Митниците задържаха над 100 000 "маркови" химикалки от Китай

От началото на годината са задържани близо 300 000 фалшиви стоки
26 окт 2024 12:30, Стела Стоянова
5
Митниците задържаха над 100 000 "маркови" химикалки от Китай
Снимка БГНЕС, архив

109 828 химикалки с лого на световноизвестна марка задържаха митническите служители от Териториална дирекция Митница Варна за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Стоката е пристигнала на Митнически пункт „Варна - Запад“ с контейнер от Китай, внос за България. Контейнерът е селектиран от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ за щателна проверка. Инспекторите установяват сред декларираните артикули комплекти с общо 109 828 броя химикалки с обозначения на запазена търговска марка, утвърдена в производството на такива изделия.

„Марковите“ химикалки са задържани в изпълнение на регламента на Европейския парламент и на Съвета относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая е информиран притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че продуктите не са оригинални и са произведени в нарушение на неговите права.

При друга проверка на контейнер със стоки от Китай са иззети и 8974 парфюма със словни и фигуративни изображения, наподобяващи луксозни световни марки. Притежателите на марките също са потвърдили, че парфюмите нарушават права върху тяхна интелектуална собственост.

 

От началото на 2024 година са задържани от служителите на Митница Варна близо 300 000 фалшифицирани маркови стоки, включително електрически инструменти, етикети и стикери с лога на световни марки. Задържаните фалшиви стоки подлежат на унищожаване под митнически контрол и за сметка на притежателите на търговските марки. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Страната
Огнище на птичи грип в ямболско село
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Да не си мислите , че в България на някой му пука, дали е фирмена химикалката или не?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Хахахааааааа, химикалката - враг номер едно на световната система!
2
2
 
2
 
! Отговори
автогол преди 1 час
За толкова скъпа стока трябваше предварително да са дали 50 к. , но са решили да не делят и
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Марков суджук нема ли - Горнооряховски :)))