Apple най-скъпата марка в света – $153,3 млрд.

Американският технологичен гигант изпревари Google
Обновена: 9 май 2011 15:02 | 9 май 2011 12:23,
83
Apple най-скъпата марка в света – $153,3 млрд.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американският технологичен гигант Епъл (Apple Inc.), чието производство са популярните айФон (iPhone), айПад (iPad) и айМак (iMac), изпревари водещата интернет търсачка Гугъл (Google Inc.) и стана най-скъпата марка в света, сочи публикувано днес изследване на Дабъл ю Пи Пи (WPP Plc), цитирано от Блумбърг.

Стойността на марката Епъл е скочила с 84% през изминалата година до 153,3 милиарда долара, съобщи Милуорд Браун (Millward Brown), подразделение на рекламния гигант Дабъл ю Пи Пи.

Марката Гугъл е изгубила 2% до 111,5 милиарда долара, слизайки от върха, на който беше четири години, а технологичната група Интернешънъл бизнес машинс – Ай Би Ем (International Business Machines Corp. - IBM) бележи силен растеж от 17 на сто, заемайки третото място, преди Макдоналдс (McDonald's Corp.).

Операторът на най-големия сайт за социално общуване в света Фейсбук (Facebook Inc.) е отчел най-силния скок – от цели 246% – в стойността на марката, която се е наредила на 35-о място с 19,1 милиарда долара, сочи изследването. Байду (Baidu Inc.), китайският конкурент на Гугъл, е на 29-а позиция с втория по големина скок – 141% до 22,6 милиарда долара.

Дванайсет от водещите 100 марки в света са от Китай, начело с Чайна мобайл (China Mobile Ltd.) на 9-о място и Индъстриъл енд къмършъл банк ъв Чайна (Industrial & Commercial Bank of China Ltd.) на 11-а позиция.

Американската компания за електронна търговия Амазон (Amazon.com Inc.), която е на 14-о място в класацията, е изпреварила търговската верига Уол-Март (Wal-Mart Stores Inc.), станала най-скъпата марка в търговията на дребно със завояваното 15-о място в общата класация.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
хахахаха Лузер може да е баща ти......та пробвах да откия инфо за Archos в гуугъл,ама нещо не излиза или поне не на пурвите страници.Както и да е I pod e ot 2001 godina,откога е Archos? ама ми дай линк да го видя!
33
2
 
7
 
! Отговори
до Бай Танас преди 13 години
Що са абиш?! С феновете спора е безсмислен! Хората ПРОСТИТЕ най вече, си купуват тези продукти заради СНОБАРСКИ и КОМПЛЕКСАРСКИ причини, заради мода и гъзария. Отдавна функцията е изместена от гореспоменатите причини. Ако беше евтин нямаше да се продава. Пак заради това. Има много малко изключения от тази група хора. Ъпъл е едно прекрасно отражение на малоумната консуматорска култура. Тва е. Половината от *** нямат и идея за кво пишат НО ПИШАТ! Да видим че са от гъзарите...
32
2
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Ей напушен.....я напиши Archos в Гуугъла преди да свиеш че да разберешВсичките апликаций ги има,да не кажа че е много по стар от Ипод и има и слот за карта 3G има телевизия радио,онлайн радиа,игри 30 гига памет по времето когато за такава памет се изкаше цяло състояние при чичо ти Джобс,WIFI Земи се усвести кви глупости говориш и после пиши-Лузър фен на Компанията за ябълки
31
0
 
8
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Ще цитирам,защото е казано много точно: "Продуктите на Apple са като мутиращ вирус, за който трудно се намира лекарство. Това сравнение направи основателят на Acer Стан Ши....... Apple винаги иска да направи революция, докато други компании работят по-еволюционно."
30
8
 
3
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
До 10: Не знам кога за първи път си видял I pod,но когато излезе,по света нямаше нищо подобно,не същото а нищо което поне малко да се добличава по технологичност на музикалния плеър,който промени музикалната индустрия.Така че не приказвай глупости,че Епъл не били иновативни!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бранд означава ТЪРГОВСКА МАРКА, а марка означава нещо съвсем друго
28
1
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
Телефона е скъп за живущите във България както и всичко останало за жалост...Апликациите струват пари и са проблем за тези които не са наясно с така наречения "Jailbreak"...Гъзариика може да е в България но в чужбина си е просто поредния телефон с единствената разлика, че има най-голям "app store"
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тайна майна, я си отвори речника (тълковният такъв) да видиш МАРКА и КОМПАНИЯ, после се замисли ТАЙНО да не се смеем хихихи
26
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
Както казваше Форест Гъмп: "Инвестирах в една фирма за търговия с ябълки" :)
25
0
 
2
 
! Отговори
Тайна преди 13 години
Чети и тогава коментирай. Статията е за най-скъпо оценаната МАРКА (brand) - не за най-скъпо оценаната компания.После кой не четял.
24
6
 
1
 
! Отговори
Фен преди 13 години
Apple винаги са били зад идеята продукта да е удобен и с ниска цена на добре направени приложения. За сега. В навлизането на силните пазари на таблети до няколко години техния голям успех iPad ще се съревновава с нарастващия пазар на Android , който има зад себе си фирми като Sony , Motorola и мн. др. Чисто и просто до няколко години таблетите ще са като PC - Mac. Аpple ще продължат да правят продукти на висока цена в сравнение с конкуренцията , която предлага всичко това.
23
2
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Недей прави тая грешка.....Ше се събуждаш със:Дубрутро , дай 5 долара за еди кое сиЕВ*рейска му ралта
22
1
 
7
 
! Отговори
Appleman преди 13 години
истината е че съм си все още със моя стар HTC Diamond и нещо не мога да се наканя да го взема iPhone-а...ама може пък iPhone 5 да е по убедителен...
21
3
 
2
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Имайте предвид,че тия тапаци хамириканците са адски мноо народ и затва вдигат статистиките,пък и там телефона е яко ефтин!!!за разлика от тукТо там и Моторола върви яко-тва значи ли че е мноо добър тилифон :))))))
20
4
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Кое е иновативното на iPhone например? Телефони със touchscreen и OS имаше доста преди iPhone. Това, което направиха Apple, e да направят една по-лъскава и user-friendly OS и по-красив дизайн на самият апарат. В маркетинга са номер 1, спор няма, но откъм иновативност и функционалност.. не мерси. В момента пред мен има 2 телефона - един с iOS и един с Android - Android-а ми допада много повече. iOS ми изглежда като някаква орязана версия :)
19
3
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Бай Ставри,айСиктира е кЕтайско копие на Нокия с поорязани функцийки за да има по нещо "ново" и за новия модел,обърка кораво рейса-вЕрвай ми.Иначе Ябълковия оце..пърдон човек няма за какво да навива мама като завърши Нов Български :)
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко си прав тансееее.... 2011 година... няма сила която да накара макос да ти покаже примерно колко мб ти е селекцията на 10 папки във файндера... мъка и трагедия. Иначе тъпоумниците от фенклуба са мноо запалени....
17
7
 
8
 
! Отговори
Евреинът преди 13 години
До 13 - Простотията на някои индивиди е баснословна! По твоя акъл, аз трябва ви пращам много поздрави от Василий *** или Баязид Светкавицата?! Нещастници ***!
16
0
 
3
 
! Отговори
bradly666 преди 13 години
Тея изследвания ги правим аз
15
3
 
11
 
! Отговори
Танас Байов преди 13 години
Не бе човек,не за друго *** и двете са адски *** с някакви измислени ОС и винаги им липсва по нещо-да не говорим че всяко пръцкане е платено-дубрутро User/Looser дай 5$ за наща нова апликацийка- с нея ще можете да предавате файлчета с през Синия ЗъбМалоумен телефон-за слабоумни Юзъри.За цена да не говорим-ама си ФйешАн отсекъде с него,еле па като го извадиш у кафето в Кривунделово при Гошко *** :)Ай със здраве,почвай да навиваш мама че скоро излиза новия модел