Mercedes пренасочва вниманието си към ДВГ

Бъдещето на електромобилите изглежда неясно
2 юли 2024 06:15, Инна Ангелова
36
Mercedes пренасочва вниманието си към ДВГ
Снимка: Pixabay

Mercedes-Benz Group AG се подготвя да представи почти рекордна серия от нови модели, след като първото поколение автомобили на батерии не успя да се наложи на пазара.

Продуктовата офанзива през следващите две до три години ще доведе до това производителят на S-класа да започне да отделя повече средства за печелившата си гама от автомобили, работещи с гориво. Особено купувачите от най-високо ниво "продължават да посягат към нашите високотехнологични автомобили с двигатели с вътрешно горене", заяви главният изпълнителен директор Ола Келениус в интервю.

"Нуждаем се от гъвкавост за по-дълго време, до 2030 г.", каза Келениус, запазвайки целта на компанията да бъде въглеродно неутрална до 2039 г. "Оставаме ангажирани с предлагането на електрически версии на цялата гама през това десетилетие, но трябва да гарантираме, че нашите автомобили с двигатели с вътрешно горене ще останат конкурентоспособни."

Най-големият производител на премиум автомобили в света ограничи плановете си за електрификация, след като търсенето се забави, особено в Европа. Но Mercedes изостава и от съперници като BMW AG, след като гамата му от електрически автомобили отблъсна купувачите с високи цени и грешни стъпки в дизайна. Продажбите на автомобили с акумулаторни батерии спаднаха с 9% през първото тримесечие до 50 500 бройки, докато тези на мюнхенския му конкурент нараснаха до 82 700 автомобила.

Цялата статия може да четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Коли
Ще скочат ли цените на колите в Европа заради търговската война в сектора?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 11 часа
ДВГсе разработва и усъвършенства вече повече от 130 години , и има още много поле за работа и усъвършенстване ! Електричките за 10 години ,и искат да убедят хората , че всичко е пей сърце ! Това , абсолютно ми прилича с далаверата с КОВИД ваксините ! Може бъдещето да е в електричките , но за сега предстои работа и усъвършенстване , поне още 50 години докато настигнат ДВГ !
34
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 11 часа
До Анонимен 33 .... Абсолютно !
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Електромобилите нямат бъдеще за семейни автомобили. За градска кола, да речем, че може ако решим проблемите с енергетиката и ел. инфраструктурата та да е реалистично да са в градовете масово такива. Но на море или на село с електричка е пълен абсурд.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ето за това харесвам Мерцедес,те задават посоката в която ще се движи автомобилостроенето.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Така се случва, когато прави нещат, не слушайки клеинтите си, разбирайки нуждите им, ами следвайки направленията на някакви рептили от Брюксел и МВФ. Капитализъмът изисква емпатия и разбиране, а не контрол и подтискане!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 26 - Ами може и да имам една по-малка кола, за фънчето, да имам един кросов и един чопър, ама ПАК РЕВЕТЕ!
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 28 - И ЗЩАО ДА НЕ МОЖЕ БЕ, КОМУНИСТИЧЕСКО ЖИВОТНО ТАКОВА!
28
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
До 26 "Новото бмв м5 тежи 2.5т. Може ли човек, който е 80-90кг да седи в 3т джип, за да превози само себе си. " - може. Евроценности.
27
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
Прос'т'отиите на прос'т'ашкия ес приключват. ПП всъщност свършиха корупционните субсидии на ЕК за приближените на Урсулата. Няма по-голяма корупция от тази в Брюксел и Вашингтон (но там е узаконена).
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да прав си. Цялата екология къде отиде? Новото бмв м5 тежи 2.5т. Може ли човек, който е 80-90кг да седи в 3т джип, за да превози само себе си. Напълно нелогично е.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То няма лошо да си купиш електричка, но май след това няма продаване. Кой ще ти купи колата със стара и немощна батерия. И като излезеш на един сериозен минус от такава покупка, ще се върнеш към добрия стар ДВГ.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Пътувал съм с елетричка през зимата . Не правете тази грешка .
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Истината е в синтетичните горива. И предефиниране на понятието лек автомобил. Не може джип с тегло 2 тона да е лек. Също като Мини дето е по голямо Голф. Ще ви дойде акъла ама мноо ще я патите.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хубаво, че успяха да излъжат немците да си изхвърлят дизеловите коли. Имаше да карат безпроблемно още 150-200 000км. Вместо това си взеха по една електричка за 70-80 000евро, на която ще и светнат всичките лампи след 100 000км и ще има 20к евро за нова батерия. Това го направиха още на времето с батериите на лаптопите, направи ли си броя цикли, нова. Лаптопът струва 200лв, батерията 180. Да не забравяме мастиленоструйните принтери, цял принтер 120, патрончетата с мастило 110.
21
5
 
1
 
! Отговори
питам преди 1 ден
Добре, електричките не стават. А какво ще кажете за хибридите и плъг-ин хибридите.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хибридите със зареждане имат някакво бъдеще.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Десните в Западна Европа вече са приятели на Русия. Ние кога ще ставаме приятели на Русия? Кога да се обръщаме? Някой знае ли? За да сме в крак с времето. Още не смеем да кажем, че вече сме приятели на Русия. Изчакваме подходящия момент. Нито по-рано, нито по-късно е печелившо. Някой да даде знак, я Пеевски, я Борисов, я Митов, за да влезем в тренда на Западна Европа.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Акио Тойода ви го каза преди година-две, но никой не слушаше тогава, и всички скачаха на хайп-вълната да си купуват вибратори и да обясняват колко са еко и загрижени за планетата. Айде скачайте сега с намалени до нулеви продажби, като сте толкова отворени.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Електрическите автомобили имат бъдеще като тролеи по магистралите. Или да се сложи 1000 км кабел към тях на ролка в багажника.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Новата Европа ще върне и парните локомотиви и машини. А Русия ще е приятел.