Ваксините срещу грип вече са по аптеките, колко ще са желаещите?

Задължително за да ни продадат ваксина в аптеката е да имаме електронна рецепта
23 сеп 2024 21:38, Красимир Ангелов
37

Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките в цялата страна. Имунизацията е разрешена за деца над 6-месечна възраст, а за хората над 65 години ваксината е безплатна и скоро ще бъде налична при личните лекари.

Виолета Вътева е решила да не си слага противогрипна ваксина, но въпреки това подкрепя имунизацията за рисковите групи.

"Единствено за Ковид сме се ваксинирали. Знам, че възрастните хора е по-хубаво за тях, но всеки сам решава", сподели жената.

Задължително условие, за да ни продадат ваксина в аптеката, е да имаме електронна рецепта.

"Това е лекарство по лекарско предписание. Миналата година бих казал, че малко хора останаха, които да искат да си сложат и да няма. Горе-долу се преценява според търсенето, доставките и всяка година горе-долу съответстват" обясни председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

От октомври започва и безплатното поставяне на противогрипната ваксина при хората над 65 години. Желаещи за нея вече има.

Вижте повече в репортажа на Стефан Стефанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Страната
ТИР аварира в Кресненското дефиле, опашката е километрична
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
тия ваксини сегашните довеждат до автоимунни заболявания! така че дори да сте "здрави" (здрав човек няма), то не си набутвайте вируси производители на белтъци в организма.... атакуват органите ви, после ваще клетки (белите кръвни телца) започват да атакуват червените кръвни телца и органите... започват ракови заболявания на 100%!!! целта им е даредуцират населението... да ви разболяват зорлем, та да пиете после доживот хапове и да се бодете! да съкрятят живота ви с 10-20г .... мдам!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
Ако е от комбинирата против грип и ковид, тогава не ме занимавайте с глупости.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Ако сте преболедували тежки заболявания като рак, пневмоя, вируси разни и дтуги, то не бива да си слагате ваксини, защото ще се сдобиете с някое автоимунно заболяване и то на 100%.... те са над 200 вида тия автоимунни заболявания.... тоест толкова колкото са 200 най-различни живеещиПаразити в червата на човека... тия ваксини сегашните довеждат до автоимунни заболявания! така че дори да сте "здрави" (здрав човек няма), то не си набутвайте вируси производители на белтъци в органзма....
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Аз лично не съм се ваксинирал против грип от 21 години.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Тествани и безопасни. хи хи хи
29
0
 
3
 
! Отговори
Мара общата преди 1 час
Какво е грип?
28
2
 
5
 
! Отговори
До този на снимката преди 1 час
Сложи си ги ти о.т.зад. Не се на.ла.пахте от Ковида
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Казано по разбираемо ... шестопръстата ръка ви праска инжекция, която променя на част от клетките в тялото ви да започнат да произвеждат "протеини" с които се поддържа живота на недобри бактерии в тялото и те бактериите започват да се размножават и да правят инфламация - възпаления... Това е лошото, че нашата имунна система вече не отива да избива тия недобри бактериии, а се съгласява с нашето тяло да произвежда протеини и да изхранва недобрите бактерии!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Николко !
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Инжектираме ви с "операционна система" и със "софтуер на живота, това е генно-модифицираща платформа, която не само не подсилва имунната ви система, ами старателно я заобикяла. "Нашата операционна система" Човешките гени Ви ги разглеждам като компютърен информационен носите. РНК е софтуер за управление на информационния носител ДНК. Протеините, произвеждани от "хакнатите" клетки и тъкани, са готовите за използване приложения (аликации) за подържане на недобри бактерии в тялото ви за да сте болни
24
3
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 1 час
Стига сте плашили хората с маски и сертификати. Всеки си има глава на раменете, никой не налага нищо!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Върнете маските и сертификатите тази зима.
22
5
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 1 час
Измряха всички, до един! Хайде, бегайте антиваксари, че ми омръзна да ви слушам глупостите!
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Какво Ви е мнението за връзката между процента ваксинирани против грип и пандемията в "развитите" страни.... В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртав биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена. Понастоящем, нашият живот се крепи единствено на ваксините... Оказа се, че в "развитите" държави разумният предел неочаквано е преминат и резултатът е налице.. Всички ваксинирани "болни" ..."измрели"....
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Сакам да слагам ваксини и аз! И аз искам да слагам ваксини.... днеска мога да сложа на поне 100 човека! Ефтино по 10 лева за праскане! Че кой ти дава 1000 лв на ден за такава работа. Наредете се на опашка както по времето на Бай Тошо за хляб и няма страшно... Пък и всички ще го плащаме ..... супер!
19
4
 
5
 
! Отговори
Добрият чичко Бил преди 2 часа
Само не питайте какво съм сложил вътре....хи хи хи
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Минавам днес край аптека и гледам опашка. Еййй, за ваксините ще да е била, граби народе...........
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 13 - Ако само бяха състарени, а то колко си отидоха около мен. И познати, и съвсем близки хора.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Един мой приятел вирусолог погледнал руската ваксина Казачок под микроскоп. Ииии... какво да види? Молекулите са групирани във формата на Сърп и Чук. А пък Чипът вътре представлява портрет на великия Путин. Това е така понеже моят приятел вирусолог е ползувал сигурно черно бял съветски микроскоп ЛОМО сделан в Ленинград и трябва да смени с цветен Лайка или Цаийсс за да види повече регулации, че портрета на путягин е всъщност жуже с краден дворец със сърпове и чукове изграден от червени петолъчки
15
1
 
0
 
! Отговори
DenFomov преди 2 часа
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо!---- https://do.my/xpro