Договорки за цени на горивата в някои райони има

Нормално е, ако има няколко играчи
16 окт 2024 18:08, Стела Стоянова
4
Договорки за цени на горивата в някои райони има
Снимка БГНЕС, архив

В различните бизнеси има на много места картели. Силно казано картели, но договорки за някакви цени в определени региони има.

Това каза в ефира на БНТ Димитър Хаджидимитров - председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Според него е нормално, ако има двама играчи в някакво населено място да има договорки за уеднаквяване на цените.

"Пазарът е динамичен. Мисля, че ще паднем под 2,50 до края на месеца. Това са нормални тенденции в момента спрямо търсенето на световните пазари".

Според него за този период от годината е нормално пропан-бутанът да скочи с 10 - 15 стотинки. В началото на зимния сезон пропан-бутанът винаги е бил по-скъп, добави Димитър Хаджидимитров.

"Цената на горивата не се върти само около това къде и какви войни се водят. Не е точно така. Върти се около търсенето и предлагането. Когато няма търсене - естествено цената пада".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: гориваценидоговорки
Още от Страната
Безработицата през септември е намаляла
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Моля? преди 47 минути
Напуснах България, но ми е жал как продължават да манипулират хората. В малък немски град, ако има три бензиностанции, цените може да варират с до 30-40 цента за литър. И една днес да е по-скъпо, утре - друга. В България всички - ОМВ, екота, Лукойл всеки ден са на едни цени. Максималните разлики са смешни стотинки. И тук обясняват, че няма картел? В България всички сектори са в картелни споразумения. Няма контрол на никакви цени. Една свободия и мутризация на всичко. Жалко за честните хора.
3
0
 
2
 
! Отговори
Петков преди 59 минути
Това се знае от години и какво от това? Картелите в България са над закона.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Аз заредих за 2.30, просто гледайте на фуело кой какво предлага, конкуренция има!
1
0
 
4
 
! Отговори
President преди 2 часа
И маслото поскъпна.Копувайте само френско Президент и Монарх и БеГе мутроШумкарите да им фалират бизнесите.