Слаба матнитна буря удари Земята

Смущенията ще приключат в рамките на днешния ден
8 окт 2024 14:30, Анисия Иванова
2
Слаба матнитна буря удари Земята
Снимка: БАН

Слаба магнитна буря удари Земята тази нощ, показват данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география, публикувани на Фейсбук страницата им.

Тя е резултат от екстремно силното изригване на Слънцето, случило се преди четири дни. Въпреки очакванията за по-драматични ефекти, бурята е слаба.

Ефектът, който причини изхвърления поток от плазма, е доста по-слаб от очакваното и регистрираните аномалии са от най-ниската степен, с К-индекс = 5 по 9-степенната скала.

Смущенията ще приключат в рамките на днешния ден и ако няма ново силно изригване на нашата звезда, геомагнитното поле ще остане спокойно до края на седмицата.

 През последните часове обаче беше регистрирано ново изхвърляне на материал от слънчевата корона. Възможни са още колебания в геомагнитното поле на земята.

Въпреки че ефектите върху хората са спорни, предразположените към такива явления може да почувстват замайване, липса на концентрация, главоболие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: слънцемагнитна буря
Още от Страната
Цените на кувертите за Нова година се запазват
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 час
До 1.... Не эням за тоа, ама тебе те чака страшен cexc
1
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 часа
Вярно ли е,че Шиши,като е разбрал,че ще има магнитна буря се е скрил в подземно укритие,защото е помислил,че идва проверяващ по закона Магнитски?