ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
194

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Йокин преди 55 секунди
Ми да отиват да ги защитят, на Място.Не оттук да Лаят,като Копейковците.
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
Дреме му на него за Газа. Гледа да омилостиви Ердоган че да му даде гласовете на изселниците, ама то така не става
176
0
 
0
 
! Отговори
Рюхо преди 6 минути
Съчувствам на палестинците да живееш или поне да се опитваш да живееш в съседство с евреи е ужаст. Но Гусин вудупруодчик, какво общо има това с изборите на НС в България? Аи марш да си праиш кампания в газа...
175
0
 
0
 
! Отговори
Шалом Алейкум преди 8 минути
Това виц ли е? Звучи като виц... грозен черен хумор, но ВИЦ!
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Докторе Догане , нали стаНА ''атлантик'' , защо рИвеш против САЩ - наш ''брат'' !
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Догане , как сега ще раздаваш ''порции'' , след като нямаш вече ?Всяко нещо си има и КРАЙ !Баце , глеЙ и се учи !
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
Заминавайте да им помагате!
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Сакън Аллах!
170
1
 
8
 
! Отговори
Момчето преди 42 минути
Маските паднаха!
169
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Доган,в отчаянието си,като дърт м ръсник,посегне към Етническата карта е етническия мир.Неднага да се съзират компетентните органи и Доган да бъде привлечен заедно с дерибеите към наказателна отговорност.
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Ей,забравили са да споменат деца,внуци и правнуци...А тук са подложени на подкупи и купуване на гласове!
167
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
Не знаех, че ДПС са радикализирани шиити щом ония са им братя... А още по-ще съм изненадан ако ЕДИН гласподавател на ДПС говори и пише арабски. Масово говорят някакъв ужасен турски диалект. Като ходят в Турция и горките турци си мислят, че тия са от някакъв пътуващ цирк. За писане и четене на турски... забравете. И да - мразят ги. Съвсем спокойно им казват, че не са никакви турци и да престанат. Турчеят се. Както преди Софроний са се гърчеели. Нищо ново.
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
Хамас е братче,Хизбула сестричка!
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ДПС Доган копейки!
164
8
 
5
 
! Отговори
Лъжите на Запада преди 1 час
Са 100 пъти повече от тези на Изтока!!!А НЯМАХА НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА ДА АМА НЕ!!!ОБВИНЯВАХА ПРИЛЕПИ,ЛИСИЦИ, КУЧЕТА И ХРАСТИ В ТОВА,ЧЕ СЪЗДАДОХА КОВИД ЗА МАСОВАТА ПСИХОЗА И СЪБИРАНЕ НА ДНК С ПСР ТЕСТОВЕТЕ ОТ НАРОДА,ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ,ЧЕ НЯМА ДА МИ СТИГНЕ МЯСТОТО ДА ПИША ПРОТИВ ТЕЗИ НЕГОДНИ ЕВРЕИ!!!ХИТЛЕР НЕ СЛУЧАЙНО Е ИСКАЛ ДА ГИ ИЗБИЕ ПРОСТО ИСТОРИЯТА,КОЯТО НИ Е ПРОМЕНЕНА ОТ ТЯХ НЕ ЗНАЕМ ИСТИНАТА!!!
163
1
 
11
 
! Отговори
Мили ми Мемеди преди 1 час
Ахмед Дооан твърде лесно забрави за извършеният от Хизбула или други подобни атентат в Сарафово, в който бе убит българския гражданин Мустафа Кьосов.Същият е от село Юруково, чийто кмет принадлежи точно на ДПС.
162
9
 
2
 
! Отговори
ЦИОНИСТ преди 1 час
НИЕ сме богоизбран народ, евреите, ще ни се подчинита рано или късно, другите сте слуги на нашия БОГОИЗБРАН РОД-РЕЛИГИЯ
161
3
 
9
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 1 час
Няма "ДПС-Доган"!!! Има ДПС-Ново начало (на Пеевски) и Алианс за права и свободи (на Доган). Ако приписвате марката ДПС на отцепниците, значи СЪДЪТ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, ТАКА ЛИ??? Това е процедурно и няма никакво значение кой е крив и кой е прав, кой е хубав и кой лош. ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ФАКТИТЕ, МОЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
160
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Даааа,онея са му "братя и сестри" щото на 7 окт.23г. клаха,изнасилваха деца мъже и жени ,разпорваха бременни жени ,печаха деца у фурната -братя бе ! -същите от "време разделно"
159
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
За да си върне дворците доган ще направи и невъзможното. Почна с извинения и още какволи не ще чуем. Но вълка козината си мени но нрава НЕ особено за човек на над 70...