Монтираха фигура на дете на пешеходна пътека в Бургас

Тя е закупена с лични средствата от местни полицаи
16 сеп 2024 13:06, Петър Бойчев
22
Монтираха фигура на дете на пешеходна пътека в Бургас
Снимка БГНЕС

В Бургас стартът на новата учебна година беше даден с акцент безопасността на децата на пътя.  В морския град на една от най-натоварените пешеходни пътеки е монтирана фигура на момченце, готвещо се да пресича пътното платно. Тя е с височина близо метър и има за цел да привлече вниманието на шофьорите, за да намалят скоростта. Фигурата е закупена с лични средствата от бургаските полицаи. Подобна е монтирана на още няколко места в града.

„Някои от шофьорите казват, че въздейства добре, други се стряскат, но по-добре да се стреснат преди да е станал инцидент”, коментира Мария Димитрова от фондация „Червена пътека за Валя”.

„Само за миналата седмица имаме 4 катастрофи, при които са пострадали пешеходци”, заяви ст. Комисар Марин Димитров, началник на „Охранителна полиция” в Бургас. /NOVA

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Снимка на деня
Времето утре: Облачно, на места ще превали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Поуицай преди 2 дни
Хе хе в село Мрамор, след кв. Обеля в София, на всяка пешеходна пътека са наслагали по две. По едно от всяка страна на пътя. В селото по главния път за Житен и Доброславци има три пешеходни пътеки. Общо имаме 6 броя на разстояние от около 200-300 метра. Ако кмета и местния тартор, собственика на веригите Фрешмаркет, се постараят още малко скоро може да си направим втори селски футболен отбор от такива манекени. Само ФК Мрамор- йееее!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абсолютна глупост. Освен, че е притвозаконно е и опасно! Кой е дал акъл за тази глупост?Занижава се бдителността на щофьорите защото по подразбиране ще знаят, че там винаги има кукла, а не пресичащо дете, освен това някое детето може да застане зад куклата и да не се вижда изобщо.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това го има от много години. Само в Бургас съм го виждал. Добро или лошо, питайте кой усвои милиони за това. А да Бат Гойко, той е виновен за всичко. Не че е цвете за мирисане.
17
1
 
1
 
! Отговори
много сте зле преди 2 дни
Абе хора грозно е щото ако някой го блъсне или отнесе да не липсва на никого
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всеки път ме стряскат подобни фигури. Не е добра идея да стоят край пътя. Наистина става лъжливото овчарче. Може някой да не види пешеходец, скрит зад подобна фигура.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По скоро фигурата на дете монтирано на пешеходната пътека прилича на Агличанче шотланандче! А българите по принцип са чернокоси и тиук таме кестиневи!
14
1
 
7
 
! Отговори
Кон преди 2 дни
Тези тъпири не са прочели не просто една книга, ами една приказка даже. Иначе все щеше да остане нещо в празната им глава от "Лъжливото Овчарче".
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това са много плашещи фигури, може и да имат ефект, но са като от филм на ужасите. Но щом трябва да се ползват.
12
0
 
8
 
! Отговори
Цице преди 2 дни
Какво е това фрийкшоу , В тъмницата ще има ...
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе вие кога най-накрая ще схванете че такива неща не вършат работа. Картинките на цогарените.кутии сряха ли пушачите?
10
0
 
7
 
! Отговори
Забравих преди 2 дни
да спомена, че в бургаския бесен па*р*цал инициативата не подлежи изобщо на коментари, т.е. това е платена реклама на ченгетата.
9
1
 
5
 
! Отговори
4 da lolz! преди 2 дни
Ше го цъхна ей сега, като мина с колата с фалшивти нумера и документи. *** ама са чудят квай тас кулаа аххахахаххахааааххах
8
2
 
13
 
! Отговори
Затова ли е преди 2 дни
толкова грозно и прилича направо на ол*иг*офренче...? Направили са го по техен образ и подобие.
7
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 2 дни
Важното е да се усвояват пари за знаци. Явно някоя софийска фирма за знаци е на някой депутат, тук на една улица от 50 метра има 74 знака набучени. Ако човек е шофьор не може да смогна да ги види всичките реално. Но на кой му пука за шофьорите, важното е да се усвоява.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Значи възрастни може да се газят безнаказано на пешеходните пътеки.
5
2
 
12
 
! Отговори
asd преди 2 дни
Тази практика с фигурите е отвратителна, защото като виждаш често манекени, спираш да им обръщаш внимание и накрая става беля с истинско дете!
4
1
 
11
 
! Отговори
Име преди 2 дни
Пешеходните пътеки трябва да са видими, осветени и т.н.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Такова "дете" нямаше ли при морската от години и никой не го бръсне. Даже става по-кофти, като застане истинско дете до него, на шофьора му трябва повече време да се сети, че освен фалшивото има и друго.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Все едно ТО да ти изкочи на пътя, свивам рязко в ляво, давам газ и да става квото ще!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мале, доста е страховито, катастрофите ще се увеличат!