Космическият турист Гериът се върна успешно на Земята

Капсулата на "Союз" с американския милионер и двама руски космонавти на борда се приземи рано тази сутрин в Казахстан
24 окт 2008 08:35,
7
Космическият турист Гериът се върна успешно на Земята
Снимка: БГНЕС

Космическата капсула на руския кораб "Союз", на борда на която се намираха американският милионер турист Ричард Гериът и двама руски космонавти, се приземи рано тази сутрин в Казахстан, съобщават от Центъра за управление на полета.

"Екипажът докладва, че се чувства отлично", съобщи Валери Линдин, говорител на центъра, разположен недалеч от Москва. Ричард Гериът и космонавтите Сергей Волков и Олег Кононенко се приземиха съгласно предварителните планове в степите на Казахстан.

Шестият в историята космически турист - 47-годишният Гариот, който е направил състоянието си от видеоигри, е син на американския астронавт Оуен Гариот който през 1973 прекара два месеца на борда на "Скайлаб" - първата орбитална станция.

Синът обясни, че неговото космическо пътешествие, за което той се е бръкнал с 30 милиона долара, е било мечтата на живота му.

Ричард Гериът излетя на 12 октомври на борда на руска космическа ракета от космодрума в Байконур в Казахстан и се присъедини след 48-часов полет към международната космическа станция, където прекара 10 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е добре де, голяма радост... Мечти, ала-бала. ако беше бедеш шлосер щеше да мечтае за пържоли, а така бум 30 милиона на вятъра... аман от простотии вече
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човекът сбъднал мечтата си! Какво по-хубаво от това ! Дай боже всекиму!
4
0
 
0
 
! Отговори
MiG-25 преди 15 години
v 6.38 min nashe vreme
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А аз се радвам, че вие се радвате и че всички се радваме...Нека бъде радост :)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az pykse radwam, che ti se radvash...i taka
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Радвам се за човека! Че е сбъднал мечтата си и че е спечелил парите си честно, предполагам. Радвам се и за руснаците че са гушнали 30-те милиона. Радвам се и че днес е днес, а вчера беше вчера, че има въздух на планетата, че има планета и слънце, което да я огрява ...