Робо доктори лекуват 10 000 пациента на ден в Китай

Студенти по медицина ще се обучават върху виртуални пациенти
26 юни 2024 20:53, Инна Ангелова
13

Бъдещето на изкуствения интелект в медицината изглежда светло с бързия напредък на технологиите. В Китай вече създадоха първата болница, която изцяло ще се обслужва от робо доктори. Те обещават болницата да заработи през втората половина на тази година и радикално да промени начина, по който лекарите лекуват пациентите.

В симулативна среда лекарите ще могат да лекуват до 10 хиляди пациента в рамките на един ден. За момента на разположение на пациентите са 18 лекари и медицински сестри, които да диагностицират заболявания.

Пренасянето на ИИ в болниците в реалния свят означава, че реалните студенти по медицина могат да получат подобрени възможности за обучение, защото те ще се учат върху виртуални пациенти, без риск да навредят на някого.

Когато ролите бъдат разменени - виртуални лекари и реални пациенти могат да се предоставят онлайн услуги. Едно обаче е сигурно - машините никога не могат да заменят хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Технологии
Робот в Южна Корея се "самоуби"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ЕвроДоктор преди 1 ден
А оцеля ли има ли?
11
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 2 дни
До Има софтуер Много се извинявам, изказал съм се не съобразителност. Да си жив и здрав и никога да не ти се налага да пребиваваш в болница.
10
4
 
0
 
! Отговори
Има софтуери преди 2 дни
А които ллесно можете сами да диагностицирате кожно заболяване по снимка. Всичко ще се промени. Почваме. Да сме живи и здрави да видим вместо Урсула ИИ да се грижи за хората не за себе си. 2028 влиза проекта и започва истинската промяна.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Они, роботете сите че излечат.:)) А вождовете, и тех ли роботе че ги лечат.:))
8
0
 
0
 
! Отговори
ЩЕ ЩЕ ЩЕ преди 2 дни
Стига бееее, навремето "шок и ужас" правиха повече журналистика от тия фейкове дето превеждате. Казали са го че може би, евентуално, някога... Още никого не са ДИАГНОСТИЦИРАЛИ
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Когато ти е писано да живееш, дори медицината е безсилна. Дано АИни роботите не променят нещата.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 5 Крави и кравари те преследват денонощно, а? *** нс психиатър.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А пък прогресивните кравари връщат шаманите лечители
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ко-му-нисти: пациента не мърда, не шава, слаб пулс, айде къде му е мястото, определено не е у леглото, си каза робото, ама те са много.:)) Горките чини.:)) Е нема страшно, рецептата за пица на ИИ е най точната: и залепете сиренето с лепило върху тестото, ама колко и какво лепило, ОН си знае.:))
3
2
 
3
 
! Отговори
Пфф преди 2 дни
Само където лекарите се обучават във виртуални болници с виртуални пациенти от над 10 години. И сега има работи в болниците. Роботът Давинчи прави операции.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нищо не разбрах но както и да е ...
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А с великите турски опити кво става???