото в България сме виждали само такива до кога ще ни занимаваш с ти и такива като теб с психичните си проблеми
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ядрен психопат. До края на септември Зелето ще го сменят.
107
0
 
4
 
! Отговори
до130 преди 1 седмица
Няма кво да борят, пребориха го вече, слушаме предсмъртни стонове, хахахаха.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До пpocтaкa. Объркал си се, дeмeнт! Не бай Дончо, а Тръмпи е белината!
105
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
17ти Август: И кво kAпейки, самая могучия 3 та год превземат селца и паланки а в същото време не може си уварди собствените граници и население а? Така навремето тъкмо да победят капитализЪма и взеха, че фалираха. Горе долу е същото и като с вас kAпейките, борите капитализЪма докато седите в ЕС и нещете да припарите в голташка пРосия и громите урките докато им помагате чрез данъците си.
104
0
 
9
 
! Отговори
Котелчик преди 1 седмица
да де, ама докато тва неадекватното на снимката по-горе се разхожда по света, и се опитва да баламосва и най-вече да проси какво ли не, останките от армията му бягат от котел на котел... Руските бойци ликвидосват укронациститите с ускорени темпове до към 3 хилки дневно и продължават да ги изтребват като мyxи в Курска и Сумска област. А тоа нека си мечтайка да "притисне Путин и да приключи войната"...
103
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск, хахахахаха.
102
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щаба на Злото се намира в Кремъл! Там съхраняват мaтpяла събиран от путинските куфарчета! Трябва да се удари с бомба, че да изпръска цяла Москва с кафеви лунички!
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
100
9
 
2
 
! Отговори
Ст Стамболов преди 1 седмица
Да идват САЩ да измитат кацапската zган от Украйна , ще отнеме не повече от 10 дена , а после разминирване , събиране на старо железо и строителство .Кремълските бандити ще си глътнат езиците и до там . За атом- матом няма да се споменава даже Дима Медведев ще оглави Инициативен Комитет за създаване на Движение за свят без ядрени оръжия .
99
0
 
9
 
! Отговори
Римолето преди 1 седмица
А когато вие убивахте деца в Донбас по-хуманно ли беше? Време е вече да си ходиш.Твоя чуек Кулебата се нагълта достатъчно с донги и разумно си отиде
98
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
ДОКАТО БАЙ ДОНЧУ БЕЛИНАТА НЕ ИЗГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ И ТЪПОТЕРОРУСКАТА НЕ Е ИЗГУБИЛА ВОЙНАТА!
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос! ТО ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ДАДОХА ФИРА.